Hans Klemm

Acum! Anchetă a Inspectoratului Şcolar Bucureşti, după activităţile Ambasadei SUA în licee

4547
(reînnoit 15:05 21.12.2018)
Investigaţia a fost demarată la sesizarea Sputnik, care a solicitat autorităţilor din Educaţie să precizeze dacă s-au încălcările prevederile Codului de Etică privind partizanatul politic în şcoli.

BUCUREŞTI, 21 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul Educaţiei Naţionale a fost solicitat să explice pentru Agenţia de Presă Sputnik dacă o serie de acţiuni realizate de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti împreună cu elevii mai multor licee pot constitui încălcări ale articolului 7, alin. 5, capitolul II, din Codul de Etică. Acesta se referă la interzicerea implicării elevilor în activităţile de partizanat politic.

MEN a trimis sesizarea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, care a demarat o anchetă.

„Acţiuni corozive ale Rusiei”

Mai exact, în data de 20 noiembrie 2018, potrivit unei informări apărute pe pagina de Facebook a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, elevii Colegiului Naţional „Spiru Haret” şi cei ai Liceului „George Călinescu” au avut discuţii cu consilierul politic al Ambasadei SUA despre „securitatea regională şi combaterea influenţei maligne a Rusiei”.

„Discursul coroziv prin care Rusia încearcă să convingă românii că există o incompatibilitate între valorile vestice şi cele tradiţionale româneşti este probabil cel mai sensibil aspect al dezinformării practicate de Rusia prin ştiri false, propagandă, destabilizare, corupţie. Această retorică hrăneşte maşinăria de ştiri false – le-a spus consilierul politic al Ambasadei, David Schlaefer, liceenilor de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi Liceul Teoretic „George Călinescu” din Bucureşti. Ei s-au întâlnit la American Corner Bucureşti pentru a discuta despre securitatea regională şi combaterea influenţei maligne a Rusiei”, precizează Ambasada SUA la Bucureşti pe pagina sa de Facebook

De asemenea, duminică, 25 noiembrie 2018, Excelenţa Sa, Ambasadorul SUA la Bucureşti, domnul Hans Klemm, a participat la o întâlnire cu elevii Colegiului Naţional Bilingv "George Coşbuc" din Bucureşti, în incinta unităţii de învăţământ. Acesta a explicat celor prezenţi cele 3 priorităţi ale Ambasadei. Una dintre acestea este, aşa cum veţi putea constata şi din înregistrarea video, despre lupta contra terorismului, a traficului de persoane, dar şi a ameninţării pe care o constituie Rusia. 

Intervenţia Excelentei Sale începe la 1:23:23.

Doar conducerea Colegiului „Spiru Haret” a transmis o reacţie

În urmă cu scurt timp, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a transmis Agenţiei nostre de presă răspunsul la sesizarea făcută.

Biroul de comunicare a precizat că sesizarea Agenţiei de presă Sputnik a fost înregistrată la sediul I.S.M.B. cu numărul 39743/03.12.2018.

„Referitor la aspectele învederate, vă facem cunoscut faptul că ISMB a solicitat o notă informativă unităţilor de învăţământ invocate în adresă. Dintre acestea, până la momentul transmiterii răspunsului, am primit o reacţie din partea conducerii Colegiului Naţional „Spiru Haret”, a transmis ISMB.

Reprezentanţii Colegiului Naţional „Spiru Haret” Bucureşti precizează, în adresa trimisă către ISMB, că în data de 20 noiembrie 2018, un grup de elevi însoţiţi de două cadre didactice au participat la o activitate organizată de Ambasada SUA în cadrul unui proiect intitulat „Wednesday 2pm Speaker’s Corner” la American Corner, un spaţiu creat de către Centrul Cultural American în parteneriat cu Biblioteca Naţională.

„Elevii noştri nu sunt la prima participare la aceste întâlniri, în cadrul cărora se abordează de regulă teme legate de educaţie sau teme sociale de interes pentru segmentul de vârstă al elevilor. De altfel, Centrul Cultural American şi Ambasada SUA iniţiază foarte multe proiecte educative de succes în rândul elevilor”, a explicat Mariana Magdalena Comăniţă, directorul unităţii şcolare.

Aceasta a adăugat că tema comunicată pentru data de 20 noiembrie 2018 era „Regional Security and Malign Influence”, „temă pe care atât cadrele didactice care colaborează de regulă în cadrul proiectului cât şi elevii şi-au imaginat-o în aceeaşi notă în care erau obişnuiţi.” (sublinierea – Georgiana Arsene).

Directorul spune că reacţia cadrului didactic şi a elevilor a fost de respingere a temei şi a ideilor promovate în cadrul întâlnirii, însă, „din politeţe” s-au limitat doar la o atitudine pasivă, adică nu au intervenit în cadrul discuţiilor, nu au pus întrebări, nu au interacţionat în nici un fel cu speaker-ul, „exprimându-şi, ulterior, dezacordul faţă de acestea”.

