Proba de matematică, imagine simbol

„Ca de obicei, Ministerul Educaţiei îşi fură singur căciula, se preface"

139
Apar reacţii dure la adresa instituţiei care are în mână „frâiele" învăţământului, acuzată că ascunde „gunoiul sub preş".

BUCUREŞTI, 19 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Rezultate dezastruoase la Evaluarea Naţională, acolo unde numărul abslvenţilor de clasa opta înscrişi la examen au reuşit să ia note peste cinci într-un număr mult mai mic faţă de anul trecut. Şi anume,vorbim de o promovabilitate de 73, 5%, cu trei procente mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017.

Reacţiile nu au întârziat să apară, iar comentariile nu sunt deloc măgulitoare pentru reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale, acuzaţi că se fac că nu pricep motivul pentru care elevii nu s-au înscris la examen.

„Ca de obicei, Ministerul Educaţiei îşi fură singur căciula, se preface că nu ştie câţi elevi au fost înscrişi în clasa a opta şi nu se întreabă de ce sunt aşa de mulţi cei care nu au venit la examenul de Evaluare Naţională. Răspunsul e simplu: Ştiau că nu-l promovează" a scris profesorul Ştefan Vlaston, preşedintele asociaţiei „Edu Cer", pentru adevarul.ro

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, este de părere că procentul de promovabilitate este, într-adevăr, scăzut, şi că există o problemă din acest punct de vedere. De aceea este nevoie de o analiză serioasă.

„Sincer, nu mă aşteptam la scăderea procentului, cu toate că la matematică subiectele au fost un pic mai grele faţă de anul trecut. Teoretic, matematica a dus la scăderea procentului", a explicat Iulian Cristache, pentru Sputnik.

În ceea ce priveşte vinovaţii, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi spune că nu există un singur responsabil pentru aceste rezultate. Vina — precizează Cristache aparţine, deopotrivă, elevilor, părinţilor şi profesorilor. Primii, pentru că nu s-au implicat mai mult, ceilalţi pentru că nu au remediat situaţia acolo unde era nevoie. Mai mult, o parte de vină o poate avea şi modul în care se face evaluarea, care nu se centrează pe competenţe.
Acesta a precizat că Federaţia a venit cu schimbări — propuneri — pentru schimbarea admiterii la liceu.

„Copiii nu sunt motivaţi. Când nota nu constituie o barieră în a-ţi continua studiile, nu prea există interes, din păcate. Avem nevoie de programe interactive, de investiţie la nivel de resursă umană, de logistica necesară, de profesori motivaţi şi părinţi responsabili", a menţionat Cristache, adăugând că nu a primit sesizări de fraudă la acest examen, având şi aproape 70 de observatori la nivel naţional.

139
Tagurile:
reacții, promovabilitate, abslvenţii de clasa opta, Evaluarea Naţională, România
Tematic
Atenţie, elevi! Încep înscrierile la Evaluarea Naţională pentru clasa a opta!
Scandal de proporţii la evaluarea de clasa a doua! O învăţătoare...
Elevii de clasa a opta simulează azi examenele de evaluare naţională
Ministerul Educației pune biciul pe profesori, fiindcă au salarii mari
Codrin Ștefănescu îl provoacă pe ministrul Educației: "Să iasă public!"

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

305
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

305

Загрузка...
Lumânare

Șocant: fost inspector școlar general, moarte fulgerătoare

798
(reînnoit 10:09 05.03.2021)
Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a murit brusc, după un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral. Cum s-a întâmplat totul.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Învățământul este în doliu și în stare de șoc, după anunțul că Ioana Mihaela Neacșu, fost inspector școlar al municipiului București, a trecut în neființă.

Potrivit primelor informații, se pare că aceasta a făcut un stop cardio respirator și un atac vascular cerebral după o oră de sport la o sală de fitness.

Un apropiat al acesteia a precizat că Ioana Mihaela Neacșu era o femeie care se îngrijea, însă nu știa că ea practică și fitness-ul și că, probabil, avea ceva afecțiuni de care nu știa.

Anunțul despre moartea Ioanei Mihaela Neacșu a fost făcut de soțul său, care a transmis în cursul nopții trecute un mesaj colegilor acesteia.

Tragedia s-a petrecut ieri. Nimeni nu-și poate explica ce s-a întâmplat, fiindcă ea nu a acuzat niciodată boli.

Pe pagina sa de Facebook, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – a postat un mesaj emoționant.

”Uneori... viața pare prea crudă. Dumnezeu să te aibă-n pază! O femeie deosebită, un caracter puternic. Condoleanțe familiei! Nu prea am cuvinte, sincer!”, a scris Cristache, care și-a însoțit mesajul de o fotografie cu Ioana Mihaela Neacșu.

Ioana Mihaela Neacșu a fost inspector școlar al municipiului București din partea PSD, din 2018. Ea a fost schimbată din funcție și înlocuită în mandatul Monicăi Anisie.

798

Загрузка...

Prototipul navei SpaceX Mars a explodat după prima aterizare cu succes

0
(reînnoit 17:15 06.03.2021)
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.

Un nou prototip al rachetei SpaceX Mars a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare: „A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”.

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

0
Tagurile:
SpaceX

Загрузка...