Bank of China

A patra bancă din lume ca mărime își deschide filială în România

194
(reînnoit 19:53 05.12.2019)
Bank of China, a patra cea mai mare instituție bancară din lume, îşi va lansa oficial operațiunile în România în data de 16 decembrie 2019

BRUXELLES, 5 dec - Sputnik, Daniela Porovăț. Bank of China își deschide filială la București în acest an, pe 16 decembrie, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de relaţii diplomatice între Republica Populară Chineză şi România, iar directorul general al sucursalei Bucureşti va fi bancherul Guo Lixin.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a anunţat încă din luna noiembrie că Bank of China va fi prezentă România în decembrie. Chinezii sunt deja prezenţi în Bulgaria şi Serbia, iar România reprezintă pentru ei o piaţă interesantă, a precizat Isărescu în timpul unui discurs ţinut cu ocazia aniversării a 70 de ani de relaţii bilaterale România - Republica Populară Chineză.

”Înfiinţarea pe teritoriul României de către Bank of China a unei sucursale, ce preconizează să desfăşoare operaţiuni din luna decembrie a acestui an este rezultatul firesc al acestor evoluţii pozitive. Doresc să remarc prezenţa domnului Guo Lixin, director general al acestei sucursale, căruia îi urez succes în activitate”, a spus Isărescu.

Bank of China, una dintre cele mai mari din lume, a anunţat BNR privitor la intenţia de a opera pe teritoriul României, iar Isărescu s-a întâlnit cu conducerea Bank of China şi cu cea a Asian International Infrastructure Bank în primăvară.

Bank of China, fondată în 1912, este una dintre cele mai mari bănci din China, cu active de aproape 3.000 miliarde dolari (locul 4 în lume) şi peste 300.000 de angajaţi la nivel global.
194
Tagurile:
Romania, Bank of China
Tematic
Guvernul, "cea mai generoasă bancă", ne mai face un cadou
O bancă se împrumută cu dobândă, dar banii românului de rând nu sunt buni
Cea mai mare bancă din România, învinsă la tribunal. "Liber la noi procese"
Jaf la o bancă din capitală: Hoții au reușit să dispară cu tot cu bani
Amenințare cu BOMBĂ într-o bancă din București!
De mâine, dispare o bancă mare din România – ce se întâmplă cu banii clienților

Загрузка...