Магазин Amazon.com

500.000 de comercianți francezi protestează împotriva Amazon - „Salvaţi afacerile fizice!”

135
O asociaţie reprezintând 500.000 de comercianți fizici francezi au iniţiat o mişcare împotriva magazinelor online, în special Amazon. Unul dintre reprezentanți denunță „abuzul de poziție dominantă” al acestora.

BUCUREŞTI, 27 mai – Sputnik. Puternic afectați de restricțiile sanitare care au durat peste un an, comercianții fizici francezi (reprezentând magazine, centre comerciale, lanțuri mari) critică dur magazinele mari care vând doar online.

Referindu-se la multiplele efecte negative ale comerțului online, jumătate de milion dintre aceştia s-au reunit în asociaţia „Salvați comercianții noștri”.

Aceştia cer ca afacerile fizice și „jucătorii puri”, din mediul online, „să joace în condiții egale”. Aceștia din urmă beneficiază în prezent de „privilegii exorbitante [...] grație sprijinului din partea statului”, a declarat joi, 27 mai, pentru Franceinfo, Francis Palombi, președintele Confederației comercianților din Franța, membru al asociaţiei.

„Când se creează un depozit Amazon, pe o suprafață cuprinsă între 50.000 și 150.000 de metri pătrați, nu se respectă criteriile unei zone comerciale de vânzare”, pe când un hipermarket fizic „este supus unor cereri de autorizare foarte severe”, a explicat acesta, citat de Sputnik France

Proteste la București
© REUTERS / Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit lui Palombi, aceasta este o „lipsă de corectitudine” și un „abuz flagrant de poziție dominantă”, care duce la înființarea unor depozite mari în detrimentul întreprinderilor mici.

Un prim punct cu privire la care atrage atenţia colectivul de comercianţi este cel referitor la TVA. Fără a avea o sediu fizic în Franța, giganții comerțului online se eschivează de la plata impozitului pe profit. Acest lucru le permite să ofere prețuri „extrem de mici”, la care comercianții tradiționali au dificultăți să se alinieze, ceea ce creează concurență neloială.

Deși Amazon permite IMM-urilor să își vândă produsele pe platforma sa, acestea reprezintă doar 4,7% din vânzători, subliniază „Salvați comercianții noștri” pe site-ul asociaţiei. De asemenea, comercianţii fizici francezi spun că dispariția afacerilor fizice în beneficiul oricăror afaceri online generează mai multe pierderi de locuri de muncă decât să creeze.

„Un loc de muncă la Amazon înseamnă două locuri de muncă distruse în Franța”, atrage atenţia asociaţia „Salvați comercianții noștri”.

„Jucătorii puri au un impact dezastruos asupra mediului!”, avertizează asociaţia, referindu-se atât la metoda de ambalare a pachetelor, cât și la transportul cu camionul, transportul maritim sau aerian.

De asemenea, asociaţia denunţă înființarea de depozite logistice mari tot mai numeroase, ceea ce contravine „planurilor de investiții pentru a sprijini comerțul local și a promova revitalizarea centrelor orașelor”.

135
Tematic
USR se transformă în ”ciuma roșie”: atacă Guvernul PNL pentru că sprijină corporațiile
Franța ar putea naționaliza marile corporații
Șoc: Guvernul, captiv lobby-ului unei structuri din care fac parte ambasade și corporații
Corporațiile salvează petrolul de șist, dar au și ele probleme
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini

713
(reînnoit 07:57 23.06.2021)
O veste gravă vine de la Parlament – una dintre cele mai controversate legi, care ”permite  vânzarea necondiționată” către străini a trecut tacit! Cine e vinovat

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Senatorul Daniel Zamfir face un anunț grav: în Senat s-a dat curs ”încă unei cedări de SUVERANITATE”.

Senatorul PSD arată că ieri Senatul a luat act că Legea privind vânzarea terenurilor agricole ”a trecut tacit”. Acuzația este gravă – și o vizează pe una dintre cele mai puternice și controversate figuri din PNL, Iulia Scântei.

”Printr-o manevră deja patentată, servitoarea de serviciu, Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice, a refuzat să dezbată în Comisia Juridică legea, deși comisia de agricultură, comisie co-raportoare, respinsese modificările care permiteau vânzarea necondiționata străinilor”, scrie Zamfir.

De fapt, aici este și cheia – articolele care vizează ”vânzarea necondiționată” a terenurilor agricole – România fiind o campioană la acest capitol, după cum menționează mass media.

