Putin și Erdogan

Putin l-a îndemnat pe Erdogan reacționeze la propunerea de dedolarizare a comerțului

606
(reînnoit 19:12 16.09.2019)
Vladimir Putin a îndemnat autoritățile turce să-și grăbească răspunsul la proiectul propus de Moscova cu privire la eliminarea plăților reciproce în dolari americani.

BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a solicitat omologului său Recep Tayyip Erdogan, să reacționeze cât mai repede la proiectul de acord interguvernamental, transmis autorităților de la Ankara pe 3 septembrie, cu privire la plățile reciproce în monedele naționale.

“Pe trei septembrie am transmis prietenilor noștri turci un proiect de acord interguvernamental cu privire la plățile reciproce în monedele naționale. Am rugat să se reacționeze cât mai rapid pentru că e un rezultat al unei activități comune”, a declarat Putin la întrevederea cu Erdogan, potrivit stenogramei publicate pe site-ul Kremlinului.

Putin vorbise la sfârșitul lui august că acordul interguvernamental își propune extinderea practicii plăților reciproce în monedele naționale. Ministrul Comerțului Turciei, Ruhsar Pekcan, își exprimase speranța că Moscova își va majora ponderea de contracte în schimbul de mărfuri cu utilizarea monedei naționale. Potrivit ei, în iulie exportul în Rusia, efectuat cu plăți în monedă națională, a ajuns la 11 la sută, însă la import doar de 0,5 la sută, iar Ankara și-ar dori ca firmele rusești să efectueze mai multe operațiuni cu moneda națională.

Schimbul de mărfuri între Rusia și Turcia a crescut în 2018 cu 16 la sută, atingâng o valoare de 25,5 miliarde de dolari.

Trecerea la plățile reciproce în moneda națională ar permite părților să rezolve problema evitării dolarului și va elimina un șir de probleme legate de cooperarea celor două state în domeniul militar și tehnic.

606
Tagurile:
Turcia, Vladimir Putin
Tematic
Aterizare periculoasă, condiţii extreme – Putin, la bordul avionului, tragedie evitată
Putin a sosit la Ankara, la summitul Rusia – Turcia – Iran
Putin poartă negocieri cu Rouhani la Ankara
La Ankara au demarat negocierile dintre Putin și Erdogan
Ministrul Sergiu Railean a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță

România, investitorul numărul 1 în Republica Moldova

45
(reînnoit 18:43 06.08.2020)
O întrevedere pe teme economice a avut loc între Ministrul Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova, Sergiu Railean, și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță

BRUXELLES, 6 aug - Sputnik. Ministrul Economiei de la Chișinău, Sergiu Răileanu, și Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, au discutat astăzi despre evoluția relațiilor comercial-economice dintre cele două state.

„România a fost întotdeauna un partener de încredere pentru țara noastră nu doar pe filiera de cooperare economică, dar şi prin sprijinul acordat în cele mai dificile situații. Chiar și acum, în perioada pandemiei de COVID-19, România a fost alături de noi cu un suport în valoare de 3,5 milioane euro, fapt pentru care vreau să aduc sincere mulțumiri Guvernului român”, a declarat ministrul Railean.

Cei doi oficiali au discutat și despre realizarea proiectelor de infrastructură în sectorul energetic, în special pe segmentul de interconexiuni, în domeniul atragerii investițiilor în sectorul industriei, colaborarea în cadrul diverselor proiecte transnaționale.

Ambasadorul Daniel Ioniță a declarat că Republica Moldova poate miza pe suportul Guvernului României în realizarea obiectivelor propuse și optează pentru o colaborare eficientă pe domenii de interes comun, precum infrastructură energetică, comerț, investiții.

România se clasează pe locul 1 printre principalii investitori ai Republicii Moldova, atât după valoarea capitalului investit, cât și după numărul de întreprinderi cu capital românesc. Astfel, în Republica Moldova activează 1709 de întreprinderi cu capital românesc, iar investițiile în capitalul social au însumat 3,831 miliarde lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

45
Tagurile:
Republica Moldova, România
Tematic
Președintele României anunță un gest frumos față de Republica Moldova
România va dona Republicii Moldova echipamente în valoare de 3,5 milioane de euro
Zi importantă în calendarul ortodox: O mare sfântă, prăznuită în Rusia, Moldova și România
Ajutorul din România a ajuns în Republica Moldova
Cutremur neașteptat de puternic în România, resimțit și în Republica Moldova
România și Republica Moldova participă la reuniunea Parteneriatului Estic
Cum ajung moldovenii ilegal în Italia: granița de Est e șvaițer - acuze la adresa României

Загрузка...
Офисное здание

Prăbușire economică în Capitală? Clădiri importante de birouri, la vânzare

178
(reînnoit 18:43 06.08.2020)
În timp ce ministrul Finanțelor Publice dă asigurări că economia își revine, aproximativ 10 clădiri de birouri în valoare de zeci de milioane de euro sunt scoase la vânzare în București.

BUCUREȘTI, 6 aug – Sputnik. Situație dificilă la București, în pofida mesajelor optimiste transmise cu o zi în urmă de ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

Oficialul a declarat că economia își revine în ”V” și a precizat că au fost luate cele mai bune măsuri pentru economie în cel mai dificil context economic din ultima sută de ani.

”Economia a răspuns pozitiv la aceste masuri și acum avem primele dovezi”, a spus Cîțu.

În același timp, însă, în zona de afaceri a Capitalei criza se resimte din plin.

Economica.net notează că peste 10 clădiri de birouri, cu o valoare totală de 15 milioane de euro fiecare sunt scoase la vânzare. Cel mai valoros este Hermes Business Campus, proiect evaluat la aproximativ 150 de milioane de euro. Clădirea C a proiectului este pusă din nou în vânzare. Aceasta are o suprafață de 30.000 de metri pătrați.

Tot la vânzare a fost scos și proiectul de 26 de milioane de euro One Victoriei Center.

Art Business Center, de 11.000 mp închiriabili, situat în Buzești este scos la vânzare. Prețul se situează în jurul valorii de 30 de milioane de euro.

Alte proiecte puse la vânzare sunt: Riverside Tower – preț între 20-25 milioane de euro, Politehnica Business Tower – preț aproximativ 20 de milioane de euro, Tati Center – aproximativ 18 milioane de euro - Rams Business Center – sub 20 de milioane de euro, Excelsior Center și Union Business Center – au același preț, de circa 16 milioane de euro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

178
Tagurile:
Economie
Tematic
Orașul din Ardeal unde piața imobiliară a explodat. Nu e Cluj
Șoc pe piața imobiliară: Vezi ce se întâmplă cu prețurile apartamentelor
Paradoxuri pe piața imobiliară: Apartamente tot mai ieftine, cumpărători tot mai puțini

Загрузка...
Militar român pe o stradă din București

NUCLEARA: Șef militar la Capitală! Un cunoscut general preia conducerea

0
Decizia ar fi fost luată atât din cauza numărului mare de infectați, cât și a nemulțumirilor față de conducerea actuală, civilă
0

Загрузка...