Elevi la școală în timpul orelor

Profesorii, jigniți dur mamele de pe Facebook spun îi înjură

2213
O postare dintr-un grup de mămici readuce în atenția publică problema educației pe care unii copii o primesc sau nu de acasă și modul în care acest lucru se reflectă în relația cu cadrele didactice.

BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Educația primită acasă se reflectă în comportamentul copilului. Asta se știe de când lumea și pământul, chiar dacă părinții nu recunosc decât foarte rar, greu sau deloc.

Iar o postare din grupul ”Femeie, mamă și soție” ridică semne de întrebare privind felul în care se discută în casă despre profesori.

Întrebarea pusă de administratorul grupului este ”Am/n’am înjurat un cadru didactic”. Apostroful este din postare și, în opinia mămicii, ține loc de cratimă.

Ei bine, mămicile care au răspuns provocării extraordinare de a spune dacă au înjurat sau nu un cadru didactic – problemă majoră pentru omenire, de altfel – au răspuns afirmativ.

Interesant – sau nu – este că răspunsurile au un numitor comun cu postarea – faptul că limba română este, practic, schingiuită, iar cratima lipsește cu desăvârșire.

O mămică a explicat că, după ce a înjurat un cadru didactic, a primit bătaie de la cea care i-a dat viață.

”Eram în clasa a opta”, a notat internauta.

Alta a scris, spre amuzamentul mămicilor, că nu a înjurat, însă i-a dat ”o brâncă” de s-a dus de-a dura vreo 3 metri, iar catalogul i-a ajuns în clasă din capătul coridorului.

Exemplele pot continua. Întrebarea care se pune este dacă aceste mame vor reuși să îi învețe respectul pe cei mici? Respectul față de profesori, desigur.

Răspunsul este că toți copiii fac ce văd și aud acasă. Iar dacă acasă lipsește respectul pentru profesori, atunci nici copiii nu vor privi altfel oamenii de la catedră.

Iar ceea ce se întâmplă acum în școli, când cadrele didactice sunt umilite, nu mai are nevoie de alte explicații…

Comentarii la postare în grup de Facebook
Comentarii la postare în grup de Facebook
2213

Profesori, vi se pregăteste ceva! Sunteți pregătiți?

593
Secretarul de stat în Ministerul Educației, Radu Szekely, spune că instituția pe care o reprezintă este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru, astfel încât să se colecteze un feedback despre profesori.

BUCUREȘTI, 18 apr – Sputnik. Cadrele didactice din România ar putea să afle, în sfârșit, care este adevărata percepție a elevilor despre ele și să facă ceva în acest sens pentru a-și îmbunătăți performanțele.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Radu Szekely, spune că, referitor la evaluarea profesorilor din perspectiva elevilor, în momentul de față, instituția pe care o reprezintă discută cu Consiliul Național al Elevilor și că este în proces de elaborare o metodologie de consultare a școlarilor la finalul fiecărui semestru. Scopul este colectarea feedback-ului de la elevi care, ulterior, să fie trasnsmic cu dirigintele clasei sau cu diretorul pentru a-și îmbunătăți performanța.

”În momentul de față noi evaluăm doar prin autoevaluare sau prin procese de evaluare coordonate de inspectoratul școlar, beneficiarul final este foarte rar inclus în această consultare”, a declarat Radu Szekely.

Potrivit acestuia, feedback-ul va fi cules prin intermediul unui chestionar în toate școlile din România, iar acest lucru ar trebui să se întâmple chiar din acest an școlar, din momentul în care Ministerul Educației și Consiliul Național al Elevilor semnează acest protocol.

Szekely și-a exprimat speranța că acest lucru s-ar putea întâmpla în următoarele două-trei săptămâni.

Va dezbina această măsură profesorii și elevii, așa cum se tem multe cadre didactice?

Ei bine, ideea nu este aceasta, de dezbinare, ci se pune preț pe starea de satisfacție atât a elevilor, cât și a profesorilor. A trecut timpul când doar elevii erau cei evaluați, când nu li se permitea să spună ce cred ei – argumentat, desigur, despre profesorii lor și să fie luați în seamă.

Comunicarea și faptul că elevii vor fi tratați ca niște oameni mari ar putea fi un prim pas spre un învățământ decent, spre o schimbare de paradigmă.

 

 

 

 

593
Tagurile:
profesori
Tematic
Profesori enervați, Cîmpeanu trebuie să dea explicații!
Pierderi salariale foarte mari pentru profesori: ”surpriza” Executivului
Anisie, anunț pentru părinți: sunt implicați mulți profesori

Загрузка...
Gabriela Firea

Salariile profesorilor în 2021: Firea anunță dezastrul

3493
Senatorul social-democrat o contrazice pe Raluca Turcan pe subiectul salarizării și spune că veniturile cadrelor didactice, dar și ale personalului medical urmează să scadă.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Memorandumul propus de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și aprobat în ședința de ieri, 15 aprilie 2021, este criticat de senatorul social democrat Gabriela Firea.

