Centru de business Lahta din Sankt Petersburg

Mesaj pentru oamenii de afaceri români: ”Piața rusă poate fi acea luminiță”

762
(reînnoit 14:26 23.06.2021)
Managerul Operațional al unei companii din România care face afaceri în Federația Rusă a vorbit despre dublul joc al Uniunii Europene, precum și despre cum se poate realiza o colaborare eficientă economică între România și Rusia.

BUCUREȘTI, 29 mai – Sputnik. Omul de afaceri român Andrei Pădurean a vorbit, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate Agenției de Presă Sputnik – a cărui primă parte, în care a explicat care sunt oportunitățile oferite de piața rusă, a fost deja publicat - despre felul în care vede construirea unei colaborări economice în România și Rusia.

Din discuțiile avute cu partenerii de afaceri ruși, ne puteți spune care sunt principalele motive pentru care ar veni să investească în România? Dar cele care i-ar ține departe de țara noastră?

De ce ar investi în România? Cam așa aș formula întrebarea.

Pentru a atrage un investitor trebuie să-ți prezinți punctele tari, să le faci cunoscute. Întrebarea este dacă se fac cunoscute.

Ce pot să vă spun că România, pentru Rusia înseamnă încă și menționez încă, pentru că și acolo vine noua generație, reprezintă încă o zonă de tradiție în calitate și lucru bine făcut. Dacă știm să ne vindem și promovăm acest lucru, atunci da, putem atrage investitori .

Companiile europene investesc milioane de euro în ceva ce noi deja avem, ceva ce vine din trecut și pe care aș recomanda călduros să-l exploatăm și valorificăm, deoarce nu trebuie creat ci doar promovat și readus în atenția oamenilor de afaceri ruși.

Cum vedeți construirea eficientă a unei colaborări economice între România și Rusia?

Cred că totul trebuie să pornească de la cultură. Din punctul meu de vedere acesta este secretul și arma letală a unei nații. Când spun cultură mă refer la muzică, filme, poezie, artă și așa mai departe, lucruri care trebuie făcute cunoscute poporului român, deoarece discutăm de arta de pura calitate ca și conținut și, mai ales, atunci când discutăm de formarea celor mici, a copiilor noștri.

Aceasta formă de artă nu trebuie ”forțată” ci prezentată, lăsată poporului român pentru apreciere și atunci va înțelege că ce vine dinspre est are un conținut pur de substanță .

Consider că aici este secretul unui început de durată, prin care lumea să înțeleagă Rusia plecând de la cultură, fapt care va duce în timp la o dezvoltare de necontestat pe toate planurile indiferent că discutăm de cultural, economic sau politic.

Directorul unei importante companii românești, Gabriel Antoniu Lavrincic, a afirmat, în multe rânduri, că rușii își doresc relații economice cu românii și că piața rusă cere la unison mărfuri românești de la industrie ușoară până la industrie grea.

Din experiența dumneavoastră de până acum, dobândită ca urmare a derulării de activități economice în Federația Rusă, ce ne puteți spune în această privință?

Așa cum menționam, România încă înseamnă tradiție în calitate - în special mă refer la industria românească - și trebuie să învățăm să ne folosim de acest lucru, să-l promovăm și să-l ocrotim, deoarece costă atât de puțin în paralel cu a crea un brand de țară.

Acest lucru nu înseamnă că este ușor, azi nimic nu este ușor, dar trebuie să ne orientăm în direcția care necesită cele mai puține investiții și cel mai puțin timp de a le reîntoarce, gândim din perspectiva unui manager și din această perspectivă piața rusă este o alegere potrivită.

Dânsului îi dau dreptate, așa cum în Italia mergi pentru a vizita și pentru mâncarea bună, în China pentru a cumpăra ieftin, iar în România rușii ar putea veni și ar dori să vină să cumpere marfă de calitate la prețuri acceptabile.

Este o certitudine acest lucru și nu o presupunere.

Conform Planul Valev din anii 60, România trebuia să fie un furnizor agricol pentru statele membre CAER. Cu toate acestea, după 1965, România a exportat spre URSS textile, sticlărie, mobilă, produse tehnologice avansate etc. Câte alte firme românești – din ce știți – continuă să aibă relații comerciale cu Rusia și cu țări din spațiul ex-sovietic? Care este domeniul lor de activitate?

