Ecaterina Andronescu

Andronescu a încins nervii deputaților nu s-a prezentat la audieri

357
Deputatul liberal Adriana Săftoiu spune că ministrul Educației a invocat întâlnirea cu un ambasador cu numai zece minute înainte de începerea audierilor.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Astăzi, la ora 12.00, ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, ar fi trebuit să se prezinte la audieri în Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților, pentru a da lămuriri în legătură cu declarațiile sale controversate despre școlarizarea copiilor cu cerințe educaționale specifice.

Deputatul PNL Adriana Săftoiu, membră în comisia amintită, spune, însă, că la ora 11.00, când a început ședința Comisiei, au fost informați că Andronescu a confirmat participarea la audieri.

”Ora 11.59. Suntem anunțați că doamna Andronescu nu mai ajunge la ședința Comisiei pentru drepturile omului că a apărut o întâlnire cu un ambasador. Brusc, înainte cu nici zece minute de a începe ședința, doamna ministru află că a venit în vizită un ambasador. Aroganță maximă!”, a scris Săftoiu pe Facebook

Aceasta a precizat, că, în calitate de parlamentar, ar vrea să creadă că Andronescu știe că tocmai a încălcat regulamentul Camerei Deputaților prin neprezentarea la Comisie și că a încălcat un minim cod de etică.

Decizia Comisiei a fost să trimită un avertisment Ecaterinei Andronescu, dar și premierului Viorica Dăncilă, ca responsabil direct al acțiunilor membrilor Guvernului.

”Dacă va refuza să se prezinte la Comisie și săptămâna viitoare, următorul pas va fi sesizarea Comisiei de Abuzuri, pentru că e un abuz în funcție”, a explicat Săftoiu.
357
Tagurile:
Parlament, Audieri, Ecaterina Andronescu
Tematic
Sorina Pintea și Ecaterina Andronescu vor fi audiate azi în Parlament

Загрузка...