Ludovic Orban

Orban nu mai are limite: România a depășit Europa!

211
Laudele premierului Ludovic Orban nu mai au limite: el a declarat astăzi că România stă mai bine decât media europeană din punct de vedere al PIB.

BUCUREȘTI, 17 nov - Sputnik. Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi la Topul Naţional al Firmelor 2020 că, analizând primele 9 luni, România, din punct de vedere al Produsului Intern Brut, “este mai bine cu 2,4 % faţă de media europeană”.

În plus, a spus Orban, perspectivele relansării economice a României “sunt foarte bune”.

El s-a lăudat și că în perioada pandemiei Guvernul a încercat să fie alături de mediul de afaceri, de reprezentanţii instituţionali ai companiilor şi că a căutat prin dialog cu aceștia cele mai bune măsuri pentru a putea depăşi cât mai rapid situaţia dificilă.

 ”Sunt convins că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună, chiar dacă pe trimestrul II a existat o scădere economică importantă, deja, pe trimestrul III am înregistrat o creştere economică de 5,6 %. La analiza pe primele 9 luni, România, din punct de vedere al Produsului Intern Brut, este mai bine cu 2,4% faţă de media europeană, iar perspectivele relansării sunt foarte bune”, nu s-a mai oprit Orban din aprecierile la adresa activității Guvernului.

Dar, pentru a fi mai bine, depinde și de Guvernul care va rezulta în urma alegerilor, a sugerat Orban că ar fi bine să se continue cu același premier și după parlamentare.

Apoi, Orban a vorbit de oportunităţile care pot fi fructificate pentru România, cum ar fi creșterea numărului de companii și a numărului de români care sunt implicaţi în antreprenoriat.

211
Tagurile:
PIB, Europa, Ludovic Orban, România
Tematic
Ludovic Orban a făcut marele anunț: când vor avea loc alegerile parlamentare
Grădinițe și școli închise: măsura anunțată de Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban: Nu sunt necesare noi restricții
Ludovic Orban a felicitat-o pe Maia Sandu
Daniel-Cătălin Zamfir

Mare victorie pentru Daniel Zamfir ajută zeci de mii de români

5
(reînnoit 07:14 25.11.2020)
Senatorul Daniel Zamfir a repurtat un succes cu un amendament care salvează zeci de mii de români de pretențiile băncilor

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Activitatea de până acum a senatorului Daniel Zamfir a fost benefică pentru sute de mii de români, prinși în mrejele contractuale ale creditelor bancar.

Ieri, senatorul a mai marcat un succes, mulțumită sprijinului acordat de parlamentarii PSD din camera Deputaților.

”Azi, colegii mei de la PSD din Camera Deputaților au adoptat amendamentul prin care am eliminat dobânda la dobândă cu care guvernul Orban i-a împovărat pe cei care și-au amânat ratele la bănci și IFN-uri pe perioada pandemiei”, arată Daniel Zamfir, definind votul ca pe ”ÎNCĂ O NEDREPTATE REPARATĂ”.

În ședința de ieri, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un amendament la legea de aprobare a OUG 168/2020 – în baza căruia pe perioada amânării ratelor nu se capitalizează dobânda.

”Dobânda datorată de debitori, precum şi comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare”, se arată în amendamentul iniţiat de senatorul PSD Daniel Zamfir – și adoptat de Camera Deputaților, for decizional pentru această lege.

OUG 168/2020 reglementează măsuri luate în contextul situaţiei epidemiologice COVID-19, inclusiv amânarea ratelor la credite pentru cetăţeni.

”Să te lauzi că vii în sprijinul oamenilor ajutându-i să-şi amâne ratele la bănci şi IFN-uri, dar, în acelaşi timp, să le percepi dobândă la dobândă pentru perioada amânării nu e doar un cinism, este până la urmă politica acestui Guvern care pune toată povara crizei economice pe spinarea oamenilor şi a companiilor româneşti, favorizând în mod vădit sistemul financiar bancar”, a declarat Daniel Zamfir.

Senatorul spune că, prin amendamentul său, oamenii ”vor fi scutiţi de această mizerie de a plăti dobândă la dobândă pe perioada amânării ratelor şi astfel le va fi uşurată povara plăţii ratelor în continuare”.

De asemenea, senatorul a precizat că voturile PNL și USR au fost contra amendamentului: ”Ca de obicei, când e vorba de legi în favoarea oamenilor, PNL și USR votează împotrivă!”.

Așa că senatorul PSD cere și celor care sunt afectați de probleme cu băncile – ”La vot, pe 6 decembrie, să ne apărăm drepturile calcate în picioare de PNL și USR!”.

5
Tagurile:
Victorie, Daniel Zamfir

Загрузка...
România, alegeri, bătrânel

Pensionarii, mai săraci: Vești de la cel mai înalt nivel

145
(reînnoit 09:23 24.11.2020)
Consilierul premierului Ludovic Orban spune că, în decursul anului 2021, veniturile pensionarilor ar putea să se majoreze în medie cu 200 de lei. Vârstnicii pierd, însă, lunar, sute de lei.

BUCUREȘTI, 24 nov – Sputnik. Vârstnicii primesc vești de la cel mai înalt nivel. Tănase Stamule, consilierul premierului Ludovic Orban, a declarat că pensiile ar putea crește de la anul.

Acesta a precizat că trebuie așteptată decizia Curții Constituționale a României și că de la anul Guvernul dorește să majoreze pensiile în medie cu încă 200 de lei.

Obiectivul este acela de a se ajunge la o majorare cu 40 de procente, fără a destabiliza economia României.

”Orice economist serios ştie că nu ai cum să creşti pensiile cu 40%. Realitatea ne spune că deja a fost un efort foarte mare pentru cei 14%. Pensionarii îşi vor creşte considerabil puterea de cumpărare”, a spus Tănase Stamule.

În programul de guvernare al PNL se arată că punctul de pensie va crește în următorii 4 ani cât ar fi trebuit să crească într-un singur an.

Guvernul actual propune majorări mici anual până în 2024, astfel încât, peste 4 ani, punctul de pensie să ajungă la 1841 de lei. În lege, însă, punctul de pensie trebuia să crească până la 1875 de lei anul viitor, informează antena3.ro.

Pensionarii vor pierde, astfel, sute de lei pe lună. Spre exemplu, dacă un senior are acum 0,7 puncte la pensie și are un venit de 1008 lei pe lună, în 2021 va primi 1091 lei pe lună, deși, potrivit legii, pensia trebuia să crească, tot anul viitor, până la 1312 lei pe lună. La un calcul simplu, rezultă că omul pierde 221 de lei pe lună, notează sursa citată.

145
Tagurile:
Pensii

Загрузка...