Pot să vă spun așa :

- În domeniul alimentar sunt foarte multe firme care își doresc o colaborare cu Rusia, nu multe, ci foarte multe. Din păcate, din pricina restricțiilor de a exporta în Rusia stabilite la nivel de Uniunea Europeană nu putem exporta. Ceea ce este foarte interesant și lumea nu știe este că foarte multe branduri spaniole și italienești - în ciuda faptului că fac parte din Uniunea Europeană - se află prezente în alimentară la rafturile marilor hypermarket-uri din Rusia, și credeți-mă piața rusă nu este mică, și a vinde acolo alimente nu este cum spun românii de ”ici de colo” ci înseamnă volume.

Ca și concluzie, în domeniul alimentar se pare că doar țărilor mai mici ale Uniunii Europene nu li se permite sa exporte, iar coloșii din Italia și Spania se află prezenți și vând, lucru pe care eu personal ca și producător și plătitor de taxe în Romania nu pot să-l înțeleg și îmi este foarte greu să-l accept. Am mai spus-o de multe ori: dacă în Europa nu putem vinde, în Romania devine tot mai greu din cauza importurilor și în Rusia nu suntem susținuți, atunci, ca și producător român unde pot să vând și să facem business cu un brand marcă proprie românească.

Deci în domeniul alimentar rămânem doar cu dorința .

În domeniul non alimentar există, nu multe, dar există companii care investesc din resurse proprii să meargă la târguri și expoziții în Rusia.

Mi-ar face plăcere să vă arăt la expoziția anuală de moda de la Moscova cum arată pavilionul de firme germane unde statul le subvenționează costurile participării, și credeți-mă, firmele germane sunt foarte dezvoltate în Rusia și vând de foarte mulți ani.

Noi am încercat repetat să cerem un astfel de suport la participare dar am rămas făra un răspuns pozitiv. În continuare participăm pe forțele proprii.

Participați la întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Federația Rusă? Care este feedback-ul venit din partea lor? Dar din partea rușilor de rând, care vă cumpără produsele?

Participăm la întâlniri cu potențiali clienți, aceasta este în acest moment preocuparea noastră.

Din partea rușilor de rând, produs românesc= produs cu tradiție în calitate.

Ce exportați cel mai mult pe piața rusă, ce produse? Aveți comenzi?

Nu as putea să dezvălui toate secretele brandului, dar pot să vă spun că lucrurile merg în ritmul în care orice lucru bine făcut se face, în timp, pas cu pas și tot înainte.

Ce mesaj aveți pentru oamenii de afaceri români care se gândesc să penetreze piața rusă?

Să fie perseverenți și hotărâți, nimic nu este ușor, important este să vezi luminița de la capătul drumului. Piața rusă poate fi acea luminiță.

762
Tagurile:
Business, România, Rusia
Тема:
Relațiile româno-ruse (302)
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini

693
(reînnoit 07:57 23.06.2021)
O veste gravă vine de la Parlament – una dintre cele mai controversate legi, care ”permite  vânzarea necondiționată” către străini a trecut tacit! Cine e vinovat

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Senatorul Daniel Zamfir face un anunț grav: în Senat s-a dat curs ”încă unei cedări de SUVERANITATE”.

Senatorul PSD arată că ieri Senatul a luat act că Legea privind vânzarea terenurilor agricole ”a trecut tacit”. Acuzația este gravă – și o vizează pe una dintre cele mai puternice și controversate figuri din PNL, Iulia Scântei.

”Printr-o manevră deja patentată, servitoarea de serviciu, Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice, a refuzat să dezbată în Comisia Juridică legea, deși comisia de agricultură, comisie co-raportoare, respinsese modificările care permiteau vânzarea necondiționata străinilor”, scrie Zamfir.

De fapt, aici este și cheia – articolele care vizează ”vânzarea necondiționată” a terenurilor agricole – România fiind o campioană la acest capitol, după cum menționează mass media.

Zamfir o acuză pe Iulia Scântei că ”acolo unde nu i se repartizează pentru raport proiecte de lege, solicită  Comisia Juridică să fie co-raportoare” și astfel, ”dacă vreun proiect, unde au ei interese, primește un raport negativ - cum e cazul acestei legi – Comisia Juridică nu o mai dezbate ca să treacă tacit în forma  inițiatorului”.

