Examen

Titularizarea pe 253 situația contractelor profesorilor angajați în trecut

7362
La momentul de față, peste 16.000 de posturi didactice de predare sunt ocupate cu profesori angajați pe perioadă determinate, în baza articolului 253 – ce se va întâmpla cu titularizarea lor.

BUCUREȘTI, 5 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Articolul 253 din Legea Educației, declarat neconstituțional de Curtea Constituțională a României, continua să stârnească o serie de controverse în rândul cadrelor didactice.

Peste 16.000 de posturi didactice de predare sunt ocupate, potrivit informațiilor publicate de Guvern în Ordonanța de Urgență pe Educație data miercuri, cu profesori angajați pe perioadă determinate, în baza articolului 253.

Ce se va întâmpla, pe viitor, cu contractele de muncă ale acestor profesori – iată întrebarea care se află acum în mintea și pe buzele a peste zece mii de cadre didactice.

Guvernul Dăncilă a decis că membrii Consiliului de Administrație din școală pot să decidă să fie modificată durata contractului individual de muncă din durată determinată de un an, în contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului, în cazul profesorilor angajați pe 253. Soluția apare în Ordonanța de Urgență pe educație aprobată miercuri de Executiv, informează edupedu.ro

Articolul din OUG de miercuri pe educație ce continua practica angajării în școală pe examene din trecut spune că după articolul 93 se introduce un nou articol, articolul 931 potrivit căruia ”Consiliile de administrație ale unităților de învățământ pot hotărî modificarea duratei contractului individual de muncă din durată determinate de un an în contract individual de muncă pe durată de viabilitate a postului, pentru cadrele didactice calificate, dacă acestea au promovat examenul de definitivat și concursul național de titularizare cu nota/media de cel puțin 7, în condițiile Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare și dacă postul este vacant”.

”Cadrele didactice calificate ce beneficiază de prevederile alin. (11) au dreptul să participe la mobilitatea de personal, potrivit metodologiei Ministerului Educației Naționale, aprobate în acest scop”, se arată la alin. 2.

Potrivit surselor Sputnik, urmează să apară modificări la metodologia de mișcare de personal. Vom face publice aceste modificări de mișcare de personal în timp util.

7362
Tagurile:
2019, titularizarea
Тема:
Titularizarea 2019 (41)

Загрузка...