„Considerăm că răspunderea pentru conducerea discuţiilor în zona politicului şi pentru prezentarea eronată a temei întâlnirii în media online (Securitatea regională şi combaterea influenţei maligne a Rusiei) este în exclusivitate a organizatorului şi vă asigurăm că vom fi mult mai atenţi pe viitor cu privire la activităţile la care sunt invitaţi să participe elevii noştri”, a precizat Comăniţă în adresa trimisă ISMB.

4547
Tagurile:
București, Ambasada SUA, Hans Klemm
Тема:
Imixtiunea SUA în problemele interne ale României (50)
Tematic
Titus Corlățean a explodat, pur și simplu: a făcut praf Bruxelles și Ambasada lui Klemm!
Ingrid Mocanu și Floriana Jucan denunță: o judecătoare are relații suspecte cu Klemm!
Tupeu incredibil al lui Hans Klemm! Atac la Guvern, concomitent cu Iohannis!
Judecătoarea care l-a pus la punct pe Hans Klemm – ”Boceală în pumni la Sistem”
Școală

Spiegel avertizează asupra unei „generații pierdute” din cauza Covid-19

225
Din cauza pandemiei Covid-19, decalajul global în educație crește prăpastia dintre clasele privilegiate și cele mai sărace. Spiegel consideră că vine o generație „pierdută” și explică de ce.

Criza de sănătate provocată de coronavirus riscă să creeze o „generație pierdută”, întrucât milioane de copii nu mai au acces normal la educație. Și ei vor trebui să „plătească datoria pandemiei”, scrie revista germană Spiegel.

Într-adevăr, potrivit unui raport al Băncii Mondiale din iunie, pierderea veniturilor generației actuale de școlari se va ridica la 10 000 de miliarde de dolari dacă școlile lumii nu se redeschid rapid.

În Germania, instituțiile de învățământ au fost închise de luni de zile, iar în unele țări mai puțin dezvoltate nu s-au deschis de un an. În consecință, tinerii își pierd posibilitatea de a scăpa de sărăcie și de a-și putea modela viața, regretă mass-media citată.

Astfel, conform datelor UNESCO publicate în august anul trecut, 24 de milioane de copii nu se vor întoarce niciodată la școală, deoarece au devenit esențiali pentru familiile lor în lupta zilnică pentru supraviețuire. „Majoritatea studenților cu risc, 5,9 milioane, trăiesc în Asia de Sud și de Vest; 5,3 milioane se află în Africa subsahariană ", se spune în raport.

Amenințarea nemulțumirii

Pe lângă crearea unor dificultăți economice, acest decalaj global în educație aprofundează decalajul deja existent între clasele privilegiate și cei care nu își pot permite o educație mai bună, menționează Spiegel.

Mai rău, experții consideră nemulțumirea crescândă ca o cauză potențială a viitoarelor conflicte, creșterea migrației și creșterea extremismului, subliniază sursa geramnă.

Katrin Kuntz, redactor la departamentul internațional al ziarului, a vorbit cu experți în educație despre consecințele închiderii școlilor. Potrivit acesteia, este încă posibil să se evite sosirea unei generații pierdute.

„Pentru a face acest lucru, guvernele trebuie să aleagă să investească în cei mai tineri. Și nu ar trebui să piardă deloc timpul".

O criză alarmantă

Fondul Monetar Internațional este, de asemenea, îngrijorat de criza economică cauzată de pandemie.

„Estimăm că până la sfârșitul anului 2022, venitul cumulat pe cap de locuitor va fi cu 13% mai mic decât proiecțiile dinaintea crizei în economiile avansate, comparativ cu 18% pentru țările cu venituri mici și 22% pentru țările emergente și în curs de dezvoltare din lume, cu excepția Chinei”, a menționat într-o postare de blog, din 24 februarie, Kristalina Georgieva, director general al FMI.

Confruntată cu această situație gravă, Save the Children, o organizație caritabilă din Londra, a apelat la donatori la mijlocul lunii ianuarie pentru a ajuta guvernele să trimită copiii din țările sărace înapoi la școli. Conform calculelor ONG-ului, pentru a proteja viitorul celor mai marginalizați este nevoie de puțin peste 50 de miliarde USD, sau 370 USD (aproximativ 300 EUR) per elev.

225
Tagurile:
Restricții, coronavirus, Educație, școală, Studii, generație, COVID-19, Pandemie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Profesor

Hotărâre: Suspendarea cursurilor față în față a fost ilegală

996
Hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, precum și ordinele miniștrilor Educației și Sănătății prin care au fost suspendate cursurile în format fizic în toate unitățile de învățământ au fost anulate de Curtea de Apel București.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Lovitură dură în sistemul de învățământ, după ce Curtea de Apel București a anulat hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, precum și ordinele miniștrilor Educației și Sănătății prin care au fost suspendate cursurile în format fizic, clasic, în toate unitățile de învățământ.

