Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj, 2018

SUA, Rusia și China - marii învingători la Cluj

184
(reînnoit 13:04 13.07.2018)
Echipele din SUA, Rusia și China au reușit să obțină cele mai bune rezultate la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj-Napoca.

BUCUREȘTI, 13 iul — Sputnik. Americanii, rușii și chinezii au reușit să obțină cele mai multe medalii la Olimpiada Internațională de Matermatică (IMO) care a avut loc la Cluj-Napoca, potrivit site-ul oficial al concursului.

Cel mai bun scor l-au înregistrat elevii din SUA, care au cucerit cinci medalii de aur și una de argint. Echipa din Rusia a obținut locul doi, cu cinci medalii de aur și una de argint. Locul trei a fost ocupat de chinezi, care au cucerit patru medalii de aur și două de argint.

Echipa românească a ocupat locul 33, obținând o medalie de aur (Ioan-Andrei Nicolae), una de argint (Ciprian-Mircea Bonciocat) și două de bronz (Edis Memiș și Mihnea-Gabriel Doica).

Tinerii din Republica Moldova au ocupat locul 59, reușind să obțină trei medalii de bronz (Mihail Lavric, Gabriel Cojocaru și Alexandru Lopotenco).

Cele mai bune rezultate ale României

Echipa românească a reușit să obțină cele mai bune rezultate la Olimpiada de Matematică în anul 1959, când evenimentul a fost organizat Brașov, tinerii români au reușit să obțină primul loc (o medialie de aur, două de argint și una de bronz). În anul 1978 (la București), România a reușit din nou să cucerească primul loc, devansând SUA (locul doi) și Marea Britanie (locul trei).

La ediția din anul 1960, desfășurată la Sinaia, România a ocupat locul trei (câte o mediale de aur, argint și bronz), iar în anii 1969 și 1999 (ambele au avut loc la București) — locul patru.

184
Tagurile:
Olimpiada Internațională de Matermatică, Olimpiada, medalia de bronz, argint, Rezultate, aur, Matematica, Cluj-Napoca, China, Rusia, SUA, Republica Moldova
Tematic
Aur, argint şi bronz pentru români la Olimpiada Internaţională de Matematică
Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj: cum s-a descurcat Hafez al-Assad
Bucureştiul a refuzat organizarea Olimpiadei Internaţionale de Matematică
Comitetul Olimpic al Rusiei, restabilit în calitatea sa de membru al CIO

Загрузка...