Prânzul, la o școală model

Guvernul creşte alocaţia de hrană pentru copiii din 50 de şcoli. Restul rabdă

139
(reînnoit 13:40 09.11.2018)
Urmează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă în baza căreia valoarea alocaţiei de hrană din cadrul programului pilot „Masă caldă în şcoli” se majorează cu 40%.

BUCUREŞTI, 9 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Anunţul a fost făcut astăzi, în deschiderea şedinţei de Guvern, de premierul Viorica Dăncilă.

Şefa Executivului a explicat ce va face Gvernul în continuare. Din păcate, programul, despre care spune că are drept obiectiv creşterea accesului copiilor la educaţie se desfăşoară numai în 50 de unităţi de învăţământ la nivel naţional, ceea ce este extrem de puţin.

„Ne preocupă creşterea accesului copiilor la educaţie şi reducerea abandonului şcolar. Vom continua programul pilor „Masă caldă în şcoli”, destinat preşcolarilor şi elevilor din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar, într-o formulă îmbunătăţită”, a precizat Dăncilă, potrivit agerpres.ro, adăugând că, printr-o ordonanţă de urgenţă care va fi adoptată astăzi, se majorează cu aproape 40 de procente valoarea pachetului alimentar zilnic de care beneficiază fiecare copil, de la 7 lei, cât a fost până acum, la 10 lei. În acest fel, bugetul alocat programului creşte de la 30, 7 milioane de lei la 46,7 milioane de lei.

Ea a menţionat că o altă noutate pe care o aduce actul normativ vizează trecerea de la ani şcolari la ani calendaristici, "pentru a simplifica procedurile de atribuire a contractelor" de către compartimentele de specialitate din administraţiile locale.

Facem precizarea că acest proiect vizează aprobarea programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitare de stat.

La nivel naţional sunt 6100 de şcoli. Acest program se adresează şi preşcolarilor, deci, procentual, cele 50 de unităţi unde se implementează programul reprezintă un procent infim la nivel naţional.

139
Tagurile:
școli, Hrană, alocație
Tematic
Copii umiliţi de cadrele didactice? Şcoala ridică din umeri!
Palma autorităţilor – alocaţia nu acoperă nici măcar valoarea pachetului zilnic de şcoală

Загрузка...