Klaus Iohannis

Visurile lui Iohannis despre învăţământ, exprimate la Paris

144
(reînnoit 19:27 10.11.2018)
Şeful statului a precizat că studenţii şi cercetătorii români care studiază în Franţa ar trebui să aibă ocazia să lucreze în România.

BUCUREŞTI, 10 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Klaus Iohannis a spus că Românai trebuie să depună eforturi mai mari entru dezvoltarea de centre naţionale şi proiecte de cercetare naţională şi a precizat că studenţii şi cercetătorii noştri care se află în afara graniţelor sunt cei mai buni ambasadori ai ţării noastre. Şi aceasta fiindcă este reflectat potenţialul creativ al poporului român.

„Trebuie să recunosc că mult timp România nu a oferit condiţii adecvate de muncă pentru tinerii cercetători. Trebuie, cu adevărat, să depunem eforturi mai consistente pentru devoltarea de centre naţionale şi proiecte de cercetare naţionale”, a precizat Iohannis, la Paris, adăugând că un foarte bun exemplu este polul de cercetare care se dezvoltă în jurul poiectului Extreme Light Infrastructure din Măgurele, proiectul ELI.

Acest centru, datorită faptului că reuneşte mai multe institute de cercetare, precum şi infrastructură modernă, atrage deja cercetători din Uniunea Europeană şi din state terţe.

Nivel crescut de integrare în universităţile europene

Preşedintele a afirmat că, în urma dezbaterilor din Consiliul UE, se aşteaptă un nivel mai ridicat de integrare în universităţile europene şi în domeniul cercetării, precizează mediafax.ro.

Iohannis a explicat faptul că o creştere a finanţării pentru programele de mobilitate din cadrul Erasmus+ vor contribui la dezvoltarea de reţele de colaborare profesională între tineri pe întregul continentul.

„În contextul creşterii inechităţii inter-generaţionale în defavoarea tinerilor, noi, politicienii, avem datoria de a crea astfel de instrumente, pentru a facilita dezvoltarea personală şi profesională a unei generaţii cu adevărat europene”, a completat Klaus Iohannis.

Precizăm că şeful statului român a participat, astăzi, la evenimentul dedicat contribuţiei româneşti la dezvoltarea ştiinţei care s-a desfăşurat la Paris.

144
Tagurile:
Învățământ, Paris
Tematic
Iohannis a promulgat legea: ce se întâmplă cu copiii din 50 de şcoli
Cristache: „Este o bătaie de joc la adresa întregului sistem educaţional"
Iohannis s-a folosit de prima zi de școală ca să atace Guvernul

Загрузка...