Zamfir o acuză pe Iulia Scântei că ”acolo unde nu i se repartizează pentru raport proiecte de lege, solicită  Comisia Juridică să fie co-raportoare” și astfel, ”dacă vreun proiect, unde au ei interese, primește un raport negativ - cum e cazul acestei legi – Comisia Juridică nu o mai dezbate ca să treacă tacit în forma  inițiatorului”.

”Notărița milionară, abonată la contractele cu Statul,  continua agresiv să impună interese contrare românilor, în timp ce averea îi creste substanțial în timpul mandatului de senator”, acuză Zamfir, citând presa ieșeană, plină de informații despre senatoarea Iulia Scântei.

Precizăm că, în cazul proiectului legislativ la care se referă Daniel Zamfir, Camera Deputaților este decizională. Dar, așa cum ne amintim, Iohannis și PNL au făcut mare caz de legi care au trecut ”tacit” prin prima cameră sesizată. Acum tac. Oare de ce?

713
Tagurile:
Suveranitate, Daniel Zamfir

Загрузка...
Dolari americani

În timp ce românii privesc la scandaluri, s-a votat combinația imensă și dubioasă cu SUA!

968
Cea mai mare lovitură din ultimele decenii? Una dintre cele mai mari combinații și facilități pentru SUA s-a votat în Parlamentul României – și asta la adăpostul scandalurilor de zi cu zi

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. În timp ce românii sunt ținuți în priză de felurite scandaluri – cu educația sexuală, cu moțiuni fără șanse, cu bătălii în ligheanul PNL sau cu șobolanii ”Madamei Fă”, în parlament s-a votat ”acordul România SUA pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă”.

”Să vedem cum va fi "investiția" de la Cernavodă - să zicem mersi, dacă americanii vor face măcar un KFC acolo”, comenta jurnalistul de investigații Mirel Curea în octombrie 2020, când România accepta să împrumute o sumă uriașă de la SUA… pentru ca tot o firmă americană să preia, fără licitație, construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Ei bine, vestea bombă e că, în timp ce românii sunt amețiți cu tot felul de scandaluri, în parlament s-a votat ”parteneriatul” bazat pe uriașul împrumut de 8 miliarde euro!

”Am votat astăzi, la Senat, cameră decizională, acordul istoric încheiat între România și Statele Unite ale Americii pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă!”, anunță Alina Gorghiu, neuitând nici osanalele pentru lider: ”Personajul-cheie din spatele acestei reușite a fost Președintele Iohannis, cel care a pus bazele acestui acord, în 2017, la întâlnirea cu Donald Trump de la Casa Albă”.

Și, evident, liberala ridică în slăvi și ”parteneriatul strategic”: ”Acordul este expresia concretă a importanței parteneriatului nostru strategic cu SUA și a angajamentului pentru securitate energetică în Europa”.

Continuând în același stil al propagandei, senatoarea spune că ”este un proiect în valoare de 8 miliarde de euro, care va implementa cele mai înalte standarde de securitate energetică, va determina creștere economică și va crea numeroase locuri de muncă!”.

Noi îi spunem ”pușchea pe limbă”… să nu cumva să rămână… doar în fază de proiect, ca multe altele ”realizate” în cei 31 de ani.

Cert este că preluarea lucrărilor de către americani s-a făcut în totală sfidare a regulilor competiției, constructorul chinez, de mare anvergură și experiență în domeniu, fiind eliminat pe criterii ”strategice”.

Tot pe aceleași criterii a fost ales constructorul american, la fel a primit o parte de proiectare și o întreprindere franceză, ca să fie împăcat atentul Macron – cât despre împrumutul uriaș nimeni nu spune cine a împuternicit pe cine să negocieze cu banca americană și în ce marjă de condiții!

Când e vorba de SUA nu se discută nimic – e ”strategic”.

***

Reamintim că firme și personaje din SUA controlează Fondul proprietatea, care la rândul său are un cuvânt decisiv la Nuclearelectrica. De asemenea, CN Nuclearelectrica e condusă de un personaj controversat, venit tot din SUA, unde prestat studii la fel de controversate… precum premierul Cîțu.

968
Tagurile:
Bani, SUA, centrală nucleară, Cernavodă, NuclearElectrica

Загрузка...
Valeri Kuzmin

Ambasadorul Kuzmin: “Rusia ține minte tot!”