Florin Cîțu

Cîțu anunță un sezon foarte bun de turism intern

74
(reînnoit 18:28 17.05.2021)
Premierul Cîțu s-a declarat optimist după întâlnirea cu reprezentanții HoReCa de la Suceava, anunțând un sezon foarte bun de turism intern

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. În linia optimismului afișat de Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu a dat astăzi de la Suceava un mesaj de încurajare sectorului HoReCa, spunând că va fi un sezon foarte bun de turism intern.

Premierul a vizitat astăzi două centre de vaccinare, întâlnindu-se ulterior cu reprezentanții din domeniul HORECA.

”Eu sunt bucuros să văd că există optimism în industria HORECA. Deși a fost un an dificil, acum puteam să vedem sfârșitul acestei perioade. Revenim la normalitate, începând de mâine, treptat, dar cu 1 iunie cu mai multe măsuri”, a declarat premierul.

El a anunțat de asemenea că în ședința de Guvern de astăzi se vor adopta o parte din aceste măsuri și atunci ele vor fi clare pentru toată lumea.

Cu privire la criteriile de intrare în țară, Cîțu spune că este posibil să existe un criteriu puțin diferit și să fie lărgită zona verde pentru ca persoanele care vin din zonele respective, în special turiștii, să nu mai aibă nevoie de vreun document la intrare, cu excepția actelor de identitate.

Cîțu a promis o strategie de promovare a turismului românesc și s-a lăudat că o parte din măsurile care au fost luate anul trecut au fost construite împreună cu industria. El a promis că se va relaxa și programul pentru restaurante și localuri publice, dar că acestea nu vor fi deschise toată noaptea.

 

74
Tagurile:
turism, Florin Cîţu
Tematic
Turul Cernobîlului: amatorii de turism extrem merg la Pripyat
Agenție de turism din UK condamnă impunerea obligativităţii vaccinării
Șeful Asociației Europene a Turismului spune când ar putea fi introduse pașapoartele COVID
Onișcenko: Agențiile de turism sunt prea departe de procesul civilizat de vaccinare
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Pierde România banii de la UE prin PNRR? Cîțu, explicații

192
(reînnoit 09:04 11.06.2021)
Premierul reacționează dur, după ce presa a dezvăluit că România ar putea pierde cele 29 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Ce spune consilierul în Parlamentul European, Marius Tudor.

BUCUREȘTI, 11 iun – Sputnik. Comisia Europeană a criticat dur România și a transmis înapoi proiectul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Observațiile transmise de CE României, extrem de critice, vizează mai multe componente, de la infrastructură la educație, iar cele mai multe se referă la faptul că nu sunt justificate costurile, că unele sunt supraestimate, că lipsesc metodologiile de calcul și că au fost furnizate informații neclare legate de proiecte, informează hotnews.ro.

Premierul Florin Cîțu a reacționat dur, astăzi, 11 iunie 2021, încă de dimineață, spunând că PNRR nu a fost respins.

”Spulber un fake-news de la prima oră. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis”, a scris Cîțu pe Facebook.

La rândul său, consilierul în Parlamentul European Marius Tudor spune că autoritățile europene au criticat ”amatorismul redactării PNRR”.

Potrivit acestuia, Comisia Europeană va aproba săptămâna viitoare PNRR-ul Spaniei, al Portugaliei și al Greciei.

”România trebuie să mai aștepte până în toamnă, însă, mă întreb: Câtă rușine mai poate suporta România până când executivul Uniunii Europene, Comisia Europeană, ne va aproba PNRR-ul? Sunt conștient că a fost nevoie de multă muncă să dezvolți 1350 de pagini și alte sute de pagini ale anexelor. Este un efort care merită apreciat, dar mai multă atenție și responsabilitate nu făceau rău deloc”, a scris Marius Tudor.

Acesta a subliniat că amatorismul redactării planului este aspru criticat de Comisie și că a făcut această afirmație din îngrijorare pentru oameni, care trebuie să fie beneficiarii finali ai acestui plan.

”Lipsa de coordonare între cei care l-au redactat, în tihnă, ne pune iar în situația de a fi arătați cu degetul. Una se spune în descrierea planului și alta se cere în anexe și în buget”, a completat Marius Tudor.

Acesta a dat ca exemplu faptul că multe prețuri din descrierea planului nu corespund cu cele din anexe sau lipsește sursa datelor folosite pentru justificare. În alte cazuri lipsește chiar sursa de finanțare,” se mănâncă multe semne de punctuație și se fac repetiții inutile”. 

192
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
George Simion, denunț incendiar contra UE și a Guvernului Cîțu
Celebru economist dezvăluie ce NU a spus Cîțu despre PNRR: ”Este și un pericol!”
Formula magică a lui Cîțu prin care datoria României scade în timp ce crește

Загрузка...
PNRR

Comisia Europeană a întors României PNRR cu observații - putem pierde banii de la UE?

203
Situație delicată pentru România, după ce Comisia Europeană a transmis proiectul PNRR înapoi cu zeci de observații, însă gravitatea este alta. Săptămâna viitoare, CE aprobă proiectele PNRR depuse de țările membre și începe plata acestora.

BUCUREȘTI, 11 iun – Sputnik. România poate pierde cele 29 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană prin PNRR.

Comisia Europeană a transmis înapoi proiectul PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență cu zeci de observații, el neprimind aprecierea autorităților de la Bruxelles.

Observațiile transmise de CE României, extrem de critice, vizează mai multe componente, de la infrastructură la educație, iar cele mai multe se referă la faptul că nu sunt justificate costurile, că unele sunt supraestimate, că lipsesc metodologiile de calcul și că au fost furnizate informații neclare legate de proiecte, notează hotnews.ro.

Săptămâna viitoare, CE aprobă proiectele PNRR depuse de țările membre și începe plata acestora.

Grav este că, de fapt, cele 29 de miliarde de euro pentru România ar putea să nu mai fie atât de sigure. Și aceasta pentru că că o parte dintre proiecte ar putea să pice.

Unul dintre reproșurile aduse PNRR-ului depus de România este că nu corespund datele din documentele .xls cu cele din documentele word pentru anumite proiecte, scrie antena3.ro.

Un exemplu în acest sens îl constituie cel referitor la sumele pentru renovarea spitalelor. România a cerut bani prin PNRR pentru a renova terapia intensivă pentru nou-născuți.

Dacă în documentul word sunt cerute 80 de milioane de euro pentru asta, în documentul .xsl anexat aceluiași proiect, suma finală este de 71 de milioane de euro.

De asemenea, s-a depus cerere pentru construirea unui nou spital. Și aici suma diferă de la un document la altul. Și anume, într-un document se cer 570 de milioane de euro, iar în altul, 517 milioane de euro.

În ceea ce privește trainingul pentru profesori, pentru tehnologie digitală, nu există raportare la cifre care sunt clare, din programele Erasmus.

Întrebați pe acest subiect, reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene au spus că situația este normală și că reprezintă o parte din procesul normal de evaluare în această perioadă.

203
Tagurile:
România, Comisia Europeană

Загрузка...
Река Днестр

Alarmant: Râul Nistru s-ar putea transforma într-un canal mort