Examen

Calendarul simulării Bacalaureat 2019 zile de foc pentru elevi

1040
Ministerul Educației Naționale organizează în perioada 18-21 martie simularea probelor examenului de Bacalaureat 2019.

BUCUREȘTI, 18 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Elevii claselor a XI—a și a XII-a susțin, începând de astăzi, simularea la Limba și Literatura Română.

În zilele următoare, elevii vor susține simulări și la celelalte probe.

Calendarul simulării bacalaureat 2019 este structurat astfel:

În data de 18 martie 2019 elevii susțin - Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română.

Mâine, 19 martie 2019  elevii susțin – Proba E) b) – probă scrisă Limba şi literatura maternă.

Miercuri, 20 martie 2019, este programată Proba E) c) proba scrisă – proba obligatorie a profilului.

Joi, 21 martie 2019, are loc Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării (se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a). 

Rezultatele se afișează în data de 29 martie 2019, informează edu.ro. În 2019, simulare bacalaureat 2018 a început în data de 19 martie.

Spre deosebire, însă, de anul trecut, acum, Consiliul Național al Elevilor a îndemnat la boicot, prin Campania #foaiagoala.

Aceștia le-au cerut colegilor fie să nu scrie nimic, fie să își exprime nemulțumirile legate de sistemul de învățământ din țara noastră.

Săptămâna trecută, CNE a îndemnat elevii care dădeau simularea Evaluării Naționale 2019 să se alăture acestui protest. Sputnik a scris, atunci, despre această situație neobișnuită.

Nu se știe, deocamdată, dacă elevii s-au raliat acestui protest sau care a fost numărul celor care au dat foaia goală ori presărată cu nemulțumirile lor legate de sistemul românesc de educație.

1040
Tagurile:
Calendar, matematică, Subiecte, 2019, BAC, Simulare
Тема:
Rezultate simulare BAC 2019 (45)
Особенность школьных знаний состоит в том, что они направлены на тренировку интеллекта

Școala online: creștere masivă a vânzărilor de tablete și laptopuri

26
(reînnoit 16:59 21.09.2020)
Anul școlar care a debutat în condiții speciale din pricina pandemiei de coronavirus a dus la o creștere a vânzărilor de laptopuri, tablete și camere web cu aproximativ 50%.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Pandemia de coronavirus a făcut ca, în acest an, școala să înceapă în funcție de unul dintre cele trei scenarii: verde, galben sau roșu.

Evident, dinamica situației epidemiologice face ca trecerea de la un scenariu la altul să se facă rapid, iar părinții s-au adaptat, cumpărând device-uri pentru cursurile online.

Așa se face că a crescut considerabil, cu 50 de procente, valoarea vânzărilor de tablete, laptopuri și camere web.

Acestea nu este unicul domeniu în care au crescut vânzările, deoarece investiții mai mari au fost făcute și în zona de confort. Și aceasta pentru că românii petrec mai mult timp acasă. Astfel, ei au cumpărat televizoare mai mari și mai performante, echipamente pentru întreținerea curățeniei, pentru gătit și pentru desfășurarea de activități fizice acasă.

Mihai Pătrașu, CEO evoMAG, spune că familiile cu copii și cei care lucrează de acasă au fost în situația de a investi preponderent în echipamente hardware în această perioadă.

Bugetul mediu per familie a crescut și cu 50%, ajungând la aproximativ 1500 de lei, iar particularitățile, atunci când vine vorba despre comportamentul de consum în această perioadă, țin de necesitate și de rapiditate.

Şi segmentul corporate, reprezentat atât de domeniul public, cât şi de cel privat, a majorat achiziţiile de hardware din aceasta perioadă, informează dcbusiness.ro

 ”Spre exemplu, ca reacţie la contextul actual, am primit foarte multe

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

26
Tagurile:
laptop, tablete
Tematic
E simplu: certificatele de stare civilă se obțin online
Aceste școli vor face numai cursuri online – situația în Capitală
Predarea online: reguli noi pentru profesori, înainte de începerea școlii
Școală online: ce părinți pot cere zile libere plătite
Școală online: de ce nu primesc părinții elevilor zile libere

Загрузка...

S-a dat startul angajărilor în școli: unde se concursul

413
Normele privind concursul pentru angajarea profesorilor pe cele 500 de posturi anunțate de Guvern va consta într-o probă scrisă care se va susține la nivelul școlii, cu subiecte făcute, corectate și notate în școală.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Ministerul Educației a stabilit, prin Ordinul nr. 5574/2020, privind organizarea și desfășurarea concursurilor de ocupare a posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului școlar în unitățile de învățământ preuniversitar de stat în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, publicat azi în Monitorul Oficial condițiile concursului de angajare pentru cadre didactice.

Cei interesați vor susține o probă scrisă dată la școală, cu subiecte făcute la școală. Lucrarea va fi evaluată de unitatea de învățământ care face angajarea.

Săptămâna trecută, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că scoate la concurs 500 de posturi în sistemul de învățământ, iar azi a publicat regulile de concurs.

Concursul se va da pe baza Metodologiei din 2 septembrie 2013 de organizare şi desfăşurare a concursurilor de ocupare a posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului şcolar în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, aprobată prin OMEN 4959/2013.

Această angajare va fi pe perioadă determinată. Candidații trebuie să obțină minim cinci la proba scrisă.

Actul normativ prevede că înscrierea candidaților la concurs/testare și înregistrarea contestațiilor la proba scrisă se pot realiza și electronic, conform procedurilor stabilite la nivelul unităților de învățământ avizată de inspectoratul școlar, pe care le comunică persoanelor interesate inclusiv prin afișare pe saitul Inspectoratului școlar. Prin procedurile stabilite sunt adaptate modalitățile de înscriere și de preluare și înregistrarea contestațiilor, în situația în care aceste activități se organizează și se desfășoară în sistem online, informează edupedu.

Cazierul judiciar se prezintă obligatoriu la înscriere.

Interviul și probele orale pot fi susținute online după încetarea stării de alertă, mai precizează sursa citată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

413
Tagurile:
Concurs, școli
Tematic
Scrisoarea Patriarhului către Anisie: de ce este necesară religia în școli
Medicii de familie, propunere pentru școli: schimbare pentru programul ”Cornul și laptele”
Adeverințele pentru școli: medicii de familie cer eliminarea documentelor
Aceste școli vor face numai cursuri online – situația în Capitală
Un ministru recunoaște: tabletele nu vor ajunge la timp în școli

Загрузка...

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

0
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...