Bacalaureat

Iulian Cristache, atitudine fermă: „Stimaţi profesori... v-aş da afară din sistem"

1367
(reînnoit 07:22 07.09.2018)
Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asocaiaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar, reacţie acidă după ce presa a relatat cazul unui liceu unde s-a înregistrat un sigur absolvent după cinci ani.

BUCUREŞTI, 7 sept — Sputnik, Georgiana Arsene. Localitatea gorjeană Turbarea a devenit peste noapte vedetă. Şi aceasta pentru că, după cinci ani de zile în care nici un absolvent nua reuşit să promoveze examenul de bacalaureat, minunea s-a produs şi o fată a reuşit „performanţa". Menţionăm că nici primarul localităţii nu a reuşit să promoveze examenul.

Evident, mândrie mare în comunitate, presa a relatat evenimentul, numai că, din păcate, nu e nici un motiv de bucurie.

O spune foarte clar Iulian Cristache, preşedintele FNAP, într-o postare pe pagina sa de Facebook, acolo unde menţionează că este surprins de „atitudinea triumfală a profesorilor din acest liceu".

„Măi… stimaţi profesori… v-aş da afară din sistem, fără să stau pe gânduri. Întotdeauna am susţinut rolul familiei în reuşita educaţională a propriului copil", a scris Cristache, adăugând că să nu ai nici un absolvent timp de cinci ani arată incompetenţa „domnilor" profesori.

De ironia usturătoare şi corectă a preşedintelui FNAP nu a scăpat nici primarul localităţii, apreciat fiindcă… a recunoscut „activitatea lăudabilă" a cadrelor didactice. 

Menţionăm că la prima sesiune de examen la liceul amintit s-au înscris 21 de absolvenţi. Nici unul nu a promovat, iar la a doua sesiune s-au prezentat numai şase, din care unul a reuşit să „treacă" examenul.

1367
Tagurile:
reacție, un elev, promovare, bacalaureat, Liceu, FNAP, Iulian Cristache, Turbarea, România
Tematic
Procent înfiorător de mic al promovării la Bac 2018, sesiunea a doua
Începe bacalaureatul de toamnă - calendarul examenelor
Deputat PNL, acuzaţii grave: „Cui serveşte minciuna unui bacalaureat?"

Загрузка...