Examen

Emoții mari pentru elevii de-a doua, a patra și a șasea. Începe evaluarea

0
Astăzi se desfășoară proba de limba rămână și limbă maternă. Află calendarul acestora

BUCUREȘTI, 7 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Prima sesiune de evaluare vizează elevii claselor a doua şi începe astăzi. Testele de citire la limba română şi limba maternă vor fi susţinute mâine, 8 mai 2018.

Proba de matematică este programată pentru miercuri, 9 mai 2018, în timp ce proba de limba română scris şi citit pentru elevii care provin din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 10 mai.

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar, adică la finalul clasei a IV-a are următorul calendar: limba română este programată pentru 15 mai, matematică 16 mai şi limba maternă în data de 17 mai, informează Ministerul Educaţiei Naţionale.

Elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului în zilele de 23 mai — limbă şi comunicare şi 24 mai — matematică şi ştiinţele naturii.

Sălile în care se desfăşoară evaluările sunt, de obicei, cele în care aceştia învaţă zi de zi. Acestea vor fi adaptate, în prealabil, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe şcolari.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării fiecărui test este de 30 de minute administrat la EN II şi de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV şi EN VI.

Corectarea lucrărilor se face în cadrul unităţii de învăţământ de către cadrele didactice din acea unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Se estimează că vor participa peste 575.000 de elevi înscrişi în cele 3 clase.

Rezultatele nu se afişează şi nici nu se comunică public. De asemenea nu se înregistrează în catalogul clasei — fapt care ar fi şi imposibil, având în vedere că notarea se face în baza unui punctaj.

Rezultatele se vor comunica părinţilor în mod individual şi vor fi valorificate la nivelul şcolii, prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare.

0

Загрузка...