Robert Turcescu

Deputatul Turcescu, contre cu şefa Editurii Didactice şi Pedagogice. VIDEO

258
(reînnoit 08:09 13.09.2018)
Maria Nistor a fost audiată la Comisia pentru Învăţământ a Camerei Deputaţilor - declaraţii halucinante.

BUCUREŞTI, 13 sept — Sputnik, Georgiana Arsene. Declaraţiile au vizat greşelile din manualele pe care elevii vor fi nevoiţi să înveţe anul acesta, dar şi cei care ar trebui traşi la răspundere.

Din răspunsurile date de directorul Editurii Didactice şi Pedagogice rezultă în mod direct şi clar faptul că nu a avut resursa umană necesară ducerii la bun sfârşit a demersurului asumat şi anume redactarea manualelor.

Pe contul său de Facebook, deputatul Partidului Mişcarea Populară Robert Turcescu a semnalat aceste probleme.

„Cinci redactori, patru tehnoredactori, nici un corector! Asta e „schema de personal" a mizeriei numită Editura Didactică şi Pedagogică. Iar aroganta şi tupeista care conduce editura şi care a venit azi la audieri în Comisia pentru Învăţământ a Camerei Deputaţilor îndrăzneşte să ne spună că a făcut o treabă extraordinară cu tipărirea manualelor!", a scris Turcescu. 

De altfel, comentariul este însoţit şi de o filmare ce redă dialogul dintre deputat şi şefa EDP.

Maria Nistor a precizat că, atunci când a preluat editura, existau de două ori mai mulţi contabili decât redactori şi că acum sunt şi redactori colaboratori pentru toate disciplinele.

Aceasta a precizat că autorii manualului de Geografie de clasa a şasea au spus că nu au nevoie de tehnoredactor şi că în presă au declarat altceva. Ea a menţionat că EDP nu are corector şi că s-a bazat pe declaraţiile experţilor ştiinţifici care au dat asigurări că manuscrisul nu are probleme.

„Sunt edituri în ţara asta care sunt mult mai bine mobilate cu personal decât Editura Didactică şi Pedagogică", a replicat Turcescu care a mărturisit că este şocat şi a explicat că a lucrat în presă şi, prin urmare, ştie cât este de importantă activitatea tehnoredactorului, dar şi a corectorului.

Deputatul i-a reproşat Mariei Nistor faptul că, prin tipărirea manualelor, a făcut un „experiment periculos" şi că nu pot pretinde titulatura de editură cu un număr redus de redactori şi tehnoredactori.

„Sunt chioşcuri în ţara asta care au mai mult de zece angajaţi", a punctat Turcescu.

În decursul intervenţiei sale, deputatul s-a referit la EDP folosind sintagma „mizerie de editură". Maria Nistor nu a pierdut ocazia să îşi spună punctul de vedere. 

„N-o să comentez sintagma „mizerie de editură", însă nu cred că este demnă de o asemenea Comisie. V-am spus foarte clar că există şi colaboratori. O să vă pun la dispoziţie câţi redactori colaboratori şi câţi tehnoredactori colaboratori am avut la fiecare disciplină", a replicat Nistor, adăugând că a încercat să reclădească EDP-ul din ruină.

Scandalul manualelor greşite continuă, după ce s-au găsit erori şi în cel de limba română de clasa a şasea.

258
Tagurile:
contre, greșeli, discuție, manuale, audieri, Editura Didactică şi Pedagogică, Comisia pentru Învăţământ a Camerei Deputaţilor, Maria Nistor, Robert Turcescu, România

Profesor, despre familiile elevilor: ”Vin mituiască așa cum pot școala”

140
(reînnoit 13:41 10.08.2020)
Dumitru Borțun consideră că este important să existe și o școală a părinților, care să o dubleze pe cea instituțională, oficială. Care este vina școlii.

BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. ”Școala nu educă gândirea, doar dezvoltă memoria” este de părere Dumitru Borțun, doctor în filozofie și profesor universitar de ”Etică și comunicare” la Școala Națională de Studii Politice și Administrative – SNSPA.

În opinia sa, o școală adevărată este cea pe porțile căreia ies caractere morale, buni cetățeni, oameni capabili să învețe singuri și pe tot parcursul vieții.

Din păcate, în România, școala nu formează i, mai rău, este doar un câmp de luptă pentru putere.

”Întâi între profesori și elevi, pe urmă între profesori și apoi între elevi, mai precis între familiile elevilor. Care vin să mituiască așa cum pot școala – ori profesorul, ori dirigintele, ori directorul – fac tot felul de investiții și de sponsorizări pentru ca notele copiilor să fie cât mai mari. Nici nu le dă prin cap formarea lor morală, spirituală”, a precizat profesorul Borțun.

Acesta susține că elevii vor să învețe nu pentru viață, ci pentru primul lor examen și că școala este, de fapt, o ”coaliție” deasupra capetelor copilului.

