Валюта

Avertisment după maximul istoric al euro ”Scădere în cascadă a puterii de cumpărare”

151
Economist: ”Dincolo de scăderea puterii de cumpărare înseamnă presiune pe inflație, adică scădere în cascadă a puterii de cumpărare”

BUCUREȘTI, 7 sept – Sputnik. Azi, Banca Naţională a României a anunţat un curs de referinţă de 4,8552 lei pentru un euro, în creştere cu 0,12% de la nivelul de 4,8492 consemnat vineri. De asemenea, dolarul  SUA a urcat cu 0,29%, la 4,1033 lei.

Este un nou maxim istoric al raportului euro/leu, al nouălea de la începutul anului!

Cunoscutul economist Adrian Câciu a anticipat aceste nivel încă de la începutul anului ”când semnele de creștere a deficitelor si a datoriei publice deveniseră evidente”.

”Agitația pe piața valutară este în creștere, tendințele indicând un curs de 4,9 lei/euro la final de an”, avetizează economistul.

Dar, problema este alta: ”Cursul bancar este deja la 4,9 lei ceea ce înseamnă creștere preț utilități”, arată Câciu.

Tradus altfel, ”dincolo de scăderea puterii de cumpărare înseamnă presiune pe inflație” sau… ”scădere în cascadă a puterii de cumpărare”.

Câciu spune că această creștere este ”un decont al exploziei deficitelor și a creșterii galopante a datoriei publice”.

”Sunt sigur că v-ați lămurit care a fost politica economică a României în ultimele 9 luni”, scrie Câciu, recomandându-i purtătorului de cuvânt al BNR ”să nu mai iasă și să spună că e tendință regională, că doar nu a schimbat Viktor Orban forinți în euro ca să plece în vacanță în Grecia”.

Deci, dincolo de ultima ironie – e un avertisment serios, mai ales în condițiile politicii de ”liberalizare” totală a prețurilor la energie și utilități. Asta apropo de Orban Viktor și politica sa față de cetățean. Și unul dintre motivele pentru care nu e pe placul Bruxelles-ului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

151
Tagurile:
Euro
Tematic
Avertisment dur pentru România: moneda euro a îngenuncheat economiile din sud!
Post german, reportaj despre românii sezonieri: doar 100 de euro după o lună grea de muncă
Liderii UE, acord „istoric” de 750 de miliarde de euro după summitul maraton
Știrea serii: un român a devenit MILIONAR în euro peste noapte – cine este și ce a făcut
Statul dă 2000 de euro românilor – ce condiții trebuie îndeplinite
Cel mai scump fotbalist din istorie: câte sute de milioane de euro valorează acum Messi
Валюта

Euro a ajuns la un nou maxim istoric, a treia zi consecutiv

72
BNR a anunțat astăzi creșterea euro la un nou maxim istoric, a treia zi consecutiv, momenda europeană fiind cotată astăzi la 4.8750 lei.

BUCUREȘTI, 25 sept - Sputnik. Euro a atins astăzi un nou maxim istoric, ajungând la 4.8750 lei conform cotației BNR. Acesta este al cincilea maxim istoric pentru moneda europeană atins în septembrie.

Leul a pierdut teren și în fața tuturor pricipalelor valute: dolarul american a fost cotat la 4.1874 lei, francul elvețian la 4,5137 lei, iar lira sterlină la 5,3319 lei.

Analiştii financiari estimează, în cel mai recent sondaj, prezentat tot astăzi, deprecierea leului până la un curs mediu de 4,97 lei/euro în următoarele 12 luni. Datele colectate de CFA arată că, pentru orizontul de 6 luni, majoritatea analiştilor incluşi în sondajul lunar anticipează un curs de 4,88 lei/euro.

72
Tagurile:
Euro
Tematic
Programul „Casa Eficientă Energetic”: poți primi până la 15.000 euro
Cum pierde România zilnic un milion de euro
Guvernul PNL a îndatorat România cu peste 9,5 miliarde de euro în numai șapte luni

Загрузка...
Валюта

Maxim istoric pentru euro, a patra oară în această lună

58
BNR a anunțat astăzi creșterea euro la 4.8722 de lei, fiind cel de-al patrulea record de valoare înregistrat în luna septembrieю

BUCUREȘTI, 24 sept - Sputnik. Euro a atins astăzi un nou maxim istoric, a doua zi la rând după ce miercuri a fost cotată la BNR la 4,8641 lei.

Acesta este al patrulea maxim istoric pentru moneda europeană atins în septembrie.

Leul a pierdut teren nu doar în fața euro, ci și în fața tuturor valutelor importante: dolarul american a fost cotat la 4.1883 lei, francul elvețian la 4,5207 lei, iar lira sterlină la 5,3309 lei.

Analiştii financiar prognozează, în cadrul celui mai recent studiu CFA România, că euro va ajunge la 5 lei până la finele lunii martie 2021 şi că tendinţa de scădere a leului în raport cu euro va continua.

58
Tagurile:
Euro

Загрузка...
Nicușor Dan

Alegerile locale 2020 Nicușor Dan s-a ales cu plângere la Poliție

0
PSD a depus plângere la Poliție împotriva lui Nicușor Dan ca urmare a declarațiilor făcute de acesta la ieșirea de la urne.

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. PSD a depus astăzi o plângere la Poliție care vizează afirmațiile făcute de Nicușor Dan la ieșirea de la urne. PSD argumentează în sesizarea sa că Nicușor Dan a încălcat legislația electorală prin declarațiile făcute și solicită sancționarea acestuia.

Declarațiile lui Nicușor Dan au avut caracter de atac la adresa contracandidatei sale, Gabriela Firea, și au fost un îndemn clar pentru o anumită opțiune de vot, ceea ce este interzis.

„Aștept de mult votul ăsta și am votat cu sete. Am votat să scoatem din primăria Bucureștiului o caracatiță de interese, neamuri, cumetri, nași, fini, prieteni, care au ținut în subdezvoltare orașul ăsta. De asta n-au fost în stare să rezolve apa caldă, darămite poluarea și traficul. ... Competiția electorală e o competiție de valori, o competiție între adevăr și minciună, competență și incompetență, cinste și corupție și între decență si superficialitate fudulă”, a fost o parte din declarația lui Nicușor Dan care i-a atras plângerea la Poliție.

0
Tagurile:
alegeri locale, Poliție, Nicușor Dan
Tematic
Tăriceanu îl face praf pe Iohannis după episodul Nicușor Dan
Corlățean dă verdictul: Nicușor Dan ar trebui săltat de DNA!
Savaliuc dă NUCLEARA: Nicușor Dan și interesele din afară!

Загрузка...