Examen

Subiectele la matematică şi istorie BAC 2018, mai dificile decât în anii trecuţi?

805
(reînnoit 13:41 27.06.2018)
Prima sesiune a examenului de bacalaureat 2018 continuă cu proba obligatorie a profilului.

BUCUREŞTI, 27 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Candidaţii de la profilul Real susţin proba de Matematică, în timp ce elevii care au terminat la profilul Uman, proba de Istoria Românilor.

Anul trecut, la Bacalaureat 2017, la proba de Istoria Românilor, candidaţii au avut subiecte cu un grad ridicat de dificultate. La primul subiect au avut de tratat politică externă, de la Mircea cel Bătrân la Iancu de Hunedoara, voievozii români şi acţiunile lor militare. La cel de-al doilea subiect li s-a cerut să scrie despre criza orientală şi despre Proclamaţia de la Islaz din 1848, ultimul subiect fiind realizarea unui eseu despre România Postbelică.

Subiectele date la Bacalaureat 2018 la matematică sunt împărțite în trei părți, fiecare parte având un punctaj de 30 de puncte, 10 puncte fiind acordate din oficiu.

La proba de Matematică de anul trecut, elevii au trebuit să rezolve, la Subiectul I, mai multe cerințe legate de numere complexe, geometrie și logaritmi. La Subiectul II, elevilor li s-a cerut să rezolve mai multe cerințe legate de o matrice, în timp ce la Subiectul III au avut derivate și integrale.

Sputnik vă va ţine la curent cu subiectele şi baremul pentru probele de astăzi.

805

Загрузка...