Stand al Centrului de export al Rusiei

Ce exportă Rusia în Franța în fiecare an pentru un total de 15-17 miliarde? - Exclusiv

459
Directorul general al Centrului de Export din Rusia a explicat pentru Sputnik modul cum cooperarea comercială dintre Franța și Rusia a fost afectată de pandemie, ce produse importă Franța anual din Rusia și în câte țări ajung piese auto Renault fabricate în Rusia.

BUCUREŞTI, 9 sept – Sputnik. Pandemia a lovit puternic economia globală, în special în ceea ce priveşte comerțul, care este parțial redus sau chiar suspendat de câteva luni. În prima jumătate a anului 2020, comerțul dintre Rusia și Franța s-a ridicat la 6,5 miliarde de dolari, însemnând o scădere cu 3,9% față de anul precedent. Comerțul Rusiei în ansamblu a scăzut cu aproape 17%.

Veronika Nikichina, Director General al Centrului de Export din Rusia, a prezentat pentru Sputnik situația actuală a relaţiilor comerciale dintre Rusia și Franța.

Importurile rusești din Franța sunt reprezentate în principal de avioane, parfumuri și produse cosmetice, produse farmaceutice, echipamente industriale și componente auto. De asemenea, deloc surprinzător, principalele bunuri rusești exportate către Franța sunt combustibili.

„Principalele exporturi rusești către Franța sunt combustibilii: petrol, produse petroliere și gaze naturale. Elemente importante sunt metalele neferoase și feroase, piese și componente de echipamente aerospațiale, îngrășăminte, produse din lemn”, a precizat Nikichina.

Potrivit directorului Centrului de Export din Rusia, în ultimii cinci ani, produse precum lămpile fluorescente, sticla securizată, făina de soia, drojdia, spray-urile, filmele polimer, carbura etc. au apărut în exporturile rusești către Franța sau s-a înregistrat o creştere semnificativă a cantităţii acestora.

Produse rusești în valoare de 15 la 17 miliarde de dolari exportate în Franța

Franța este în mod regulat unul dintre principalii parteneri comerciali ai Rusiei. În ultimii trei ani, cifra comercială de afaceri a celei din urmă a fost de 15-17 miliarde de dolari, pe locul 12, și pentru o cotă de 2 până la 2,5%. Franța este una dintre puținele țări în cazul cărora Rusia are o balanță comercială externă negativă stabilă, importurile depășind exporturile în medie de 1,5 ori, în principal datorită logisticii, a explicat Veronica Nikichina.

„Mult mai multe produse rusești sunt livrate către Franţa, iar volumele exporturilor și importurilor sunt aproximativ egale, lucru care se datorează utilizării în mare măsură a țărilor intermediare în aprovizionarea cu bunuri și resurse rusești, ţări unde există companii comerciale (Olanda, Elveția, Italia etc.) sau companii de transbordare (Țările de Jos, Finlanda, statele baltice)”, a subliniat aceasta.

Schimbările aduse de Covid-19

Principalul impact al pandemiei de coronavirus asupra exporturilor rusești către Franța s-a manifestat printr-o scădere a ofertei de mai multe bunuri, având în vedere că măsurile de izolare pe termen lung au dus la o reducere semnificativă a cererii, în principal în sectoarele energetic și industrial, vizate în principal de exporturile rusești. În plus, parametrii privind costurile au fost afectați negativ de scăderea prețurilor la energie, cauzată, printre altele, de pandemie.

Exporturi de produse non-energetice către Franța

Exporturile de produse ruseşti non-energetice către Franța sunt relativ stabile: în ultimii șase ani, acestea s-au ridicat de regulă la aproximativ 1 miliard de dolari pe an. Însă statisticile s-au modificat considerabil în ultimele șase luni, explică directorul general al Centrului de Export din Rusia.

„În prima jumătate a anului 2020, din motive evidente, acestea au scăzut cu 20% (până la 358 milioane de dolari), iar până la sfârșitul anului, cel mai probabil, vor fi în jur de 0,8 miliarde de dolari. În ciuda acestui fapt, în unele sectoare, dar nu foarte importante, au existat puncte de creștere în condiții atât de dificile: de exemplu, transporturile de prăjituri și făină au crescut cu peste 80%, cele de produsele de mobilier, piese auto și drojdie au crescut de mai mult de două ori, iar de pungi textile, cu 45% etc.”, a mai spus Nikichina.

Piese auto Renault fabricate în Rusia

De la sediul industrial Renault Rusia din Moscova – unde, de la sfârșitul anului 2016, a fost lansată o nouă producție de componente auto, cu investiții din partea Franţei – au fost furnizate caroserii pentru asamblarea mașinilor Renault în Algeria. Centrul rus de Export a sprijinit, de asemenea, acest proiect, a adăugat Veronica Nikichina.

„În acest timp, au fost deja exportate peste 60.000 de caroserii (deși acum, din cauza crizei din industria auto în întreaga lume, livrările au fost suspendate)”, a precizat aceasta.

