Examen, poză simbol

Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj: cum s-a descurcat Hafez al-Assad

105
(reînnoit 07:29 13.07.2018)
Hafez al-Assad s-a clasat pe ultimul loc în echipa ţării sale, obţinând 3 puncte şi situându-se pe locul 486 din 615 concurenţi.

BUCUREŞTI, 13 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Conform site-ului IMO 2018, Hafez al-Assad a reuşit să obţină două puncte la prima problemă din concurs şi un punct la problema a cincea. În total, a adunat 3 puncte cu care s-a clasat pe ultimul loc în echipa de şase concurenţi ai Siriei.

Rezultatul înregistrat la Cluj-Napoca de Hafez al-Assad este cel mai slab din cadrul participărilor sale la olimpiadele internaţionale de matematică, în condiţiile în care în 2016, la Hong Kong, s-a clasat pe locul 4 în lotul olimpic de matematică al Siriei, cu 13 puncte, iar anul trecut, la Rio de Janeiro, a ocupat ultimul loc în echipă, dar a acumulat 7 puncte.

Primii doi clasaţi ai echipei siriene au obţinut câte 18 puncte care le aduc câte o medalie de bronz, notează monitorulcj.ro.

Festivitatea de închidere a Olimpiadei Internaţionale de Matematică este programată pentru vineri în Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca, cu această ocazie urmând să fie împărţite şi medaliile pentru concurenţi.

105

Загрузка...