Ecaterina Andronescu

Andronescu, propunere șoc pentru asigurarea siguranței în școli

4573
Ministrul Educației Naționale a declarat, referitor la cazul profesoarei din Ploiești înjunghiată în incinta unității de învățământ, că paza nu este unica soluție pentru siguranța elevilor și personalului didactic.

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Ecaterina Andronescu a precizat că nu susține acordarea de statut de funcționar public profesorului.

Întrebată cum are de gând ministerul, alături de autoritățile locale să asigure siguranța profesorilor în unitățile școlare, după cazul profesoarei din Ploiești înjunghiată chiar în unitatea de învățământ și după ce  reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ  au lansat un apel la modificarea legii în acest sens, Ecaterina Andronescu a dat un răspuns... ce va stârni controverse.

Aceasta a declarat că nu crede că paza este singura soluție și a dat exemplul școlii din Ploiești, unde erau doi paznici, profesorul de serviciu, elevii toți aveau card de intrare, prin fața școlii patrulau doi sau trei jandarmi care l-au și prins pe rău-făcătorul respectiv.

”De exemplu, eu văd că acel… acea uniformă școlara – poate că nu este cea mai potrivită sintagma și de aceea lumea o refuză, dar școala găsește o formulă pentru ca toți copiii să se îmbrace la fel și în felul acesta să fie ușor de distins un copil al școlii de cineva care e un intrus, din afara școlii. Adică mai trebuie să luăm asemenea măsuri, care nu sunt exaggerate”, a explicat Andronescu, potrivit edupedu.ro

Demnitarul a precizat că nu trebuie să fie neapărat o uniformă întreagă, ci numai un element distinctiv, cum ar fi, spre exemplu, o eșarfă.

4573
Tagurile:
elevi, școli, Ecaterina Andronescu
Tematic
Atac dur la ministrul Educaţiei: „Doamna Andronescu, vă rog, opriţi-vă!”
Ecaterina Andronescu, anunţ de ultimă oră – decizia e definitivă!
Profesorii vor reacţiona! Ecaterina Andronescu anunţă schimbări majore
Directorii din județul Buzău, față în față cu Andronescu – motivul întâlnirii
Ecaterina Andronescu, promisiuni mari la Buzău – primarul municipiului spune tot - VIDEO

Загрузка...