Profesor și elevi

De azi se poate face angajarea profesorilor ”titularizați” pe articolul 253

14094
Ordonanța de Urgență pe Educație a fost publicată în Monitorul Oficial, la o săptămână după ce a fost aprobată, în Ședința de Guvern din data de 3 aprilie 2019.

BUCUREȘTI, 11 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Ordonanța de Guvern nr 23 cuprinde soluții pentru problema dascălilor ”titularizați” în baza articolului 253. Acest articol a fost declarant neconstituțional  de Curtea Constituțională a României.

Ordonanța de Urgență nr. 23 a fost publicată în Monitorul Oficial și poate fi consultată aici

Reamintim că Guvernul Dăncilă a decis că membrii Consiliului de Administrație din școală pot să decidă să fie modificată durata contractului individual de muncă din durată determinată de un an, în contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului, în cazul profesorilor angajați pe 253. Soluția apare în Ordonanța de Urgență pe educație aprobată miercuri de Executiv, informează Sputnik, citând edupedu.ro

În schimb, fostul secretar de stat în Ministerul Educației, Gabriel Ispas, a precizat că Ordonanța de Urgență în forma adoptată de Guvern propune o soluție la fel de neconstituțională ca și cea dinainte.

”Practica Ministerului de a se juca cu destinele profesorilor și copiilor din România este dublată de această data de o totală dorință de mită electorală pentru cei 16.000 de profesori. Ordonanța introduce o nouă modalitate de ocupare a postului, printr-un contract nenumit care nu este nici determinat cu durată de un an, nici pe durată nedeterminată”, a punctate Ispas

14094
Tagurile:
2019, titularizarea
Тема:
Titularizarea 2019 (41)
Tematic
Andronescu, despre titularizarea pe baza articolului 253
Titularizare 2019: pagina de pe edu.ro, offline astăzi
Calendar titularizare 2019 – când se fac înscrierile
MEN, precizări privind titularizarea pe articolul 253 – inspectoratele școlare tac

Загрузка...