Ieri, 25 februarie 2021, Curtea de Apel București a respins mai multe excepții invocate în dosarul în care Asociația Școlilor Particulare, dar și nouă persoane au solicitat anularea Hotărârii CNSU din data de 8 noiembrie 2020 privind aprobarea suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem on-line, informează ziarulprofit.ro.

De la comunicare, în termen de 5 zile lucrătoare, hotărârea poate fi atacată cu recurs, în privința soluției date cererii de suspendare. Ea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare în privința soluției date acțiunii în anulare.

În luna noiembrie a anului trecut, judecătorii au decis că Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași, prin care cursurile școlare față în față au fost suspendate în municipiul Iași, este nelegală.

De asemenea, judecătorii au admis anularea parțială a hotărârii nr. 76 din 4 noiembrie 2020, tot în urma unui demers iniţiat de Asociaţia Şcolilor Particulare.

996
Tagurile:
școli, Cursuri

Загрузка...
Codrin Ștefănescu

Codrin, palmă pentru Diaspora: Ați urlat, ne-ați înjurat, meritați să-și bată joc de voi!

0
(reînnoit 17:42 28.02.2021)
Dialog incendiar cu Codrin Ștefănescu, urmare a unui mesaj fulminant în care le aruncă în față celor din Diaspora manifestările violente contra PSD Dragnea – și felul în care i-au adus la putere pe cei care își bat joc acum de ei și de țară

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. Cât să rabde un om care a pus tot sufletul în cea făcut? – îmi răspunde Codrin Ștefănescu șa întrebarea mea, dacă nu a fost cam dur în mesajul către Diaspora.

”Dur?! Acum două zile am fost la omul care suferă pentru că a vrut binele țării și zace în pușcărie pentru asta! Și acum aud insultele cu care oamenii ăștia îi ”mulțumeau” – cum să fiu altfel?”, spune Codrin.

Dragoș Dumitriu: Nu-ți e teamă că te vor pune acum lângă Nicu Bădălău și alți ”dușmani” ai Diasporei?

Codrin Ștefănescu: ”Nu sunt dușmanul Diasporei, am mii de prieteni, oameni realizați în străinătate, care fac mândrie și comunităților de acolo, și României. Nu sunt prieten cu oamenii răi, frustrați, care se răzbună pe alții pentru propriile lor nerealizări! Care sunt manipulați ca ultimii proști! Nici lor nu le sunt dușman, dar să-și vadă lungul nasului! Din cauza unora ca ei am ajuns să suportăm dictatura nulităților!”

Dragoș Dumitriu: Am impresia că ne adâncim chiar în această dictatură…

Codrin Ștefănescu: Da – și cred că nu merităm asta! Dacă și-ar fi deschis ochii în loc de telefoanele cu luminițe, poate vedeau pe cine aduc la putere! Repet, ei, diasporezii și ceilalți susținători radicali ai ”reziștilor” merită ce au votat! Noi, ceilalți, suferim din cauza orbirii și manipulării lor.

Dragoș Dumitriu: Stilul acesta… de a arunca în față asemenea aspecte, crezi că va rezolva ceva?

Codrin Ștefănescu: M-am săturat! Liviu le-a vorbit totdeauna frumos, iar ei l-au înjurat și au cerut pușcărie! Eu, Pleșoianu, Șerban Nicolae și alți câțiva am încercat să-i trezim, să le explicăm că avem o țară, hai să nu ne batem de joc de ea și de noi! Ei… nimic! Nah, acum au ce au votat, dar din păcate avem și noi! Faliment și trădare! Deci nu e vreo strategie nouă, ci pur și simplu sunt sătul, revoltat, iau foc! Ăsta sunt eu!

Am legat acest scurt dialog după ce am citit o postare cu totul specială a lui Codrin Ștefănescu, pe care o redau integral:

”Dragi diasporezi, ați stat la cozi imense ca să-i votați pe reziștii voștri! Ați urlat, ne-ați înjurat, ați aprins luminițele telefoanelor la mitinguri minuțios dirijate de păpușarii din spate! Ați susținut toate aberațiile, minciunile și mizeriile promovate de un sistem putred și profund anti-românesc! V-au manipulat, folosit și utilizat ca să pună mâna pe putere! Toți copiii foștilor torționari, securiști și comuniști au ajuns azi miniștri, secretari de stat, parlamentari! Iar acum își bat joc de voi in fiecare zi! Cu mult cinism, cu multă răutate! Poate voi meritați ceea ce ați votat! Însă nu merităm noi, ceilalți!”.

Consider că nu e nevoie de alte comentarii.

0
Tagurile:
Diaspora, Codrin Ștefănescu
Tematic
Codrin Ștefanescu își bate joc de liberali – exact asta se întâmplă la PNL!
Codrin Ștefănescu, bășcălie cruntă de Iohannis – preluată de internauți
Codrin Ștefănescu, gest frumos față de Liviu Dragnea
Codrin Ștefănescu îl face praf pe Ciolacu după ultimele evenimente! Cazuri concrete!

Загрузка...