Iulian Cristache

Cristache, către o învăţătoare: „Atâta agresivitate rar mi-a fost dat văd”

5901
(reînnoit 08:18 12.02.2019)
Reacţia preşedintelui Federaţiei Naţionale de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar vine după ce cadrul didactic a scris o postare prin care anunţa că refuză să mai intre la ore.

BUCUREŞTI, 12 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Dascălul Florentina Golea a decis să îşi verse amarul pe Facebook, acolo unde a anunţat că de azi nu mai vrea să intre la ore.

„Nu intru la ore până când nu se dă o lege ca noi, umilele şi blamatele cadre didactice, să fim protejate de impulsuri, ieşiri, înjosiri, acuze nefondate şi alte forme de altercaţii cu părinţii nemulţumiţi, care ne demolează şi demoralizează”, a scris dascălul

„Nu am voie să fiu nemulţumită”

Aceasta atrage atenţia părinţilor elevilor că unicul motiv pentru care şcolarii nu fac mizerie acasă sau gălăgie este că sunt lăsaţi să se joace pe telefon sau pe tabletă.

La şcoală, profesorul trebuie să îi înveţe şi deprinderile pe care micuţii ar fin trebuit să le aibă de acasă.

În schimb, spune că primeşte numai reproşuri şi umilinţe din partea părinţilor veşnic nemulţumiţi. Mai mult, nici şcoala unde predă nu ajută cu nimic.

„Nu am voie sa fiu nemulţumită şi să-mi exprim nemulţumirea pentru că intru în gura târgului şi sunt un subiect de bârfă, care pune o pată urâtă şcolii unde profesez şi apoi sunt etichetată ca fiind un dascal îndoielnic pregătit!, a explicat Florentina Golea.

Aceasta spune că, din pricina faptului că timpul şi l-a dedicat muncii, n-a avut timp nici să îşi facă o familie, aşa că nu poate să i se spună că nu îşi spală rufele în familie. Tot ce îşi doreşte este o lege care să o apere de părinţii nemulţumiţi.

„Mâine va fi prima zi când o să mi se taie orele, pentru că eu nu vreau să fiu dascălul copilului tău! Vreau să am şi eu drepturi! Vreau să-mi fie munca respectată şi preţuită!”, a adăugat cadrul didactic.

Cristache, mesaj pentru dascăl

Reacţia liderului Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, Iulian Cristache, a venit la scurt timp după ce cadrul didactic şi-a vărsat of-ul pe Facebook.

„Stimată doamnă… vă înţeleg supărarea, dar cred că trebuie să vă schimbaţi meseria. Atâta agresivitate… rar mi-a fost dat să văd. Cred că v-aţi greşit meseria. Până la urmă, având în vedere modul „sinucigaş” pe care-l evocaţi, emanând o ură greu de înţeles, cred că e mai importantă starea dumneavoastră de sănătate. Ce rost are să fiţi cadru didactic, dacă riscaţi să vă îmbolnăviţi. Liniştea este mai importantă decât „dreptatea” dumneavoastră”, i-a transmis Cristache

Nici internauţii nu au rămas fără replică, unul dintre aceştia citind mesajul dascălului în altă cheie decât Iulian Cristache.

„Cred că a primit presiuni pentru care ar fi trebuit să apeleze la Poliţie, însă acest lucru aduce o pată de imagine asupra instituţiei şi alte presiuni interne. Eu aşa înţeleg din cele scrise. De aceea solicită o cale de protecţie. Profesorii sunt depășiți de numărul mare de copii din clasa și de lipsa celor șapte ani de acasă a unora”, a explicat un comentator.

Trebuie menţionat că postarea dascălului strânsese peste 2000 de distribuiri, ceea ce ar trebui să ridice multe semne de întrebare oficialilor din Educaţie.

Este interesant de văzut dacă Ministerul Educaţiei va solicita Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi să demareze o anchetă, pentru că acuzele aduse de profesoară sunt extrem de grave.

5901
Tagurile:
agresivitate, Învățătoare, Iulian Cristache

Profesor, despre familiile elevilor: ”Vin mituiască așa cum pot școala”

135
(reînnoit 13:41 10.08.2020)
Dumitru Borțun consideră că este important să existe și o școală a părinților, care să o dubleze pe cea instituțională, oficială. Care este vina școlii.

BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. ”Școala nu educă gândirea, doar dezvoltă memoria” este de părere Dumitru Borțun, doctor în filozofie și profesor universitar de ”Etică și comunicare” la Școala Națională de Studii Politice și Administrative – SNSPA.

În opinia sa, o școală adevărată este cea pe porțile căreia ies caractere morale, buni cetățeni, oameni capabili să învețe singuri și pe tot parcursul vieții.

Din păcate, în România, școala nu formează i, mai rău, este doar un câmp de luptă pentru putere.

”Întâi între profesori și elevi, pe urmă între profesori și apoi între elevi, mai precis între familiile elevilor. Care vin să mituiască așa cum pot școala – ori profesorul, ori dirigintele, ori directorul – fac tot felul de investiții și de sponsorizări pentru ca notele copiilor să fie cât mai mari. Nici nu le dă prin cap formarea lor morală, spirituală”, a precizat profesorul Borțun.

