Transgaz, conductă de gaz

Ministrul Energiei anunță creșterea prețului la gaze: cât vor plăti românii

128
(reînnoit 10:18 20.05.2021)
Virgil Popescu spune că este posibil ca, de la iarnă, facturile la gaz să se majoreze cu 20 până la 25 de procente la iarnă, însă a explicat și care sunt motivele pentru care de la 1 iulie 2021 se așteaptă deja ca tarifele să fie deja mai mari.

BUCUREȘTI, 20 mai – Sputnik. Românii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru plata facturilor. Aceasta este concluzia declarațiilor pe care ministrul Energiei, Virgil Popescu, le-a făcut recent.

Demnitarul nu a exclus posibilitatea ca facturile la gaz să crească semnificativ.

Însă, acesta a vorbit și despre motivele pentru care de la 1 iulie 2021 se așteaptă ca tarifele la gaz să fie deja mai mari.

Motivul pentru care încă din iulie am putea plăti mai mult pentru gaz îl reprezintă liberalizarea pieței gazului. Acest lucru s-a făcut în 2020 și a pornit de la un preș foarte mic.

Din pricina pandemiei de coronavirus nu a fost cerere, iar asta face ca, din punct de vedere al prețului să nu putem compara 2020 cu 2021.

”Prețul gazului la 1 iulie eu cred că ajunge la nivelul prețului gazului din 2019”, a estimat ministrul energiei potrivit digi24.ro.

Popescu a punctat că prețul gazului din 2019 către clientul casnic a fost un preț reglementat, în care producătorii români de gaze naturale pierdeau, câștigând, în schimb, furnizorii. Ei cumpărau ieftin și vindeau scump către clienții casnici.

Acum, ca urmare a faptului că economia a început să meargă, cererea de gaz a crescut.

Întrebat cu cât s-ar putea scumpi gazul, Popescu a spus că a auzit, dar că încă nu a văzut tarife, de scumpiri de 15-16% până la finalul lui 2021.

Referitor la o posibilă scumpire de 255, Popescu a spus că un asemenea preț ar fi un pic mai mare comparativ cu 2019.

În schimb, ministrul nu exclude faptul ca la iarnă să ne așteptăm la facturi mai mari cu o cincime sau chiar cu 25%.

”Dacă ne încălzim pe gaze naturale, cred că da, vor fi mai mari”, a adăugat Popescu.

Reamintim că și facturile la energia electrică vor fi mai mari pentru consumatorii casnici. Astfel, furnizorii de energie electrică vor veni cu noi prețuri de serviciu universal, valabile pentru perioada 1 iulie-31 decembrie 2021. Lista noilor tarife la energia electrică poate fi consultată aici.

128
Tagurile:
România, preț, tarife, GAZ
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini

709
(reînnoit 07:57 23.06.2021)
O veste gravă vine de la Parlament – una dintre cele mai controversate legi, care ”permite  vânzarea necondiționată” către străini a trecut tacit! Cine e vinovat

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Senatorul Daniel Zamfir face un anunț grav: în Senat s-a dat curs ”încă unei cedări de SUVERANITATE”.

Senatorul PSD arată că ieri Senatul a luat act că Legea privind vânzarea terenurilor agricole ”a trecut tacit”. Acuzația este gravă – și o vizează pe una dintre cele mai puternice și controversate figuri din PNL, Iulia Scântei.

”Printr-o manevră deja patentată, servitoarea de serviciu, Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice, a refuzat să dezbată în Comisia Juridică legea, deși comisia de agricultură, comisie co-raportoare, respinsese modificările care permiteau vânzarea necondiționata străinilor”, scrie Zamfir.

De fapt, aici este și cheia – articolele care vizează ”vânzarea necondiționată” a terenurilor agricole – România fiind o campioană la acest capitol, după cum menționează mass media.

Zamfir o acuză pe Iulia Scântei că ”acolo unde nu i se repartizează pentru raport proiecte de lege, solicită  Comisia Juridică să fie co-raportoare” și astfel, ”dacă vreun proiect, unde au ei interese, primește un raport negativ - cum e cazul acestei legi – Comisia Juridică nu o mai dezbate ca să treacă tacit în forma  inițiatorului”.

