Copii, la evenimentele dedicate împlinirii a 700 de ani de la nașterea Sf. Serghie de Radonej

Responsabilitatea cea mai mare a unei mame faţă de copiii ei

321
(reînnoit 19:08 21.02.2019)
Mamele au datoria nu numai să îi hrănească pe copiii lor şi să îi formeze în duhul ştiinţei lumii. Copilul nu e de ajuns să dobândească multe cunoştinţe sau diplome.

BUCUREŞTI, 21 feb – Sputnik, Doina Crainic. O îndatorire importantă a părinţilor este să ofere educaţie morală copiilor lor, prin care să le formeze şi să le cultive virtuţile.

Studiile universitare și diplomele sunt cu siguranță de folos, însă educația sufletului este indispensabilă pentru formarea caracterului, spune Atanasie I. Skarmoghiani, în cartea „Mamele creștine ale Sfinților Trei Ierarhi”, citată de portalul Doxologia.

„Toate mamele să se îngrijească de creșterea copiilor «întru învățătura și mustrarea Domnului», pentru că educația creștină cultivă și mântuiește sufletele oamenilor. (…) Așa cum spune Sfântul Ioan Gură de Aur, «pe mamă n-o face nașterea, ci creșterea cea bună». Datoria mamei nu este doar a aduce copii pe lume, ci și de a se îngriji de educația morală a copiilor ei”, îi îndeamnă pe părinţi Atanasie I. Skarmoghiani.

321
Tagurile:
Educație, responsabilitate, copii, Mame

Загрузка...