Klaus Iohannis, întâlnire la Cotroceni

Analist: „Iohannis a găsit un subiect pe care se simte confortabil”

260
Alex Coita spune despre discursul pe care l-a avut preşedintele României despre proiectul „România Educată” că s-a pliat pe experienţa şefului statului în domeniu.

BUCUREŞTI, 5 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Analistul Alex Coita a catalogat drept „o iniţiativă de salutat” aducerea în atenţie a temei educaţiei, mult mai convergentă cu rolul constituţional al preşedintelui decât acela „de surogat de opoziţie parlamentară”.

„În sfârşit, Klaus Iohannis a găsit un subiect pe care se simte confortabil să îl abordeze. Un proiect pe o temă esenţială pentru România, venit însă prea târziu pentru a fi relevant pentru acest mandat şi prea devreme pentru a avea impact în viitoarea campanie electorală”, a scris Alex Coita.

Potrivit lui, „România Educată” este un proiect care nu poate fi pus în practică fără dialog politic susţinut.

Analistul a catalogat evenimentul de azi de la Palatul Cotroceni drept un „moment de normalitate” şi a precizat că acestea ar trebui să fie dezbaterile din România de azi, despre cum construim pentru viitor.

Din păcate, a subliniat sursa citată, orice astfel de iniţiativă are şanse mici de succes cât timp fundaţiile acestei ţări sunt şubrede şi vulnerabile. Partea superioară a formularului

260
Tagurile:
exploatare, temă, opinie, România Educată, Klaus Iohannis
Tematic
Scandal în Educaţie! Un fost ministru „îl trage de urechi" pe Iohannis!
Iohannis a semnat decretul de numire a noului ministru al Educației
Fost ministru al Educaţiei acuză sindicatele: „Nu au susţinut reforma”

Загрузка...