Profesor și elevi

Dascăl, despre articolul 253 - ”s-au creat două tabere în rândul profesorilor suplinitori”

1135
Un cadrul didactic a lăsat un mesaj care a atras sute de comentarii, în legătură cu situația create de abrogarea articolului 253 din Legea Educației.

BUCUREȘTI, 5 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Situația creată de declararea, de Curtea Constituțională a României, a articolului 253 din Legea Educației Naționale drept neconstituțional a stârnit multe polemici în rândul cadrelor didactice. Și nu doar polemici, ci și îngrijorare, motiv pentru care Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru a rezolva, oarecum, această problemă.

Ministerul Educației Naționale a venit cu explicații privind titularizarea în baza articolului 253.

Pe grupurile dedicate cadrelor didactice, dezbaterile sunt în toi. Un profesor a lăsat un mesaj în care spune că dascălii suplinitori s-au împărțit deja în tabere – pro și contra articolului 253 și a făcut apel la solidaritate.

În legătură cu taberele create, profesorul spune că este vorba despre dascălii care merg de ani de zile la examenul de titularizare și nu au pentru ce lupta fiindcă la unele discipline aproape că nu există posturi de suplinire și cealaltă tabără care ține cu dinții de titularizarea prin articolul 253.

Dascălii vor posturi vacante pe 4 ani

”Cred că suntem în același sistem de învățământ "bolnăvicios" și toți ne-am sacrificat într-un fel sau altul pentru a obține un post titularizabil. Ceea ce nu înțeleg eu este: de ce se victimizează colegii pro articolul 253 în acest fel?? De ce pentru ei sa fie o titularizare fără concurs național!?? De ce din cauza acestui articol 253 nu mai sunt de ani de zile la unele discipline posturi titularizabile la concursul național??? Nu este drept! Trebuie să fie corectitudine și pentru cei care merg la concursul de titularizare din vară! Trebuie să cerem și noi dreptul de a avea posturi vacante pe 4 ani, până la urmă nu de aceea se numește concurs de titularizare?”, a scris cadrul didactic

Acesta a adăugat că, dacă profesorii pro articolul 253 ar ieși în stradă, atunci și profesorii care au ocupat un post rezervat ar trebui să își facă vocea auzită și să ceară ministerului să lase posturi vacante pe 4 ani la concursul național de titularizare.

”Să nu mai fim ultima roată la căruță și toate posturile titularizabile să fie luate la restrângeri, detașări etc și cu articolul 253”, a precizat cadrul didactic.

Clasă
© Sputnik / Владимир Федоренко

Aceasta a întrebat ce ar trebui să facă pentru ca și vocea celor care sunt împotriva titularizării în baza articolului 253 să fie auzită.

Comentariile au fost dintre cele mai diverse, pornind de la ”înțepături” la adresa celei care a lăsat mesajul și până la mesaje care arată durerea dascălilor față de acest sistem.

”Degeaba suntem de acord și nu facem nimic. Cum putem lua legătura cu doamna Andronescu? Mă gândeam la un memoriu, la strângere de semnături, la mers în audiență. Haideți, dragi colegi, să cerem ca prima etapă să fie concursul național, să cerem egalitate de șanse. Ce Dumnezeu, doar cei care au pierdut postul din cauza articolului 253 au definitivat și note peste 7? Vreau să vorbesc cu doamna Andronescu și vreau să mă audă acum, nu peste veacuri… Nu când alte măgării se vor produce în sistemul de învățământ”, a scris un dascăl revoltat.

1135
Tagurile:
2019, titularizarea
Тема:
Titularizarea 2019 (41)
Tematic
Titularizarea, blocată – Andronescu le cere profesorilor să aibă răbdare
Știrea zilei: MEN a publicat lista posturilor pentru examenul de titularizare
Andronescu, despre titularizarea pe baza articolului 253
Titularizare 2019: pagina de pe edu.ro, offline astăzi

Загрузка...