Acesta susține că elevii vor să învețe nu pentru viață, ci pentru primul lor examen și că școala este, de fapt, o ”coaliție” deasupra capetelor copilului.

De asemenea, școala pregătește elevii pentru examenul de Bacalaureat, pentru Evaluarea Națională sau pentru facultate, dar, spune profesorul Borțun, instituția de învățământ nu îi pregătește pentru viață.

În ceea ce privește modelul de om pe care școala trebuie să îl ofere societății românești în următoarele decenii, sursa citată a explicat că nu se știe, întrucât sistemul le oferă numai vorbe.

De asemenea, în opinia profesorului, școala nu are viitor dacă nu va fi dublată de o școală a părinților, iar cei din România nu sunt educatori decât într-o foarte mică măsură, pentru că încă mai au mentalitatea că ei comandă, iar copilul execută/ascultă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

135
Tagurile:
familia, Părinți, elevi, Profesor
Tematic
Profesor rus: ”M-am îndrăgostit de România treptat”
Profesor, despre începerea școlii: ”Nu va exista nici un scenariu!”
Celebrul profesor Beliș: ”Pun sub semnul întrebării că sunt decese cauzate de coronavirus”
Profesor, semnal de alarmă: emisiunile Teleșcoala nu respectă programa
Profesor: Titularizarea e imorală şi inechitabilă, sursă a slabei calităţi din învăţământ

Загрузка...
Școală

Învățătoare: ”Școlile nu ar trebui deschise în condițiile actuale”

1339
Maria-Luana Rauca scrie, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că redeschiderea școlilor ar trebui realizată treptat și lăsând deoparte dorința arzătoare a multora de a începe anul nou școlar în clase.

BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. Începerea noului an școlar 2020-2021 continuă să stârnească discuții, în ciuda celor trei scenarii ”colorate” prezentate de președintele Klaus Iohannis.

Profesorul pentru învățământ primar Mara-Luana Rauca scrie, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că, indiferent de culoarea scenariului, școlile ar trebui să rămână închise.

”Nu, școlile nu ar trebui deschise în condițiile actuale indiferent de culoarea scenariului! Nu toate...poate gradual, cele care îndeplinesc absolut toate condițiile. În marile orașe și în capitală presupun că există astfel de școli sau ar putea să existe”, a scris dascălul.

În opinia sa, redeschiderea școlilor ar trebui realizată treptat și lăsând deoparte dorința arzândă a multora de a începe anul școlar în clase. Și aceasta pentru că, dincolo de pandemie, trebuie să ținem seama de faptul că vine toamna și aduce cu sine gripe și viroze, fapt care va îngreuna situația.

Spitalele, la rândul lor, nu sunt pregătite pentru iureșul de îmbolnăviri care va urma.

În aceste condiții, nu poate fi riscată viața nimănui pentru un vis frumos.

Dascălul și-a amintit de situațiile din anii trecuți când era epidemie de viroze și gripe, iar elevii lipseau masiv. În aceste condiții, se stătea pe loc cu materia până se adunau mai mulți elevi.

Nici dascălul nu era scutit de îmbolnăvire și venea șa școală cu febră și frisoane fiindcă nu avea cine să o înlocuiască. Din acest motiv se ținea departe de copii pentru a nu-i îmbolnăvi.

”Acum vorbim de un virus nou. Datele problemei se schimbă, iar noi trebuie să ne adaptăm lor”, a concluzionat cadrul didactic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1339
Tagurile:
Deschidere, școli, învățător

Загрузка...
Hassan Diab

Orientul, din nou aruncat în aer: premierul Libanului a demisionat, haos și revolte

28
(reînnoit 18:12 10.08.2020)
Premierul Hassan Diab a depus la Palatul prezidențial demisia colectivă a Guvernului – în contextul misterioasei explozii, al revoltelor interne și a presiunilor inetrnaționale

BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik.Acum puțin timp, premierul Hassan Diab a prezentat la palatul prezidențial demisia Guvernului.

În prealabil, agențiile internaționale anunțaseră intenția iminentă. ”Întregul guvern al Libanului va demisiona în scurt timp, pe fondul creșterii furiei publice și a protestelor în urma exploziei devastatoare din portul Beirut”, declarase ministrul Sănătății, Hamad Hassan, transmitea Russia Today.

Ministrul Sănătății a precizat că premierul Hassan Diab își va da demisia ”în numele tuturor miniștrilor”.

Totodată, ex-premierul Hassan Diab, urmează să susțină o declarație sau o conferință de presă în această seară. E posibil să aflăm mai multe detalii despre deteriorarea bruscă a situației din Liban.

Știre în curs de actualizare

28
Tagurile:
Hassan Diab, Demisie, Guvern, Liban
Tematic
Crește numărul deceselor provocate de explozia din Beirut
La Galați au fost găsite 35 tone de azotat de amoniu, substanța care a explodat în Beirut
Eșecul integrării: în următorii 10-20 de ani, Franța va fi noul Liban
Explozia din Beirut, posibile cauze: interferență externă prin rachetă sau bombă
Activitatea medicilor și salvatorilor ruși în Beirut - Foto
Israelul anunță că a descoperit încă un tunel subteran săpat dinspre Liban. VIDEO

Загрузка...