Ecaterina Andronescu

Andronescu vrea facă schimbări mari la orele de curs va da totul peste cap

3445
Ministrul Educației Naționale a anunțat, în cadrul Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România că se gândește să adopte o formulă prin care nu toate școlile să înceapă programul la ora 8.00.

BUCUREȘTI, 14 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Declarațiile Ecaterinei Andronescu vin după ce primarul general al municipiului București, Gabriela Firea, a vorbit despre organizarea unei rețele de microbuze școlare în vederea decongestionării traficului din Capitală. În acest sens, Gabriela Firea a solicitat sprijinul instituției conduse de Ecaterina Andronescu pentru implementarea proiectului.

La rândul său, Andronescu a explicat că este de acord cu propunerea Gabrielei Firea și a mărturisit că ea chiar s-a gândit, în ideea că acest proiect ar fi valabil în mai multe orașe, că ar trebui ”umblat” la ora de începere a cursurilor.

”Sunt de acord cu propunerea doamnei primar și chiar mă gândeam – și poate că acest lucru este valabil în mai multe orașe – dacă am putea să gândim o formulă: nu toate școlile să înceapă la ora 8.00. Să încercăm să decalăm programul în așa fel încât să nu supraaglomerăm orașele. Din punctul de vedere al ministerului, suntem extrem de deschiși la propunerile dumneavoastră”, a declarat Andronescu, potrivit antena3.ro

Demnitarul a adăugat că problema cu microbuzele, propusă de Firea, funcționează foarte bine în Cluj și că poate fi o soluție.

Propunerea poate fi interesantă, dar e mai greu de aplicat. Și aceasta fiindcă sunt școli în care se învață în mai multe schimburi. Ori, mutarea orei de începere a cursurilor va da peste cap tot programul zilei. Iar asta înseamnă că vor fi probleme mari mai ales atunci când vorbim de programul de iarnă care este mai scurt.

3445
Tagurile:
Gabriela Firea, Părinţi, Şcoală, elevi, curs, schimbări, Ecaterina Andronescu
Tematic
Andronescu a încins nervii deputaților – nu s-a prezentat la audieri
Andronescu a semnat, ordinul este în Monitorul Oficial – totul despre simulări
Profesorii se vor revolta! Andronescu a fost clară – orele remediale, fără bani
Educația din România, în mijlocul unui război Andronescu-Pop
Ce i-a promis Ecaterina Andronescu ambasadorului SUA la București

Загрузка...