Abuz. Imagine simbol

Caz cutremurător - profesor, acuzat a violat o elevă care îi ceruse ajutorul

310
(reînnoit 11:50 11.09.2018)
Directorul Liceului cu Program Sportiv unde lucrează cadrul didactic spune că acesta nu a creat probleme unităţii de învăţământ.

BUCUREŞTI, 11 sept — Sputnik, Georgiana Arsene. Situaţie de-a dreptul halucinantă la Botoşani, la Liceul cu Program Sportiv, acolo unde o fostă elevă, în vârstă de 15 ani, susţine că ar fi fost violată de un profesor.

Totul s-ar fi petrecut după ce fata l-ar fi rugat pe cadrul didactic să o ajute să îşi rezolve situaţia şcolară, iar agresiunea ar fi avut loc lângă pădurea de la Rediu, cazul fiind deja în atenţia poliţiştilor.

Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţan de Poliţie Botoşani, spune că sesizarea a fost înregistrată în data de 5 septembrie şi că se efectuează activităţi investigative specifice sub aspectul comiterii infracţiunii de viol în vederea luării măsurilor legale.

Dată fiind vârsta victimei, poliţiştii nu au putut oferi mai multe detalii.

Cristian M., profesorul în cauză, este instructor de lupte greco-romane şi are o vechime în învăţământ de aproape 15 ani, informează monitorulbt.ro

În vara acestui an, omul a cerut acordarea concediului fără plată pentru susţinerea unor examene, el fiind şi arbitru internaţional.

Profesorul nu a putut fi contactat pentru acordarea unui punct de vedere în acest caz, însă directorul unităţii de învăţământ, Ioan Huncă, a explicat că nu au existat plângeri sau nemulţumiri la adresa lui Cristian M. de când acesta a fost angajat la LPS.

Agresiunea ar fi avut loc lunea trecută, după ce eleva, care terminase clasa a IX-a, a decis, de comun acord cu mama sa, să se mute de la LPS la alt liceu.

Prima opţiune a fetei a fost Colegiul „Asachi", dar, fiindcă nu mai erau locuri, a hotărât să încerce şi la Grupul Şcolar Industrial „Dimitrie Negreanu".

Problema este că angajaţii de la LPS au refuzat să îi mai elibereze fetei o a doua adeverinţă, aşa că mama elevei a apelat la ajutorul lui Cristian M., ea fiind vreme de 12 ani colegă cu soţia acestuia.

Luni, însă, dascălul nu a putut vorbi la telefon, fiind într-o şedinţă, aşa că, spre prânz, acesta ar fi contactat-o pe fată pe telefonul ei mobil de pe care fusese sunat. S-a întâlnit cu eleva, iar când aceasta i-a spus că vrea să se transfere, el ar fi insistat ca ea să rămână la LPS, promiţându-i că va fi transferată la alt antrenor. Mai mult, a dus-o cu maşina la sediul Clubului Sportiv Şcolar, unde a purtat în acest sens o discuţie cu un alt antrenor.

Fata nu a asistat la discuţie, rămânând în maşină. Când a revenit, Cristian M. i-a spus că totul s-a rezolvat, dar, în loc să o ducă pe adolescentă la mama sa la serviciu, aşa cum convenise iniţial, a dus-o la marginea municipiului, unde a abuzat sexual de ea.

Ulterior, a adus-o înapoi în oraş şi a lăsat-o în Parcul Tineretului, unde locuia bunicul fetei.

Mama fetei a aflat a doua zi cele întâmplate, de la psihologul cu care fata a vorbit.

Femeia spune că nevasta profesorului ar fi încercat să o determine să renunţe la plângere, în schimbul unei sume de bani sau al unui apartament în Parcul Tineretului.

