Daniel Zamfir

Daniel Zamfir: “Voi reveni cu legea, acum românii sunt jecmăniți de bănci și IFN!”

185
Senatorul acuză ”Puterea absolută”, pe Cîțu ”aservit sistemului bancar”, dar și ”șleahta de lobbiști ai băncilor și IFN-urilor” pentru respingerea controversată a legii de protecție a împrumutaților la bănci și IFN-uri

BUCUREȘTI, 28 ian – Sputnik. O veste îngrijorătoare pentru români a venit azi de la CCR: după 6 amânări, Curtea a declarat ”neconstituțională” legea privind protecţia consumatorilor împotriva dobânzilor excesive, în scopul menţinerii echilibrului contractual şi al asigurării integrităţii pieţei financiar-bancare interne.

Supranumită legea ”dobânzilor excesive”, pentru că stopa spolierea împrumutaților, a fost inițiată de senatorul PSD Daniel Zamfir, cel mai consecvent apărător al cetățenilor în fața abuzurilor sistemului bancar și a IFN.

Daniel Zamfir a reacționat după decizia CCR, manifestându-și surprinderea și suspiciunea privind presiunile asupra Curții: ”Era oare prea mult?!”.

”După ce cu două zile în urmă CCR a confirmat că darea în plată pentru mașini - legea leasing-ului - e constituționala, astăzi, după șase (!!!) amânări, CCR decide că Legea plafonării dobânzilor are o exprimare neclară și o declară neconstituțional”, constată Zamfir.

Senatorul se rezumă la o întrebare: ”N-am să comentez acum decizia, dar nu pot să nu mă întreb de ce a fost nevoie de șapte luni să constați că e exprimare neclară?

”Românii sunt lăsați să fie în continuare jecmăniți de bănci și IFN-uri, invocându-se textul neclar?”, întreabă uimit Zamfir, continuând – ”Chiar e inacceptabil pentru sistemul financiar-bancar și pentru toți cei care roiesc în jurul lui că vrem și noi, românii, să nu mai plătim dobânzi triple fata de europeni?”.

Chiar dacă nu comentează decizia, Daniel Zamfir își exprimă surprinderea și suspiciunile: ”Dacă de la Cîțu și șleahta de lobbiști ai băncilor și IFN-urilor, sub masca de profesori la ASE cu mare influență, iată, nu aveam așteptări, nu același lucru pot spune despre cei care sunt așteptați să facă dreptate”.

”Probabil, în fața unei puteri absolute și a unui prim ministru aservit sistemului bancar, încă o decizie împotriva lor, la două zile distanță, ar fi fost prea mult...”, conchide Daniel Zamfir.

Dar, senatorul face o promisiune: revine cu legea! ”Aștept motivarea respingerii – și vă asigur că voi reveni cu legea, bineînțeles dacă partidul meu consideră oportun momentul”, a spune senatorul PSD.

Într-adevăr, o întrebare și o provocare pentru PSD – va lăsa lucrurile așa? Va avea o reacție pe măsura nevoilor cetățenilor? Sau Daniel Zamfir va fi din nou trădat, așa cum a pățit pe vremuri, cu PNL și ALDE?

185
Tagurile:
Daniel Zamfir
Tematic
Zamfir: Cîțu a pus ochii pe Hidroelectrica încă din 2019
Florin Cîțu, fără reacție după victoria lui Daniel Zamfir!
Daniel Zamfir denunță asasinarea economică a românilor
Carne de pui

Carnea de pui se scumpește din cauza gripei aviare

136
Specialiștii estimează că vor fi scumpiri cu până la 30% la carnea de pui. Măririle de prețuri vor fi făcute în următoarele luni, dacă răspândirea gripei aviare nu se va opri.

BUCUREȘTI, 2 mart – Sputnik. Gripa aviară face ravagii în 17 țări europene, iar România nu face excepție.

În România, focarul de gripă aviară a ajuns la Timiș, Constanța și Ilfov.

În Asia, marii producători au interdicție să mai exporte, deci supraproducția lor se va vinde pe piața europeană.

Doar în perioada 15 ianuarie - 4 februarie, Organizația mondială pentru sănătate animală a raportat 500 de focare în 17 ţări europene, inclusiv în România, scrie a3.ro

Fermierii spun că, dacă virusul va continua să se răspândească rapid, preţul cărnii de pui va creşte în România.

”În următoarea perioadă, din cauza gripei aviare ne putem aştepta la o creştere de cel puţin 30%. Dacă focarele de care vorbim se vor extinde şi vor avea efect asupra fermierului, bănuiesc că acest lucru se va întâmpla înainte de venirea verii, adică până în mai”, a declarat Puiu Ilisei, crescător de păsări. 

Reamintim că, de la începutul anului în curs, au fost confirmate focare de gripă aviară la o gospodărie din județul Timiș, în rândul mai multor lebede moarte din judeţul Constanţa, dar şi în judeţul Ilfov, la o fermă unde au fost ucise peste 1.000 de raţe şi gâşte.

În opinia fermierilor, acest virus ar fi ajuns în România prin importuri.