”Notărița milionară, abonată la contractele cu Statul,  continua agresiv să impună interese contrare românilor, în timp ce averea îi creste substanțial în timpul mandatului de senator”, acuză Zamfir, citând presa ieșeană, plină de informații despre senatoarea Iulia Scântei.

Precizăm că, în cazul proiectului legislativ la care se referă Daniel Zamfir, Camera Deputaților este decizională. Dar, așa cum ne amintim, Iohannis și PNL au făcut mare caz de legi care au trecut ”tacit” prin prima cameră sesizată. Acum tac. Oare de ce?

709
Tagurile:
Suveranitate, Daniel Zamfir

Загрузка...
Dolari americani

În timp ce românii privesc la scandaluri, s-a votat combinația imensă și dubioasă cu SUA!

963
Cea mai mare lovitură din ultimele decenii? Una dintre cele mai mari combinații și facilități pentru SUA s-a votat în Parlamentul României – și asta la adăpostul scandalurilor de zi cu zi

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. În timp ce românii sunt ținuți în priză de felurite scandaluri – cu educația sexuală, cu moțiuni fără șanse, cu bătălii în ligheanul PNL sau cu șobolanii ”Madamei Fă”, în parlament s-a votat ”acordul România SUA pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă”.

”Să vedem cum va fi "investiția" de la Cernavodă - să zicem mersi, dacă americanii vor face măcar un KFC acolo”, comenta jurnalistul de investigații Mirel Curea în octombrie 2020, când România accepta să împrumute o sumă uriașă de la SUA… pentru ca tot o firmă americană să preia, fără licitație, construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Ei bine, vestea bombă e că, în timp ce românii sunt amețiți cu tot felul de scandaluri, în parlament s-a votat ”parteneriatul” bazat pe uriașul împrumut de 8 miliarde euro!

”Am votat astăzi, la Senat, cameră decizională, acordul istoric încheiat între România și Statele Unite ale Americii pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă!”, anunță Alina Gorghiu, neuitând nici osanalele pentru lider: ”Personajul-cheie din spatele acestei reușite a fost Președintele Iohannis, cel care a pus bazele acestui acord, în 2017, la întâlnirea cu Donald Trump de la Casa Albă”.

Și, evident, liberala ridică în slăvi și ”parteneriatul strategic”: ”Acordul este expresia concretă a importanței parteneriatului nostru strategic cu SUA și a angajamentului pentru securitate energetică în Europa”.

Continuând în același stil al propagandei, senatoarea spune că ”este un proiect în valoare de 8 miliarde de euro, care va implementa cele mai înalte standarde de securitate energetică, va determina creștere economică și va crea numeroase locuri de muncă!”.

Noi îi spunem ”pușchea pe limbă”… să nu cumva să rămână… doar în fază de proiect, ca multe altele ”realizate” în cei 31 de ani.

Cert este că preluarea lucrărilor de către americani s-a făcut în totală sfidare a regulilor competiției, constructorul chinez, de mare anvergură și experiență în domeniu, fiind eliminat pe criterii ”strategice”.

Tot pe aceleași criterii a fost ales constructorul american, la fel a primit o parte de proiectare și o întreprindere franceză, ca să fie împăcat atentul Macron – cât despre împrumutul uriaș nimeni nu spune cine a împuternicit pe cine să negocieze cu banca americană și în ce marjă de condiții!

Când e vorba de SUA nu se discută nimic – e ”strategic”.

***

Reamintim că firme și personaje din SUA controlează Fondul proprietatea, care la rândul său are un cuvânt decisiv la Nuclearelectrica. De asemenea, CN Nuclearelectrica e condusă de un personaj controversat, venit tot din SUA, unde prestat studii la fel de controversate… precum premierul Cîțu.

963
Tagurile:
Bani, SUA, centrală nucleară, Cernavodă, NuclearElectrica

Загрузка...
Serghei Narîșkin, șeful SVR

Șeful SVR: Experții din SUA vor creeze un “minister al adevărului”