Ecaterina Andronescu

Andronescu anunță trei noi legi ale educației cum motivează

5410
(reînnoit 10:45 13.04.2019)
Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, spune că drafturile acestor legi vor fi lansate, cel mai probabil, după alegerile europarlamentare.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Ecaterina Andronescu este de părere că pot fi lansate drafturile celor trei legi ale învățământului pentru că scopul este existența unei legi pentru învățământul preuniversitar, una pentru cel universitar și alta pentru statutul personalului didactic.

”Este foarte important să avem o lege care să confere statut personalului didactic cu respect și obligații. Drafturile le avem, după ce continuăm dezbaterile, şi avem cât de multe idei din dezbaterea publică pe acest document, draftul poate fi completat şi probabil că-l vom lansa după alegerile pentru Parlamentul European, ca să nu conturbăm Campania”, a explicat demnitarul.

Andronescu a precizat că întâlnirile cu profesorii din țară sunt foarte utile și crede că prin noua legislație educația ar trebui să aibă un rol economic, dar și să își recâștige încrederea, informează sparknews.ro

Potrivit sursei citate, o școală în care nu există încredere nu poate funcționa.

Andronescu a explicat că actuala Lege a Educației nu a fost dezbătută public, ci a fost asumată prin angajarea răspunderii Guvernului și de aici multitudinea de modificări care au apărut în lege.

”A devenit atât de stufoasă  încât e foarte greu să te descurci în ea”, a punctat demnitarul.

5410
Tagurile:
Educație, Legi, Ecaterina Andronescu
Tematic
Andronescu bulversează profesorii – anunță revizuirea programelor școlare
Ecaterina Andronescu provoacă noi controverse – declarație șoc
Consilier al Ecaterinei Andronescu: ”Școala este într-o criză”.
Andronescu, reacție: ”Cum a putut să spună că eu nu îi respect pe oameni?”
Andronescu, anunț de ultimă oră despre măsurile luate de la preluarea mandatului

Загрузка...