Profesoară

Inspector școlar profesorii, parte a problemelor din sistemul de educație

654
(reînnoit 08:16 27.03.2019)
Liliana Romaniuc, președintele Asociației Române de Literație și fost inspector școlar general, spune, cu subiect și predicat, care este realitatea din școlile românești.

BUCUREȘTI, 27 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Ce anume generează eșecul școlar? Iată o întrebare la care Liliana Romaniuc, fost inspector școlar general, a dat un răspuns scurt și cuprinzător pe pagina sa de Facebook.

Romaniuc spune că a observat – ”din viața mea în școli” că majoritatea profesorilor este nemulțumită de rezultatele elevilor, de ceea ce se întâmplă în educație și în școală.

”Cu toate acestea, le este greu să recunoască și să-și asume că sunt / suntem parte a problemelor din sistemul de educație. Există o goană după proiecte și activități, dar nu se pune degetul pe rană - pe transformarea practicii de predare de la clasă!”, a scris Romaniuc

În opinia fostului inspector școlar, problema este că practica de predare la clasă nu se transformă, iar directorii ar trebui să fie preocupați și să urmărească exact asta: ca dascălii să acorde o importanță felului în care predau, în care transmit cunoștințe, interacționează cu elevii, evaluează.

La rândul lor, cei care evaluează sau controlează școlile ar trebui să urmărească acest proces, fiindcă profesorii trebuie să învețe și să se dezvolte permanent.

”Învățarea care îi implică pe profesorii din școală schimbă școala!”, a punctat Romaniuc.

654
Tagurile:
Şcoli, Educaţie

Загрузка...