Bulversată de toate evenimentele întâmplate, femeia spune că a continuat demersurile pentru a obţine transferul fetei la un alt liceu din oraş, după care, în urma discuţiilor avute cu soţul ei şi cu acel psiholog a decis să meargă cu fiica la poliţie, unde a depus plângere penală. Ambele au fost audiate imediat, după care fata a fost dusă la expertiza medico-legală şi la un consult la Secţia de obstetrică şi ginecologie, medicii confirmând contactul sexual. În schimb, nu au fost găsite urme de violenţă.

Fata a suferit o cădere psihică şi a fost internată în spital.

Până la finalizarea anchetei, dascălul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Cazul elevei abuzată de dascălul său nu este singular. Şi aceasta pentru că presa a relatat la vremea lor întâmplările, cea mai cunoscută fiind cea din data de 30 martie 2018, când doi profesori, unul din Bucureşti, iar altul, din Constanţa, au fost reţinuţi. Ambii erau profesori de sport şi au fost acuzaţi de agresiuni sexuale şi viol, victimele fiind minore.

310
Tagurile:
elevă, profesor, anchetă, viol, Botoşani, România
Tematic
Două decenii de abuz sexual la un liceu din SUA
Crimă cumplită: Fetiţă de cinci ani, violată şi ucisă
Atenţie, se poate întâmpla şi copiilor voştri! Cum a fost salvată de un violator
Iulian Cristache

Cristache, către profesori: ”Schimbarea trebuie înceapă cu dumneavoastră”

37
(reînnoit 16:59 12.07.2020)
Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți se declară nedumerit de faptul că profesorii preferă să își discute nemulțumirile și să își prezinte ideile legate de sistemul de educație în circuit închis, în mediul online.

BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți spune că pe pagina sa de Facebook s-a creat o adevărată rețea de comunicare la tot ceea ce înseamnă educație.

Astfel, părinți, profesori și elevi, cu toții au idei, păreri pro și contra, adică, mai pe scurt spus, cu toții știu ce trebuie făcut pentru binele sistemului de învățământ din România.

Însă, Cristache se arată nedumerit de faptul că, deși toți profesorii știu despre lacunele sistemului, ce trebuie făcut pentru a ieși din această stare de mediocritate, situația rămâne albastră.

Dascălii își spun ideile doar pe rețea, nu le pun în practică în sala de curs, consiliu profesoral, comisii de specialitate sau Consiliu de Administrație.

”Vedeti dumneavoastră, doamnelor și domnilor profesori? Schimbarea trebuie să înceapă, în primul rând, cu dumneavoastră. Nu mai acceptați compromisurile, nu mai acceptați presiunile care au efecte negative, nu mai acceptați intervențiile părinților, fără o justificare bazată pe adevăr, nu mai acceptați ceea ce nu e conform. E așa de greu?”, le-a transmis Cristache.

Acesta recunoaște că și părinții trebuie să ”umble” la mentalitate, la principii și alte asemenea, însă, dacă profesorii vor acționa în sensul menționat mai sus, lucrurile se vor așeza pe o fundație sănătoasă.
Cristache a adăugat că puterea este tot în mâinile profesorilor, indiferent de legislatie, clasa politică și alte interferente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
schimbare, Profesori, Iulian Cristache

Загрузка...
Raluca Turcan

An școlar 2020-2021. Turcan: ”Predarea online va trebui devină o obișnuință”

55
(reînnoit 16:51 12.07.2020)
Vicepremierul României a făcut o serie de precizări privind noul an școlar care ar trebui să înceapă peste două luni. Ce se întâmplă cu prezența fizică la școală.

BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Începutul anului școlar 2020-2021 ridică mari probleme pe care oficialii din Guvern încă nu le-au rezolvat.

Acest lucru creează un climat tensionat și de neîncredere în capacitatea actualei politice din România de gestionare a crizei provocate de pandemia de coronavirus.

Vicepremierul Raluca Turcan spune că evoluția acestei pandemii creează perspective sumbre și asupra începerii anului școlar.

