Școală

Ministrul Educaţiei şi secretarii de stat, salarii fabuloase se justifică?

145
Veniturile şefului de la Educaţie şi ale angajaţilor din instituţie au crescut comparativ cu anul trecut.

BUCUREŞTI, 14 sept — Sputnik, Georgiana Arsene. În timp ce cadrele didactice şi personalul auxiliar fac economii ca banii să le ajungă de la lună la lună, şefii lor nu au această problemă.

Şi aceasta fiindcă veniturile obţinute de ministrul Educaţiei, de secretarii de stat din instituţie şi de inspectorii şcolari sunt destul de mari. Se şi justifică?

Potrivit informaţiilor publicate de portalinvatamant.ro, în luna martie a lui 2018, Valentin Popa, ministrul Educaţiei, a câştigat 19.950 lei, în timp ce secretarii de stat au primit 15.200 de lei. Secretarii general II au avut şi ei în jur de 10.000 de lei net. Inspectorii şcolari au câştigat peste 6000 de lei net, dublu faţă de 2017.

Comparativ, salariul lui Liviu Pop în fruntea instituţiei a fost de 10.679 lei net, bani încasaţi în luna octombrie 2017.

Un Director din cadrul Organismului Intermediar pentru Programul Operaţional Capital Uman (OI POCU) a câştigat 17.060 lei.

Nu spune nimeni că aceste funcţii nu presupun şi răspundere uriaşă. Presupun, numai că recentul şi neterminatul scandal al manualelor pline cu greşeli face să se pună sub semnul întrebării suma primită de Popa de la minister. Şi aceasta pentru că activitatea sa de până acum nu prea a lăsat urme.

Popa s-a remarcat prin greşelile de exprimare, prin absenţa reacţiilor în cazuri dificile — de fiecare dată a vorbit numai prin intermediul comunicatelor de presă şi prin apăsarea pedalei pe subiectul WC-uilor şcolare din fundul curţii. Despre parteneriatul cu firma privată în acest sens nu spune nimic.

Aşadar, plătim fabulos un oficial pentru care şefia Ministerului Educaţiei Naţionale este o pălărie mult prea mare…

145
Tagurile:
WC, secretari de stat, Ministerul Educației Naționale, școală, salarii, România
Tematic
Mai bine decât anul trecut, salariile "bat" prețurile. Cine ia "partea leului"
Huşanu, SANITAS: „Nu salariile sunt problema, ci cheltuielile inutile şi exagerate!"
Românii care muncesc în Germania: important legat de salarii, impozitare, fişa de plată
"Eroii muncii capitaliste". Ce salarii dau 5 firme străine cu 300 mil. euro profit
Halucinant! Iată ce salariu va avea Laura Codruța Kovesi în noua funcție!
Joburile mizeriei: Acești angajați mai "primesc" și o eczemă la salariu
Dau clienților banii înapoi în loc să mărească salariile angajaților

Загрузка...