De asemenea, școala pregătește elevii pentru examenul de Bacalaureat, pentru Evaluarea Națională sau pentru facultate, dar, spune profesorul Borțun, instituția de învățământ nu îi pregătește pentru viață.

În ceea ce privește modelul de om pe care școala trebuie să îl ofere societății românești în următoarele decenii, sursa citată a explicat că nu se știe, întrucât sistemul le oferă numai vorbe.

De asemenea, în opinia profesorului, școala nu are viitor dacă nu va fi dublată de o școală a părinților, iar cei din România nu sunt educatori decât într-o foarte mică măsură, pentru că încă mai au mentalitatea că ei comandă, iar copilul execută/ascultă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

140
Tagurile:
familia, Părinți, elevi, Profesor
Tematic
Profesor rus: ”M-am îndrăgostit de România treptat”
Profesor, despre începerea școlii: ”Nu va exista nici un scenariu!”
Celebrul profesor Beliș: ”Pun sub semnul întrebării că sunt decese cauzate de coronavirus”
Profesor, semnal de alarmă: emisiunile Teleșcoala nu respectă programa
Profesor: Titularizarea e imorală şi inechitabilă, sursă a slabei calităţi din învăţământ

Загрузка...
Școală

Învățătoare: ”Școlile nu ar trebui deschise în condițiile actuale”

1386
Maria-Luana Rauca scrie, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că redeschiderea școlilor ar trebui realizată treptat și lăsând deoparte dorința arzătoare a multora de a începe anul nou școlar în clase.

BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. Începerea noului an școlar 2020-2021 continuă să stârnească discuții, în ciuda celor trei scenarii ”colorate” prezentate de președintele Klaus Iohannis.

Profesorul pentru învățământ primar Mara-Luana Rauca scrie, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că, indiferent de culoarea scenariului, școlile ar trebui să rămână închise.

”Nu, școlile nu ar trebui deschise în condițiile actuale indiferent de culoarea scenariului! Nu toate...poate gradual, cele care îndeplinesc absolut toate condițiile. În marile orașe și în capitală presupun că există astfel de școli sau ar putea să existe”, a scris dascălul.

În opinia sa, redeschiderea școlilor ar trebui realizată treptat și lăsând deoparte dorința arzândă a multora de a începe anul școlar în clase. Și aceasta pentru că, dincolo de pandemie, trebuie să ținem seama de faptul că vine toamna și aduce cu sine gripe și viroze, fapt care va îngreuna situația.

Spitalele, la rândul lor, nu sunt pregătite pentru iureșul de îmbolnăviri care va urma.

În aceste condiții, nu poate fi riscată viața nimănui pentru un vis frumos.

Dascălul și-a amintit de situațiile din anii trecuți când era epidemie de viroze și gripe, iar elevii lipseau masiv. În aceste condiții, se stătea pe loc cu materia până se adunau mai mulți elevi.

Nici dascălul nu era scutit de îmbolnăvire și venea șa școală cu febră și frisoane fiindcă nu avea cine să o înlocuiască. Din acest motiv se ținea departe de copii pentru a nu-i îmbolnăvi.

”Acum vorbim de un virus nou. Datele problemei se schimbă, iar noi trebuie să ne adaptăm lor”, a concluzionat cadrul didactic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1386
Tagurile:
Deschidere, școli, învățător

Загрузка...
Proteste în Belarus

În Minsk sunt reținuți participanții la protest

0
(reînnoit 18:49 10.08.2020)
În Minsk, capitala Republicii Belarus, au început reținerile opozanților. Spre stela "Minsk - un oraș erou" se îndreptă un număr mare al forțelor de ordine.

CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. În Minsk au început reținerile opozanților, anunță Sputnik Belarus.

Potrivit reporterului agenției, spre stela "Minsk - un oraș erou" se îndreaptă unități ai miliției și OMON. Colaboratorii forțelor de ordin verifică minuțios documentele jurnaliștilor.

Stațiile de metrou din centrul orașului sunt închise.

0
Tagurile:
Belarus
Tematic
Putin a discutat la Consiliul de Securitate despre reținerea rușilor în Belarus
Narîșkin a comentat cazul reținerii cetățenilor ruși în Belarus
Putin a discutat cu Lukașenko despre reținerea celor 33 de ruși în Belarus
Astăzi au loc alegeri prezidențiale în Belarus
Rezultatele alegerilor prezidențiale din Belarus - proteste și date exit-poll
FOTO: Proteste nocturne la Minsk după alegerile prezidențiale din Belarus
Belarus: opoziția vrea negocieri pentru preluarea pașnică a puterii
Candidatul opoziției belaruse nu va participa la acțiunile de protest
Lukașenko învinge în alegerile prezidențiale din Belarus - rezultate preliminare de la CEC

Загрузка...