Sediul Comisiei Europene

Reuniune trilaterală Rusia, Ucraina, UE la Bruxelles în problema tranzitului gazului

58
La Bruxelles a avut loc o întrevedere trilaterală la nivel de specialiști în legătură cu problema tranzitului gazului rusesc prin Ucraina.

BUCUREȘTI, 8 nov – Sputnik. La Bruxelles au avut loc consultări trilaterale la nivel de experți cu privire la problema tranzitului gazului rusesc în UE prin Ucraina după 2019, transmite RIA Novosti.

La sfârșitul lunii octombrie a avut loc o întrevedere trilaterală la nivel ministerial între Rusia, Ucraina și Comisia Europeană, însă nu a fost luată nicio decizie. Părțile au convenit să continue consultări și să se întâlnească din nou la nivel de miniștri la sfârșitul lunii noiembrie. În același timp, actualul contract pentru tranzit expiră la sfârșitul acestui an.

Fiind întrebat dacă astăzi va fi fixată astăzi data noii întrevederi la nivel de miniștri, viceministrul Energeticii al Rusiei, Anatolyi Yanovski a declarat în ajunul reuniunii de la Bruxelles: “Această decizie va fi luată de miniștri, noi putem veni doar cu propuneri”.

De asemenea, acesta a evitat să dezvăluie detalii ale agendei consultațiilor, menționând că e vorba de o “întrevedere tehnică”, unde se vor discuta despre anumite „aspecte ale activității”.

58
Tagurile:
gaz, tranzitare, Comisia Europeană, Ucraina, Rusia, Bruxelles
Tematic
Putin și Merkel au discutat despre tranzitul gazului prin Ucraina
Șeful OMV anunță sfârșitul „monopolului ucrainean” la tranzitul gazelor
Rusia este gata de negocieri cu Ucraina și UE pentru tranzitul gazelor după 2019
Putin și Merkel au discutat despre tranzitul gazului rusesc prin Ucraina
Rusia nu va lăsa Moldova fără gaze: Care poate fi alternativa tranzitării prin Ucraina

Загрузка...