Grădiniţă, poză simbol

Anunţ al Inspectoratului Şcolar Bucureşti grad mare de absenteism în grădiniţe

1276
(reînnoit 08:58 29.01.2019)
Motivul ar putea să îl constituie recentele informaţii privind răspândirea virusului gripal în colectivităţi.

BUCUREŞTI, 28 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Ieri, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a transmis că, începând de luni, se reiau cursurile în toată ţara. Anunţul a venit după ce ziua de vineri a fost declarată liberă pentru elevi şi preşcolari, dar şi pentru personalul din unităţile de învăţământ, din cauza gripei.

Ieri, în grădiniţele din Capitală a bătut vântul, în sensul că au fost foarte puţini copii prezenţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Marina Manea, a explicat că s-a înregistrat un grad ridicat de absenteism în unităţile de învăţământ preşcolar.

Potrivit oficialului, cel mai probabil, părinţii au decis să nu ducă micuţii la grădiniţă pentru a-i proteja, în contextul răspândirii gripei.

"Din datele pe care le avem în faţă, respectiv absenteism pe unităţi de învăţământ, sectoare rezultă un procent ridicat de absenţe la grădiniţe, dar acest procent nu este justificat prin cazurile confirmate de gripă. Înseamnă că părinţii au luat mai ales la grădiniţe decizia a îi ţine acasă", a precizat Manea, potrivit agerpres.ro

Oficialul a precizat că, potrivit datelor pe care le deţine, nu s-ar pune problema închiderii vreunei şcoli sau grădiniţe din cauza gripei.

1276
Tagurile:
Copii, absențe, Grădiniţe

Загрузка...