Examen

Evaluarea Naţională pentru clasa a opta: Ce subiecte au avut de rezolvat

508
Sinonime, compuneri şi argumentări - iată „coordonatele" cerinţelor pe care şcolarii le-au avut de rezolvat.

BUCUREŞTI, 11 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a opta s-a încheiat, iar acum, aceştia mai au de aşteptat rezultatele. Subiectele pe care le-au avut de rezolvat au fost de dificultate medie, ei fiind nevoiţi să găsească sinonime pentru o serie de termeni daţi, să menţioneze rolul cratimei într-o construcţie dată, dar şi să redacteze o compunere scurtă în care să argumenteze faptul că textul dat — Ioana Pârvulescu, „Inocenţii" aparţine genului epic.

De asemenea, la subiectul numărul doi, elevii au avut o serie de cerinţe a căror rezolvare corectă demonstra înţelegerea textului. Bucata de text aparţine Adinei Brânciulescu, fiind vorba despre articolul „Transilvania, în „goana" trenului", apărut în National Geographic Traveler, nr. 35/2017, potrivit imaginilor făcute publice de libertatea.ro

Reamintim că, astăzi, elevii claselor a opta au susţinut proba scrisă la Limba şi Literatura Română, iar miercuri vor susţine proba de matematică, joi fiind proba de Limbă şi Literatură Maternă.

 

508

Загрузка...