Prin acest memorandum, sporurile angajaților din sistemul bugetar sunt plafonate la 20%.

Firea spune că veniturile personalului medical și ale profesorilor vor scădea, cu toate că ministrul Muncii, Raluca Turcan, dă asigurări ferme că acest lucru nu se va petrece.

În schimb, Firea vine și arată, cu subiect și predicat, că, într-adevăr, veniturile acestor categorii bugetare se vor diminua.

Aceasta dă ca exemplu Sănătatea, unde, în prezent, sporurile ajung și la 80%. De asemenea, senatorul PSD amintește și de sporurile pentru condiții periculoase la 25% din salariul minim, spor care, acum, se acordă în funcție de salariul în plată al angajatului.

”Au tăiat fără milă veniturile medicilor și profesorilor! Austeritatea s-a instalat! Raluca Turcan și Florin Cîțu nu s-au lăsat și, în ciuda observațiilor venite din ministere, au aprobat Memorandumul privind tăierea veniturilor!”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, subliniază senatorul PSD, și alte categorii de bugetari precum pompierii, polițiștii, jandarmii, militarii vor fi afectate.

Firea spune că, mai mult, culmea ironiei, motivul invocat este că între diverse categorii există discrepanțe, dar acestea au fost posibile tocmai din cauza neaplicării Legii salarizării unitare, care a fost înghețată de către Guvern.

”În vârf de pandemie, Guvernul a catadicsit să taie veniturile cadrelor medicale implicate în combaterea ei!”, a punctat Gabriela Firea.

Reamintim că ministrul Muncii și Protecției Sociale a precizat că veniturile nu vor scădea și că avem de-a face cu o campanie de intoxicare.

”Vreau să afirm apăsat că prin memorandumul pe care l-am adoptat astăzi nu punem bazele niciunei măsuri de scădere a veniturilor în România”, a declarat Turcan.
3493
Tagurile:
Gabriela Firea, 2021, Profesori, Salarii

Загрузка...
Сотрудник лаборатории Научно-исследовательского института скорой помощи имени Н. В. Склифосовского во время проверки биоматериала на наличие новой коронавирусной инфекции.

„Covid-19 este o oportunitate pentru oligarhia globalistă” - VIDEO

0
(reînnoit 18:48 18.04.2021)
Pandemia de Covid-19 a limitat libertățile publice și individuale peste tot pe planetă pe motiv că trebuie oprită circulația virusului. Într-un interviu pentru Sputnik, intelectualul francez Pierre-Yves Rougeyron consideră că e un avantaj pentru „hiperclasa globalistă”.

BUCUREŞTI, 18 apr – Sputnik. „Covidul a permis o întoarcere [a clasei] oligarhice după o lungă perioadă de reapropriere democratică în Occident”, a spus, la microfonul Sputnik France, intelectualul francez Pierre-Yves Rougeyron, jurist și specialist în inteligență economică.

Potrivit acestuia, această „clasă socială de «câștigători» în grad foarte mare ai globalizării” este hotărâtă să „își dezvolte interesele” și „să-și mențină privilegiile”. Aceasta se va întâmpla prin utilizarea epidemiei ca „instrument de guvernare”. „O oportunitate” obţinută prin frică și „menținerea populației într-o stare de groază”.

Editorul dezvoltă ideile eseistului Antonio Furone, autorul cărţii „Oligarchy, crises and folie des grandeurs” („Oligarhia, crizele și megalomania”) (ed. Jean-Cyrille Godefroy). Potrivit acestuia, un „trio” funcționează în această criză: „restricții privind libertățile, anihilarea statului și înrobire prin datorii”. Suficiente elemente pentru a reduce la tăcere „vocea democratică și antioligarhică a unei părți a populației”, întruchipată, înainte de criza epidemică, de „mișcări calificate drept populiste”, precum mişcarea „vestelor galbene” din Franța.

Interlocutorul interviului prezice că aceste două viziuni și sociologii opuse se vor „ciocni”, deoarece, „pentru ca unii să aibă privilegii, alții trebuie să-și strângă cureaua”. „Acest lucru nu se va întâmpla fără tensiuni”, a adăugat Rougeyron.

0
Tagurile:
Oligarhie, COVID-19
Tematic
Mai mult de 3 milioane de decese asociate cu Covid 19
Războiul din sănătate: spitalele Covid au rămas fără bani, bugetul ATI tăiat cu 65 la sută
Voiculescu aruncă NUCLEARA: Morții de COVID-19 - raportați greșit

Загрузка...