Demnitarul a dat asigurări că există un plan de măsuri bine pregătit de Ministerul Educației și Cercetării și că există, de asemenea, un plan de măsuri pregătit de Institutul Național de Sănătate Publică și că, în funcție de evoluția epidemiologică, vor fi puse cap la cap.

Turcan nu a dat nici un fel de detalii în legătură cu aceste planuri.

În ceea ce privește posibilitatea ca, din septembrie, să existe un sistem hibrid, adică școala să se facă 50% online, 50% fizic, Turcan a spus că este posibil și că acesta se aplică sau, mai bine spus, se pregătește și în alte state.

”Şi dacă şcoala începe faţă în faţă, predarea online va trebui să devină o obişnuinţă pentru sistemul de predare românesc pentru că transformă o abilitate pe care mulţi copii, în ziua de astăzi, o au, şi anume de a sta pe internet, de a se dedica jocurilor, interacţiunii pe internet, într-o utilitate”, a spus Turcan.

Aceasta a adăugat că, pur şi simplu se schimbă paradigma şi această criză va permite ca în România să se schimbe paradigma, un joc să se transforme într-un act de educaţie.

Reamintim că Sputnik a analizat declarația anterioară a vicepremierului Turcan referitoare la un sistem hibrid, arătând că aceasta, în actualele condiții din România, este una total nerealistă. După cum se observă din declarațiile publice ale vicepremierului, problema programelor online nu este dezbătută, nu a vorbit nimeni de vreo comisie de experți care să lucreze la aceasta.

Problemele pe care sistemul hibrid le presupune sunt uriașe, iar ceea ce vedem în spațiul public, ca ieșiri ale guvernanților nu fac decât să sporească neîncrederea profesorilor în capacitatea autorităților de gestionare a situației.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

55
Tagurile:
Raluca Turcan, școală

Загрузка...
Eugen Orlando Teodorovici

Știrea serii: Teodorovici a făcut ANUNȚUL OFICIAL - video

92
”Nu poţi sta nouă luni în opoziţie şi să nu faci opoziţie, nu poţi da din coadă pe lângă preşedintele Iohannis în timp ce preşedintele Iohannis calcă în picioare PSD”

BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Singurul concurent anunțat al lui Marcel Ciolacu la șefia PSD a făcut, marele anunț! ”Îmi anunţ candidatura în mod oficial pentru funcţia de preşedinte al PSD”, a anunţat Eugen Teodorovici, într-o conferinţă de presă.

Teodorovici a precizat că își depune candidatura ”în mod personal pentru funcția de președinte, pentru că astăzi statutul, după cum știți, nu prevede o altă formă de competiție internă”.

”În situația în care acest lucru se va schimba, categoric voi avea și eu o echipă pe formula pe care CEX-ul o va decide, astfel încât să fie o echipă cu oameni care vor o schimbare, nu doar pentru partid, ci și pentru țară”, a declarat Teodorovici.

 În privința bătăliei dintre el și Marcel Ciolacu, Teodorovici o consideră secundară, principalul fiind – ”o alternativă la ceea ce este astăzi PSD”

”Nu este o luptă între mine și alt coleg din partid, nu este competiția mea - eu vreau să ofer doar o alternativă la ceea ce astăzi este PSD, conducerea sa”, a spus Teodorovici. ”Este despre România, este despre PSD, nu despre Teodorovici, nu despre Ciolacu, nu despre competiția între cei doi”.

Teodorovici a anunțat ferm că PSD ”nu poate şi nu trebuie să continue în acest mod”.

”Nu poţi sta nouă luni în opoziţie şi să nu faci opoziţie, nu poţi da din coadă pe lângă preşedintele Iohannis în timp ce preşedintele Iohannis calcă în picioare PSD. Conducerea de azi a PSD a folosit cele nouă luni de opoziţie ca să stea degeaba”, a declarat Eugen Teodorovici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

92
Tagurile:
video, Facebook, Președinte, PSD, Eugen Teodorovici

Загрузка...