Nord Stream 2

Business-ul german critică sancțiunile SUA împotriva Nord Stream - 2

158
(reînnoit 19:44 16.07.2020)
Reprezentanții mediului de afaceri german critică sancțiunile pe care SUA intenționează să le introducă împotriva proiectului Nord Stream -2 și consideră că acestea reprezintă o amenințare în adresa suveranității energetice a UE.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Sancțiunile SUA împotriva Nord Stream – 2 reprezintă o imixtiune fără precedent în chestiunile ce țin de suveranitatea energetică a UE, consideră președintele asociației de profil Comitetul Estic al Economiei Germane, Oliver Hermes, fiind citat de RIA Novosti.

Secretarul de Stat a SUA, Mike Pompeo, a anunțat miercuri că Departamentul de Stat a publicat un set de recomandă în cadrul legii cu privire la contracararea Rusiei prin intermediul sancțiunilor, incluzând în document și Nord Stream – 2 și a doua ramificație a Turkish Stream. Aceste acțiuni sancționează investițiile și alte acțiuni, legate cu gazoductele rusești de export.

“Pericolul unor sancțiuni imediate ale SUA împotriva companiilor europene, implicate în proiectul Nord Stream 2, indică asupra unui nivel foarte scăzut al relațiile euroatlantice. Practic, spontan și fără consultări cu aliații europeni, excepțiile existente sunt anulate, iar peste 120 de companii din 12 state europene sunt amenințate direct de sancțiunile SUA”, a declarat Hermas.

Acesta a mai adăugat că “imixtiunea fără de precedent a Americii în chestiunile ce țin de suveranitatea energetică europeană va provoca un deficit al livrărilor și, prin urmare, la o creștere a prețurilor”.

Potrivit președintele Comitetului Estic, care reprezintă interesele companiilor în întreprinderilor germane în Europa de Est și în spațiul ex-sovietic, investițiile într-un proiect “cu o valoare de peste 20 miliarde de euro sunt puse în pericol”. Totodată, toți consumatorii europeni de gaz trebuie să mizeze pe cheltuieli anuale adiționale în valoare de până la patru miliarde de euro, în cazul renunțării la livrările prin Nord Stream 2.

“SUA pun piedici unei concurențe oneste și libere, utilizând sancțiuni fără niciun fel de limite de dragul propriilor interese economice. UE nu are de ales decât să reacționeze cu circumspecție la această tentativă de hărțuire. Așa cum s-a anunțat, Comisia UE trebuie să respingă toate atacurile asupra suveranității ei din afară și să prezinte cât mai rapid un catalog dur de măsuri”, a declarat Hermes.

El a mai adăugat că Europa are nevoie de un „scut de protecție eficient” care să apere companiile „afectate pe nedrept de sancțiunile SUA, pentru a se apăra de daunele financiare provocate de acestea”.

Președintele Comitetului Estic a adăugat că în urma sancțiunilor introduse de UE împotriva Rusiei, comerțul ruso-german a pierdut în fiecare an aproximativ 20 miliarde de euro. Noi sancțiuni sunt “absolut inacceptabile”, consideră Hermes.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

158
Tagurile:
SUA, Germania, Nord Stream 2
Tematic
Merkel, la Moscova: Nord Stream-2 trebuie să fie finalizat
Austria critică sancțiunile împotriva ”Nord Stream - 2” - detalii
Expert rus, despre sancțiunile împotriva Nord Stream -2: E o nouă etapă istorică
Forbes: Sancțiunile SUA nu vor împiedica construcția Nord Stream - 2
Nord Stream 2: Cum tentativa de a opri acest proiect a devenit un eșec pentru Trump
Au fost găsite metode de finalizare a construcției Nord Stream - 2
Germania a scutit Nord Stream de prevederile Directivei UE a gazelor
Nord Stream – 2: Germania amenință SUA cu tarife la gazul american
Schröder: Germania trebuie să se opună sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream - 2
Danemarca a dat undă verde finalizării construcţiei Nord Stream 2
Secetă

Agricultura României, la pământ: seceta a distrus recoltele

148
Culturile agricole ale României sunt în scădere în acest an comparativ cu aceeași perioadă a lui 2019, potrivit estimărilor Comisiei Europene care raportează pentru țara noastră o cantitate totală de 25,6 milioane de tone.

BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Situație dramatică în agricultura românească, acolo unde producția totală de cereale este cu 14,5% mai mică comparativ cu 2019.

România se situează, totuși, pe un loc patru în topul celor mai mari producători de cereale ai Uniunii Europene, după Franța, Germania și Polonia.

