Валюта

Cum pierde România zilnic un milion de euro

96
(reînnoit 14:03 10.09.2020)
Deciziile guvernanților fac ca România să piardă bani mulți în fiecare zi, ca urmare a faptului că restricțiile aferente industriei balneare și spa nu au fost ridicate în totalitate.

BUCUREȘTI, 10 sept – Sputnik. Stațiunile balneare din România erau, în urmă cu un an, profitabile pentru România. Și aceasta fiindcă 2,27 milioane de turiști au cheltuit 367,5 milioane de euro în stațiunile balneare din România.

Situația avea să se schimbe în martie 2020, o dată cu instaurarea stării de urgență, determinată de pandemia de coronavirus, când totul s-a oprit.

La șase luni de la acel moment, România rămâne, în continuare, unica țară din Europa unde nu au fost ridicate în totalitate restricțiile aferente industriei baleneare și spa.

Față de 2019, anul acesta, numărul turiștilor care au venit la Tușnad, Vatra Dornei, Băile Govora, Sovata, Băile Herculane, Călimănești și Techirghiol a fost mai mic cu 60%.

În aceste condiții, viitorul industriei spa din România este unul sumbru: cei peste 25.000 de angajați din balneologie și SPA, dar și peste 60% din companiile cu profit balneo și spa vor intra în faliment până la finalul acestui an.

Paradoxal, deși România este țara cu cele mai bogate resurse balneare din Europa, rămâne închisă, fără să poate utiliza resursele naturale. Hotelurile din stațiunile balneare rămân paralizate din cauza facilităților închise încă din luna martie.

Industria se pregătește să închidă porțile stațiunilor și să trimită acasă peste jumătate din specialiștii în domeniu, dacă măsurile de redeschidere nu vor fi adoptate în curând, informează economica.net.

Potrivit sursei citate, în timpul așteptării unei reacții din partea autorităților și un răspuns la apelurile făcute către stat, România pierde aproximativ un milion de euro pe zi generate de zona balneo și SPA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

96
Tagurile:
România, milion, Euro
Tematic
Cel mai scump fotbalist din istorie: câte sute de milioane de euro valorează acum Messi
Știrea serii: un român a devenit MILIONAR în euro peste noapte – cine este și ce a făcut
Avertisment dur pentru România: moneda euro a îngenuncheat economiile din sud!
Statul dă 2000 de euro românilor – ce condiții trebuie îndeplinite
S-a atins un nou record al euro: ce explicații oferă BNR
Валюта

Euro a ajuns la un nou maxim istoric, a treia zi consecutiv

72
BNR a anunțat astăzi creșterea euro la un nou maxim istoric, a treia zi consecutiv, momenda europeană fiind cotată astăzi la 4.8750 lei.

BUCUREȘTI, 25 sept - Sputnik. Euro a atins astăzi un nou maxim istoric, ajungând la 4.8750 lei conform cotației BNR. Acesta este al cincilea maxim istoric pentru moneda europeană atins în septembrie.

Leul a pierdut teren și în fața tuturor pricipalelor valute: dolarul american a fost cotat la 4.1874 lei, francul elvețian la 4,5137 lei, iar lira sterlină la 5,3319 lei.

Analiştii financiari estimează, în cel mai recent sondaj, prezentat tot astăzi, deprecierea leului până la un curs mediu de 4,97 lei/euro în următoarele 12 luni. Datele colectate de CFA arată că, pentru orizontul de 6 luni, majoritatea analiştilor incluşi în sondajul lunar anticipează un curs de 4,88 lei/euro.

72
Tagurile:
Euro
Tematic
Programul „Casa Eficientă Energetic”: poți primi până la 15.000 euro
Cum pierde România zilnic un milion de euro
Guvernul PNL a îndatorat România cu peste 9,5 miliarde de euro în numai șapte luni

Загрузка...
Валюта

Maxim istoric pentru euro, a patra oară în această lună

58
BNR a anunțat astăzi creșterea euro la 4.8722 de lei, fiind cel de-al patrulea record de valoare înregistrat în luna septembrieю

BUCUREȘTI, 24 sept - Sputnik. Euro a atins astăzi un nou maxim istoric, a doua zi la rând după ce miercuri a fost cotată la BNR la 4,8641 lei.

Acesta este al patrulea maxim istoric pentru moneda europeană atins în septembrie.

Leul a pierdut teren nu doar în fața euro, ci și în fața tuturor valutelor importante: dolarul american a fost cotat la 4.1883 lei, francul elvețian la 4,5207 lei, iar lira sterlină la 5,3309 lei.

Analiştii financiar prognozează, în cadrul celui mai recent studiu CFA România, că euro va ajunge la 5 lei până la finele lunii martie 2021 şi că tendinţa de scădere a leului în raport cu euro va continua.

58
Tagurile:
Euro

Загрузка...
Местные выборы в Румынии

Ultima oră: prezența la vot în creștere

0
Cifre de ultimă oră transmise de Biroul Electoral Central anunță o tendință crescătoare a prezenței la vot.

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Biroul Electoral Central a anunțat prezența la vot la ora 16:00 la alegerile locale 2020.

Astfel, conforma BEC, până la ora 16:00, au votat peste 5.597.755 de români, ceea ce înseamnă 30,59 %.

Pe Urban sunt 2.546.969 de voturi exprimate, în Rural – mai multe 3.050.786

38.343 persoane au votat cu urnă mobilă.

Deci, o tendință crescătoare, iar decisivă la fi prezența la ora 17, după care partidele refac socotelile și reiau cursele prin localități pentru a scoate electoratul la vot.

0
Tagurile:
Rezultate alegeri, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților
Alegeri locale 2020: numărătoarea voturilor
Orban se teme să atace pensiile la CCR înainte de alegeri
Alegeri 2020 București: Sondaj IRSOP – Firea pe primul loc
Rezultate exit poll la alegeri locale 2020 București – Firea conduce

Загрузка...