Ilisei crede că importurile ne aduc boli care vor distruge piața românească.

136
Tagurile:
gripă aviară, pui, Carne

Загрузка...
Parlamentul României

Acum: premieră rușinoasă în Parlament la Buget!

509
(reînnoit 15:34 27.02.2021)
Acum: premieră rușinoasă în Parlament la Buget! Parlamentul a lucrat în Comisii la Legea Bugetului – înregistrând una dintre cele mai rușinoase situații de după 1990

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. După ce au întârziat nepermis și neconstituțional trimiterea proiectului Legii Bugetului de stat și BASS către partenerii sociali (CES) și către Parlament, PNL și USR au accelerat activitatea în Comisiile parlamentare.

De fapt, această trecere prin Parlament a fost doar un simulacru, pentru că nu a fost vorba decât de intervenții pentru a… crea știri, nu pentru a rezolva ceva!

Mai mult, Parlamentul a înregistrat o premieră rușinoasă, în dezbaterile din comisii nefiind  adoptat niciun amendament din cele peste 4000 ale Opoziției și independenților.

Acum puțin timp, Comisiile parlamentare de buget-finanţe au dat raport favorabil la proiectul Legii bugetului de stat pe 2021. S-au înregistrat 25 de voturi ”pentru” şi 16 voturi ”împotrivă”.

Astfel, proiectul de lege a trecut în forma Guvernului, așa cum a impus Puterea. Este o dovadă că în România NU este democrație, iar principala instituție a statului, Parlamentul, există doar formal și pentru recompense financiare!

Dictatura Puterii politice este cu atât mai evidentă cu cât nu au ținut seama nici de avizul CES, partenerul social, multe dintre amendamentele respinse fiind preluate din propunerile CES.

Urmează votul în plenul reunit, marți, iar luni, Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni în şedinţă comună pentru dezbateri în plen.

509
Tagurile:
Parlament, 2021, Buget

Загрузка...
Dan Chitic

Dan Chitic anunță NUCLEARA: ”Trădător infect al neamului tău, dispari urât și dureros!”

0
Cunoscutul avocat anunță că, în culisele Justiției, se pregătește marea lovitură care îl vizează pe însuși creatorul ”Statului paralel”

BUCUREȘTI, 3 mart - Spuntik. Mai mult la subiect decât ironic, avocatul Dan Chitic consideră că ”lecția” zilei de ieri se poate înscrie în paradigma ”Karma is a bitch!”.

”Sau mai românește, așa: Fie roata mare, mică / ea se’nvârte de te pică!”, scrie Dan Chitic, referindu-se, desigur, la condamnarea fiicei și a celei mai apropiate colaboratoare a lui Traian Băsescu.

O primă concluzie: ”Cert e ca in viață chiar există un principiu al acțiunii și reacțiunii: rău faci, rău găsești!”.

Și, spune avocatul, ”la fel de cert e ca mai toți plătim încă de aici, din timpul acestei vieți... oricât de mari sau de mici am fi la un moment dat!”.

”Nu, nu mă bucur! Doar constat!”, punctează avocatul, enumerând etapele strângerii lațului: ”După ce i-au condamnat fratele și arestat ginerele, acum i-au condamnat la ani grei de închisoare nu doar “colaboratoarea apropiată”, ci chiar și fiica”.

Ironic, Dan Chitic face o apropiere istorică: ”E cumva pe “modelul Brâncoveanu”. Doar că acum tehnica e aplicată pe un diavol, nu pe un sfânt”.

Acum vine bomba – Dan Chitic are informații că va fi luat și Băsescu!

”Exista și o parte “secretă” disjunsă din dosarul Udrea... se pare ca este DOSARUL BĂSESCU! Tic. Tac.”, scrie Dan Chitic, reluând cunoscutul avertisment al Elenei Udrea.

De fapt, e în logica evenimentelor – ”La sfârșit îl vor lua și pe el, pe băsferatu’ însuși! Vorba aia, îl ia “statul de drept” pe Sarkozy... credeți ca nu-l vor lua pe Băsescu?”

”Doar că până atunci va trebui să vadă cum, rând pe rând, îi vor fi luați toți apropiații!”, scrie Dan Chitic, subliniind – ”La sfârșit... va veni și rândul lui!”.

Și, subliniază Dan Chitic, ”el, Petrov, știe asta...”.

Apropo de acea ”lecție a zilei”, ea nu de se referă, de fapt, la justiția din România, scrie Dan Chitic, ”nu de ea voiam să vă vorbesc! Ba nici măcar despre Justiția Divină!”.

”Mesajul asta e adresat otrepelor din fruntea statului de azi și de mâine: oricât de sclav ești fata de stăpânii zilei și oricât de trădător infect ești cu neamul tău, în momentul în care nu mai ești util... dispari! Și dispari urât și dureros!”

Altfel spus, ”vine o vreme când nu vei mai fi util!”.

”Știu ca nu îți vine sa crezi, politrucule, dar vine și vremea ta... oricum te-ai chema!”, închei Dan Chitic, întrebând dacă… ”Se aude?”.
0
Tagurile:
statul paralel, Justitie, Dan Chitic

Загрузка...