În 2019, producția totală de cereale a României se apropia de 30 de milioane de tone. Anul acesta, potrivit estimărilor Comisiei Europene, ea va trece ușor de 25,6 milioane de tone.

România este cea mai afectată țară de secetă, cu un minus de 14,5 procente. La nivel european, vorbim de o pierdere de 12 procente din cantitatea totală produsă.

România este urmată de Franța, în acest top al scăderii, care rămâne, totuși, cel mai mare producător al Europei, cu o cantitate de 62,8 milioane de tone.

Cea mai afectată cultură a fost cea de triticale, a cărei producție a scăzut cu 31 de procente, până la 230.000 de tone. La rândul său, grâul a fost afectat într-o măsură similară, Comisia Europeană estimând un minus de 30% față de anul trecut, informează economica.net.

Dacă anul trecut producția de grâu era de 10 milioane de tone, în 2020 aceasta ar putea fi de numai 7 milioane de tone.  

Scăderi se înregistrează și la producția de orz. Potrivit estimărilor, producția totală ar urma să ajungă la 1,4 milioane de tone, cu 27% sub performanța lui 2019. Din nou avem cea mai mare scădere a randamentelor UE.

Porumbul, în schimb, va pierde numai 4 procente. România rămâne cel mai mare producător de porumb al Europei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

148
Tagurile:
România, agricultură, Secetă

Загрузка...
Euro

Statul 2000 de euro românilor ce condiții trebuie îndeplinite

226
Vești bune pentru români, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, care pot accesa microgranturi din partea statului, prin Programul Operațional Competitivitate – POC – 2014-2020.

BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Persoanele Fizice Autorizate – PFA – pot beneficia de un ajutor de la statul român. Este vorba despre microgranturi în valoare de 2000 de euro, prin Programul Operațional Competitivitate – POC – 2014-2020 în contextul pandemiei de coronavirus.

Măsura este prevăzută într-o Ordonanță de Urgență a Guvernului care a intrat deja în vigoare în data de 6 august 2020. Vorbim despre OUG nr. 130/2020.

Perioada stării de urgență a afectat grav afacerile mici și mijlocii, motiv pentru care acest ajutor de la stat este mai mult decât binevenit.

Potrivit OUG NR. 130/2020, PFA-urile eligibile trebuie să își fi început activitatea înainte de 1 februarie 2020, să nu beneficieze de autor de stat în contextul răspândirii noului coronavirus, să își mențină activitatea cel puțin jumătate de an de la acordarea finanțării.

Microgranturile vor fi de 2000 de euro. Ele se acordă o singură dată, sub formă de sumă forfetară, informează antena3.ro.

Domeniile de activitate pentru care se acordă acest sprijin financiar sunt: comerțul cu amănuntul – excepție fac autovehiculele și motocicletele, editarea de cărți, ghiduri, ziare, reviste etc, producția cinematografică, video și de televiziune, telecomunicațiile, serviciile informatice, publicitatea și cultura.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

226

Загрузка...
Olga Buzova

VIDEO: Buzova a arătat cum se odihnește în Sochi și dansează în bikini

0
Cântăreața și prezentatoarea TV Olga Buzova le-a arătat abonaților cum se odihnea la Sochi. Anterior ea anunțase că a zburat în stațiune pentru a sărbători aniversarea relației sale romantice cu bloggerul video David Manukyan (Dava M).

Vedeta a postat multe imagini pe Instagram. La una dintre ele, de exemplu, Buzova a cerut publicului, pe care l-a numit „fetele mele”, săi evalueze noul costum de baie.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Cântăreața a făcut o altă poză la spa, lângă un câine. În comentariu, ea și-a amintit de ziua de pomenire a Sfântului Pantelimon, le-a spus abonaților istoria sărbătorii și i-a îndemnat să facă mai multe fapte bune, să trăiască cu inima curată, să aibă grijă de sănătate și să practice sport.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzava

Buzova a arătat și un „costum neobișnuit de feminin”, făcând o poză pe fundalul unor bârne și copaci denși. Într-un comentariu la publicație, Manukyan i-a amintit iubitei sale că este „cea mai frumoasă fată”.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Interpreta nu a uitat de o altă rețea de socializare - TikTok. Buzova a dansat incendiar în bikini pe melodia grupului „Time and Glass”.

 

​De asemenea, a postat o poză într-un alt costum de baie, îndemnând abonații să privească mai mult în stories - acolo Buzova a filmat cum hrănește un câine, ia masa, „călărește” un iaht și petrece timpul cu Manukyan.

Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova
Printscreen de pe pagina de Instagram a Olgăi Buzova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Olga Buzova

Загрузка...