Mugur Isărescu

Guvernatorul BNR le peste nas lui Orban și Iohannis cu privire la starea economiei

1600
(reînnoit 13:00 08.11.2019)
Mugur Isărescu a făcut declarații surprinzătoare astăzi la BNR, el arătând că economia României nu este nici în prăpastie, nici pe marginea ei, contrazicând astfel declarațiile alarmiste ale lui Orban și Iohannis

BUCUREȘTI, 8 nov - Sputnik, Marius Holdean. Banca Naţională a României (BNR) a scăzut de la 4,2% la 3,8% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a coborât, de la 3,4% la 3,1%, prognoza pentru decembrie 2020, ceea ce arată o stare bună a economiei care invalidează sperietorile pe care Guvernul Orban și Cotroceniul încearcă să le agite.

Mai mult, economia României nu este ”nici în prăpastie, nici pe marginea ei”, a anunţat guvernatorul BNR în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe de altă parte, Isărescu a declarat că BNR se va înţelege cu noul Guvern asupra politicii fiscale.

În august, BNR a menţinut la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a crescut, de la 3,3% la 3,4%, prognoza pentru decembrie 2020.

Totuși, Isărescu a a atras atenţia că cea mai mare parte a creşterii economiei este bazată pe consum, iar cererea nu are o creştere sustenabilă.

”Nu suntem nici în prăpastie, nici pe marginea ei. Însă, cea mai mare parte a creşterii economice este bazată pe consum. Cererea şi-a menţinut ritmul crescut de creştere, iar această creştere nu este la un nivel sustenabil”, a avertizat Isărescu.

Isărescu spune că va ajunge la o înţelegere cu noul Guvern în ceea ce priveşte politica fiscală:

”Ne vom înţelege cu noul Guvern pentru a nu avea o politică fiscală discreţionară. Vom analiza măsurile avute în vedere în domeniul salarial, acestea fiind foarte importante”, a spus guvernatorul.

1600
Tagurile:
Florin Cîţu, Mugur Isărescu
Тема:
Activitatea guvernului Ludovic Orban (74)

Загрузка...