Ecaterina Andronescu

Andronescu, răspuns neașteptat celor care spun învățământul e subfinanțat

1610
(reînnoit 08:57 17.04.2019)
Ministrul Educației Naționale a declarat că bugetul aprobat pentru instituția pe care o conduce este mai mare decât în anii anteriori.

BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Ecaterina Andronescu continuă să surprindă. Demnitarul a deschis subiectul sensibil al subfinanțării educației.

Ministrul Educației a precizat că, în ciuda criticilor că sistemul de educației din România este subfinanțat, bugetul aprobat pentru învățământ este mai mare decât în trecut. Andronescu spune că anul acesta în bugetul aprobat pentru Ministerul Educației Naționale procentul este de 5,5% din Produsul Intern Brut și că, dacă se vor face cheltuielile pe care instituția s-a angajat să le facă, poate chiar ”mai adăugăm ceva la rectificările bugetare care urmează în acest an”.

”Din punctul meu de vedere, niciodată nu voi spune că educația are un buget suficient de mare, dar nici nu pot să nu recunosc faptul că anul acesta bugetul este mai mare decât a fost în anii precedenți”, a declarat Ecaterina Andronescu, potrivit agerpres.ro

De altfel, subfinanţarea educaţiei a fost şi subiectul uneia dintre numeroasele întrebări la care ministrul Andronescu a răspuns în cadrul întâlnirii cu studenţi din toată ţara, desfăşurată la Oradea cu ocazia Adunării generale a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Tot la Oradea, de data aceasta în cadrul unei conferințe de presă, Andronescu a vorbit despre documentul ”Educația ne unește”.

”Într-o societate care este destul de dezbinată, cred că trebuie să găsim formule de a aduna societatea în jurul unei instituții în care se află cea mai importantă avere a României, copiii pe care îi școlim”, a precizat ministrul Educației Naționale.

1610
Tagurile:
Ecaterina Andronescu
Tematic
Ecaterina Andronescu provoacă noi controverse – declarație șoc
Andronescu, reacție: ”Cum a putut să spună că eu nu îi respect pe oameni?”
Consilier al Ecaterinei Andronescu: ”Școala este într-o criză”.

Загрузка...