Reactor termonuclear în Franța și alte colaborări

Rusia participă la construcția unui reactor experimental termonuclear internațional (ITER), aflat în dezvoltare în Franța, furnizând o gamă largă de instrumente și materiale. De asemenea, Caterpillar și Liebherr furnizează piese de excavator de la sediile lor rusești (Tosno, regiunea Leningrad și respectiv Nijni Novgorod) către fabricile lor din Franța.

„Echipamentul finit este destinat nu numai pieței franceze, ci și pentru export (inclusiv către Rusia). În industria aeronautică se întâmplă același lucru, deoarece Airbus folosește materiale (în principal titan) și o serie de componente rusești”, a subliniat Nikichina.

Partener exclusiv al VirtualExpo

Fondatorii VirtualExpo, care a fost fondată în anii 1990, au dezvoltat instrumente pentru a găsi cu ușurință echipamente și componente industriale. Prima expoziție online - DirectIndustry - a fost deschisă în 2000, fiind urmată de încă cinci expoziții specializate.

Compania rusească Zonsmart LLC a devenit partenerul exclusiv al VirtualExpo în Rusia în ianuarie 2020. Pe parcursul a șase luni de muncă în calitate de parteneri prin intermediul Zonesmart, au fost înregistrate 15 companii, relatează șeful Centrului de Export din Rusia.

„Unul dintre exemplele de succes ale plasării pe site-urile VE este TD VET-TsZDOR. Compania se ocupă cu producția de echipamente veterinare. Compania realizează 80% din vânzările la export prin MedicalExpo. Principalele destinații de export sunt America Latină (Brazilia, Paraguay, Ecuador etc.) și Europa de Vest (Franța, Marea Britanie, Olanda etc.)”, a precizat Veronica Nikichina.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

459
Tagurile:
Franța, export, Rusia
Валюта

Euro a ajuns la un nou maxim istoric, a treia zi consecutiv

72
BNR a anunțat astăzi creșterea euro la un nou maxim istoric, a treia zi consecutiv, momenda europeană fiind cotată astăzi la 4.8750 lei.

BUCUREȘTI, 25 sept - Sputnik. Euro a atins astăzi un nou maxim istoric, ajungând la 4.8750 lei conform cotației BNR. Acesta este al cincilea maxim istoric pentru moneda europeană atins în septembrie.

Leul a pierdut teren și în fața tuturor pricipalelor valute: dolarul american a fost cotat la 4.1874 lei, francul elvețian la 4,5137 lei, iar lira sterlină la 5,3319 lei.

Analiştii financiari estimează, în cel mai recent sondaj, prezentat tot astăzi, deprecierea leului până la un curs mediu de 4,97 lei/euro în următoarele 12 luni. Datele colectate de CFA arată că, pentru orizontul de 6 luni, majoritatea analiştilor incluşi în sondajul lunar anticipează un curs de 4,88 lei/euro.

72
Tagurile:
Euro
Tematic
Programul „Casa Eficientă Energetic”: poți primi până la 15.000 euro
Cum pierde România zilnic un milion de euro
Guvernul PNL a îndatorat România cu peste 9,5 miliarde de euro în numai șapte luni

Загрузка...
Валюта

Maxim istoric pentru euro, a patra oară în această lună

58
BNR a anunțat astăzi creșterea euro la 4.8722 de lei, fiind cel de-al patrulea record de valoare înregistrat în luna septembrieю

BUCUREȘTI, 24 sept - Sputnik. Euro a atins astăzi un nou maxim istoric, a doua zi la rând după ce miercuri a fost cotată la BNR la 4,8641 lei.

Acesta este al patrulea maxim istoric pentru moneda europeană atins în septembrie.

Leul a pierdut teren nu doar în fața euro, ci și în fața tuturor valutelor importante: dolarul american a fost cotat la 4.1883 lei, francul elvețian la 4,5207 lei, iar lira sterlină la 5,3309 lei.

Analiştii financiar prognozează, în cadrul celui mai recent studiu CFA România, că euro va ajunge la 5 lei până la finele lunii martie 2021 şi că tendinţa de scădere a leului în raport cu euro va continua.

58
Tagurile:
Euro

Загрузка...
Virus

Număr mare de infecții covid 19 anunțate în ziua votului

0
Grupul de Comunicare Strategică informează că pe teritoriul României, au fost confirmate 122.673 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. GCS anunță că au fost înregistrate 1.438 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, iar 98.607 pacienți au fost declarați vindecați de la începutul pandemiei.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 346 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 4.718 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 31 de decese (21 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, dintre care 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.408. Dintre acestea, 535 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.366.178 de teste. Dintre acestea 13.528 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.909 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.619 la cerere.

Pe teritoriul României, 10.058 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.200 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 24.602 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 179 de persoane.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 279 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 59.290 de lei.

 

0
Tagurile:
Bolnavi, România, coronavirus
Tematic
Vaccinul rusesc împotriva COVID 19 ar putea ajunge în CSI
Avertizare: Lockdownul va ucide mai mulți oameni decât Covid
Record în Franţa: peste 16.000 de cazuri noi de Covid-19
COVID în Franța: Zonele de alertă delimitate pe o nouă HARTĂ
România stârnește îngrijorare din cauza Covid 19

Загрузка...