Ecaterina Andronescu

Andronescu, despre titularizarea pe baza articolului 253

18841
(reînnoit 20:57 03.04.2019)
Guvernul a dat Ordonanță de Urgență prin care pot fi refăcute toate contractele de titularizare la nivelul unității de învățământ, realizate pe baza articolului 253 din Legea 1/2011, declarat neconstituțional.

BUCUREȘTI, 3 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Zi plină de emoții pentru cadrele didactice care doresc să se titularizeze în baza articolului 253 din Legea Educației Naționale. Și aceasta pentru că ieri ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a precizat că astăzi va fi dată o Ordonanță de Urgență care să se găsească o formula de schimbare a duratei contractului pe perioadă determinată într-un contract pe perioada viabilității postului.

La finalul ședinței de Guvern de astăzi, Andronescu a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de profesorii care speră să se titularizeze. Demnitarul a precizat că Executivul a adoptat o Ordonanță de Urgență care să rezolve situația creată prin declararea neconstituțională a articolului 253 din Legea 1/2011 de către Curtea Constituțională a României.

Cu alte cuvinte, ”titularizarea” la nivelul școlii nu mai era posibilă.

Potrivit oficialilor, în fiecare an, peste 2000 de profesori suplinitori care au luat notă peste 7 la examenul de titularizare se angajau pe posturile oferite temporar de școli.

“Am rămas în plină mişcare de personal cu acest vid legislativ. Am găsit o soluţie: cei care se afla în situaţia să fi obţinut note peste 7 în ultimii 6-7 ani, adică de la Legea 1 încoace, pot să folosească aceste rezultate în situaţia în care Consiliul de Administraţie al unităţii şcolare decide că poate să transforme contractul de muncă din contract pe durată determinată, într-un contract cu durata egală cu viabilitatea postului didactic. Ca urmare, în felul acesta considerăm că am rezolvat, fără să încălcăm decizia Curţii, pentru că asta nu înseamnă titularizare, dar înseamnă posibilitatea prelungirii contractului de muncă atât timp cât postul este viabil”, a explicat Andronescu, potrivit edupedu.ro.

Facem precizarea că titularizarea în baza articolului 253 din Legea Educației Naționale este blocată la nivel național. Decizia Curții Constituționale a României de neconstituționalitate a articolului 253 este din iulie 2018.

Metodologia de titularizare 2019, însă, a fost elaborată de Ministerul Educației Naționale în noiembrie anul trecut, adică la 5 luni după ce judecătorii de la CCR au declarat neconstituțional articolul 253 din Legea Educației.

Cu toate acestea, metodologia permite titularizarea pe baza articolului 253.

18841
Тема:
Titularizarea 2019 (41)
Tematic
Ce i-a promis Ecaterina Andronescu ambasadorului SUA la București
Andronescu vrea să facă schimbări mari la orele de curs – va da totul peste cap
Cristache, apel către Andronescu: ”Să nu considere MEN un instrument personal”
Andronescu: ”Strigătul meu e o rugăciune către profesorii de matematică”
Andronescu, anunț de ultimă oră despre măsurile luate de la preluarea mandatului
Andronescu, declarație șoc: ”Clasa pregătitoare devine clasa I”
Andronescu face praf examenul de bacalaureat - elevii, bulversați
Ecaterina Andronescu: ”Nu trebuie să îmi cereți nimic concret acum”
Titularizarea, blocată – Andronescu le cere profesorilor să aibă răbdare
Andronescu bulversează profesorii – anunță revizuirea programelor școlare

Загрузка...