Trader John Santiago, center, works on the floor of the New York Stock Exchange

NUCLEARĂ pentru români: Piperea afirmă Euro, ”pe facturile la utilități e deja 5 lei!”

3119
Deja se ia în calcul cifra de 5 lei, în condițiile în care previziunile de la sfârșitul lui 2019 considerau că pragul de 4.85 la BNR va fi atins la jumătatea lui 2020

BUCUREȘTI, 29 feb - Sputnik, Evan Răutu. Noul record stabilit de Euro ieri – peste 4.81 lei - creează o adevărată furtună în presă. S-a vorbit de ”cutremur valutar”, de ”criză economică”, de ”nou record” etc.

foto

Vestea e considerată ”devastatoare pentru românii care au rate în euro”, iar economistul Adrian Câciu subliniază o problemă uriașă:

”Azi avem o creștere a euro, pe ce fond se face? Nu se face lichiditate de euro în piață”.

Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea, specializat în procese din domeniul bancar, anunță o altă bombă: pe facturile la utilități se are deja în vedere schimbul la 5 lei!

”Lucruri fantastice se întâmplă pentru toți românii: cursul de schimb este 4,81 lei pentru un euro”, scrie Piperea arătând însă că ”Asta la oficial BNR”, dar ”Pe interbancar e mai mult” și, atenție, ”Pe facturile la utilități e deja 5”.

Deci, ați reținut – deja se ia în calcul cifra de 5 lei, în condițiile în care previziunile de la sfârșitul lui 2019 considerau că pragul de 4.85 la BNR va fi atins la jumătatea lui 2020.

În plus, ”Cursul de schimb de astăzi anunțat de BNR, de 4,8127 lei/euro anulează avantajul de dobândă obtinuț ieri de domnul Vasile Cîţu şi ne face şi datori!!!”, scrie economistul Adrian Câciu, arătând că pierdere doar zi la zi = 134.339 euro”.

Cu siguranță, instabilitatea politică generată de numirea ca premier a unui finanțist controversat și respins de parlament, suprapusă peste apropierea epidemiei, ar putea duce la o creștere a euro, în continuare.

3119
Tagurile:
curs, Schimb valutar, Schimb, Euro

Загрузка...