Radu Golban

Celebrul Radu Golban îl face praf pe avocatul Piperea, ”folcloristul economic al României”

541
Golban: ”Piperea nu depăşeşte nivelul şcolii primare - măcar Vadim avea spirit şi puteai râde cu el, nu despre el”

BUCUREȘTI, 1 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Radu Golban, românul stabilit în Elveția și devenit celebru prin excelenta sa argumentație privind datoria Germaniei față de România, publică un fulminant articol intitulat ”Mugur Isărescu în gura ipocritului Gheorghe Piperea”.

Articolul cuprinde atât o parte pamfletară la adresa avocatului Piperea, pe care îl numește ”folcloristul economic al României” și îl acuză că ”nu depăşeşte nivelul şcolii primare”, sau că e un ”prăpăstios” care a devenit ”un sinonim pentru prognoze cu zero la sută probabilitate” care  ”vede crize pe banda rulantă, determinând astfel consumatorii de ştiri să se întrebe, la care ţară de fapt se referă”.

Dar, interesat este că ”la CNSAS Piperea a mers ghiulea” și ”graţie autointitulatului apărător al neamului, am aflat ceva de necrezut (…) numai un intelectual rasat de talia lui Mugur Isărescu putea să informeze Securitatea că unii se plângeau că nu a fost apa caldă”.

Altfel spus, ”povestea cu CNSAS ori este o concurenţă la publicaţiile pamfletare din Caţavencul, care din condei tocit deschide serialul senzaţiilor cu analiza şi statistică cozilor la ouă semnate de Mugur Isărescu, ori este o foarte mare ticăloşie”, consideră Golban.

”Adică expunem ţara într-o perioadă de pandemie unei crize financiare printr-un scandal de valoare zero, în timp ce Domnul Piperea se piaptănă?”, punctează Golban.

Ironic față de postura din trecut a multor lideri de după 1990, Golban scrie: ”Mă aştept ca oameni normali să scandeze „Je suis Manole”, fie că au fost sau nu şi ei în acele împrejurări colaboratori ai sistemului”.

”Piperea este exponentul lumii „fetelor mari”, pe care doar să nu le pui în cap şi să le scuturi prea tare - altfel ar cădea mai multe kile de păcate decât încap în zece arhive şi nu una”, scrie Golban, concluzionând ”dornic de adevărul trecutului, până ce Domnul Isărescu va lămuri aceste acuzaţi cu conţinut aberant, mă aştept ca Piperea să nu rateze şansa şi să vină pe valul internaţional antirasism, ca să doboare pe la noi şi el nişte statui”.

Întregul articol îl puteți citi pe site-ul ”Corect News”

Un singur comentariu: interesant ar fi dacă reputatul jurist și doctor în economie Radu Golban ar studia și cine anume din presa (patronată de cine!) a fost vectorul mediatic al atacului la Isărescu. Vom publica și noi o analiză – pentru că sunt aspecte extrem de ciudate.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

541
Tagurile:
Gheorghe Piperea, Radu Golban
Валюта

Euro a ajuns la un nou maxim istoric, a treia zi consecutiv

71
BNR a anunțat astăzi creșterea euro la un nou maxim istoric, a treia zi consecutiv, momenda europeană fiind cotată astăzi la 4.8750 lei.

BUCUREȘTI, 25 sept - Sputnik. Euro a atins astăzi un nou maxim istoric, ajungând la 4.8750 lei conform cotației BNR. Acesta este al cincilea maxim istoric pentru moneda europeană atins în septembrie.

Leul a pierdut teren și în fața tuturor pricipalelor valute: dolarul american a fost cotat la 4.1874 lei, francul elvețian la 4,5137 lei, iar lira sterlină la 5,3319 lei.

Analiştii financiari estimează, în cel mai recent sondaj, prezentat tot astăzi, deprecierea leului până la un curs mediu de 4,97 lei/euro în următoarele 12 luni. Datele colectate de CFA arată că, pentru orizontul de 6 luni, majoritatea analiştilor incluşi în sondajul lunar anticipează un curs de 4,88 lei/euro.

71
Tagurile:
Euro
Tematic
Programul „Casa Eficientă Energetic”: poți primi până la 15.000 euro
Cum pierde România zilnic un milion de euro
Guvernul PNL a îndatorat România cu peste 9,5 miliarde de euro în numai șapte luni

Загрузка...
Валюта

Maxim istoric pentru euro, a patra oară în această lună

58
BNR a anunțat astăzi creșterea euro la 4.8722 de lei, fiind cel de-al patrulea record de valoare înregistrat în luna septembrieю

BUCUREȘTI, 24 sept - Sputnik. Euro a atins astăzi un nou maxim istoric, a doua zi la rând după ce miercuri a fost cotată la BNR la 4,8641 lei.

Acesta este al patrulea maxim istoric pentru moneda europeană atins în septembrie.

Leul a pierdut teren nu doar în fața euro, ci și în fața tuturor valutelor importante: dolarul american a fost cotat la 4.1883 lei, francul elvețian la 4,5207 lei, iar lira sterlină la 5,3309 lei.

Analiştii financiar prognozează, în cadrul celui mai recent studiu CFA România, că euro va ajunge la 5 lei până la finele lunii martie 2021 şi că tendinţa de scădere a leului în raport cu euro va continua.

58
Tagurile:
Euro

Загрузка...
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

0
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

0
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...