Iulian Cristache

Andronescu, scoasă la tablă după tăierea fondurilor: „Sper analizaţi”

594
Reacţia îi aparţine lui Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, care spune ce se putea face cu 198 milioane de lei.

BUCUREŞTI, 22 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. A doua rectificare bugetară s-a dovedit extrem de păguboasă pentru Ministerul Educaţiei Naţionale, care a pierdut nu mai puţin de 198 de milioane d elei, bani pentru care se găseau întrebuinţări. Finanţele au argumentat tăierea de fonduri prin aceea că MEN nu a fost capabil să cheltuiască toţi banii!

Iulian Cristache, preşedintele FNAP, a făcut, pe pagina sa de Facebook, o listă cu opt puncte „nevralgice” unde era nevoie de bani, dar MEN nu a considerat necesar. Sau important. Că doar lucrurile mergeau şi aşa…

Cristache enumeră, astfel, WC-urile şcolare din fundul curţii – Ministerul Educaţiei o fi considerat importantă mişcarea şi, prin urmare, nu era cazul să modernizeze nimic, apoi sumele derizorii date pe un manual – adică numai zece lei, dar pretenţiile erau la calitate, lipsa banilor pentru revizia şi dotarea maşinilor şcolare, dar nici pentru deblocarea posturilor pentru personalul auxiliar şi nedidactic – femeie de serviciu, fochist.

„Să nu ai bani de formarea continuă. Să nu-mi ziceţi de programul CRED care se mişcă precum ochii mortului”, a scris preşedintele FNAP, care a adăugat că este o dovadă de prostie să nu ai multe lucruri în şcoli şi să dai banii înapoi fiindcă nu au fost utilizaţi.

De asemenea, Cristache i-a adresat o întrebare actualului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu cu privire la acest subiect.

„Stimată doamnă ministru Ecaterina Andronescu, consideraţi că cineva trebuie să răspundă pentru acest lucru? Sper să analizaţi şi să procedaţi în consecinţă”, i-a transmis preşedintele FNAP.

594
Tagurile:
Iulian Cristache, Părinți, Educație, Ecaterina Andronescu, Guvern, fonduri
Tematic
Cine împarte... Finanțele câștigă cel mai mult, Transporturile pierd la rectificare

Загрузка...