”Notărița milionară, abonată la contractele cu Statul,  continua agresiv să impună interese contrare românilor, în timp ce averea îi creste substanțial în timpul mandatului de senator”, acuză Zamfir, citând presa ieșeană, plină de informații despre senatoarea Iulia Scântei.

Precizăm că, în cazul proiectului legislativ la care se referă Daniel Zamfir, Camera Deputaților este decizională. Dar, așa cum ne amintim, Iohannis și PNL au făcut mare caz de legi care au trecut ”tacit” prin prima cameră sesizată. Acum tac. Oare de ce?

693
Tagurile:
Suveranitate, Daniel Zamfir

Загрузка...
Dolari americani

În timp ce românii privesc la scandaluri, s-a votat combinația imensă și dubioasă cu SUA!

942
Cea mai mare lovitură din ultimele decenii? Una dintre cele mai mari combinații și facilități pentru SUA s-a votat în Parlamentul României – și asta la adăpostul scandalurilor de zi cu zi

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. În timp ce românii sunt ținuți în priză de felurite scandaluri – cu educația sexuală, cu moțiuni fără șanse, cu bătălii în ligheanul PNL sau cu șobolanii ”Madamei Fă”, în parlament s-a votat ”acordul România SUA pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă”.

”Să vedem cum va fi "investiția" de la Cernavodă - să zicem mersi, dacă americanii vor face măcar un KFC acolo”, comenta jurnalistul de investigații Mirel Curea în octombrie 2020, când România accepta să împrumute o sumă uriașă de la SUA… pentru ca tot o firmă americană să preia, fără licitație, construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Ei bine, vestea bombă e că, în timp ce românii sunt amețiți cu tot felul de scandaluri, în parlament s-a votat ”parteneriatul” bazat pe uriașul împrumut de 8 miliarde euro!

”Am votat astăzi, la Senat, cameră decizională, acordul istoric încheiat între România și Statele Unite ale Americii pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă!”, anunță Alina Gorghiu, neuitând nici osanalele pentru lider: ”Personajul-cheie din spatele acestei reușite a fost Președintele Iohannis, cel care a pus bazele acestui acord, în 2017, la întâlnirea cu Donald Trump de la Casa Albă”.

Și, evident, liberala ridică în slăvi și ”parteneriatul strategic”: ”Acordul este expresia concretă a importanței parteneriatului nostru strategic cu SUA și a angajamentului pentru securitate energetică în Europa”.

Continuând în același stil al propagandei, senatoarea spune că ”este un proiect în valoare de 8 miliarde de euro, care va implementa cele mai înalte standarde de securitate energetică, va determina creștere economică și va crea numeroase locuri de muncă!”.

Noi îi spunem ”pușchea pe limbă”… să nu cumva să rămână… doar în fază de proiect, ca multe altele ”realizate” în cei 31 de ani.

Cert este că preluarea lucrărilor de către americani s-a făcut în totală sfidare a regulilor competiției, constructorul chinez, de mare anvergură și experiență în domeniu, fiind eliminat pe criterii ”strategice”.

Tot pe aceleași criterii a fost ales constructorul american, la fel a primit o parte de proiectare și o întreprindere franceză, ca să fie împăcat atentul Macron – cât despre împrumutul uriaș nimeni nu spune cine a împuternicit pe cine să negocieze cu banca americană și în ce marjă de condiții!

Când e vorba de SUA nu se discută nimic – e ”strategic”.

***

Reamintim că firme și personaje din SUA controlează Fondul proprietatea, care la rândul său are un cuvânt decisiv la Nuclearelectrica. De asemenea, CN Nuclearelectrica e condusă de un personaj controversat, venit tot din SUA, unde prestat studii la fel de controversate… precum premierul Cîțu.

942
Tagurile:
Bani, SUA, centrală nucleară, Cernavodă, NuclearElectrica

Загрузка...
Эсминец Дефендер ВМС Великобритании в порту Одессы, Украина

„Putin a câștigat din nou”. Francezii au condamnat incidentul cu distrugătorul britanic