Gazprom

E pregătită România de sistarea importului de gaz din Rusia? Ce spun FPPG

183
(reînnoit 19:09 06.09.2019)
Reprezentanții companiilor de gaze susțin că populația României nu va fi afectată în cazul unei eventuale sistări a livrărilor gazului din Rusia prin Ucraina.

BUCUREȘTI, 6 sept – Sputnik. Importul de gaze din Rusia în România prin Ucraina ar putea fi întrerupt în această iarnă, din cauza încetării acordului de tranzit dintre Ucraina și Rusia pe 1 ianuarie 2020, însă consumatorii casnici nu vor fi afectați, susțin reprezentanţii Federaţiei Patronale de Petrol şi Gaze din România (FPPG), potrivit Agerpres.

"România poate importa mai multe gaze din Ungaria, însă problema este că nu există suficientă capacitate de transport. Istoric, România este dependentă de importuri de gaze iarna, întrucât, în perioadele de vârf, nu este suficientă producţia internă şi nici gazele din depozitele din România", au spus oficialii FPPG.

Potrivit acestora, există avantajul că termocentralele pot trece de la consumul de gaze la cel de păcură. Există un plan de urgenţă, însă utilizarea lui trebuie aprobată de Comisia Europeană.

“Populaţia nu va rămâne fără gaze, problema este pentru industrie, pentru consumatorii industriali, întreruptibili", au continuat reprezentanţii companiilor din sector”, susțin reprezentanții FPPG, precizând că utilizatorii industriali au importat în ultima vreme 40% din consum.

Mai devreme, pe 28 august, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) publicase un document pe site-ul instituției în care atenționa asupra unui pericol pentru consumatori a sistării alimentării gazelor în perioada de iarnă.

Ulterior, documentul a fost restras de pe site, fiind înlocuit cu altul, în care au fost eliminate pasajele legate de riscul reducerii volumului de gaze.

183
Tematic
Schimbări la prețul gazelor – ce se întâmplă de la 1 iulie 2019
Dodon, despre reducerea prețului la gazele naturale, după negocierile cu Gazprom - Video
Ambasada SUA – gaz pe foc în scandalul Caracal și al suspiciunilor legate de baza Deveselu
Vești proaste: se scumpesc gazele pentru populație
Putin și Merkel au discutat despre tranzitul gazului prin Ucraina
Rusia este gata de negocieri cu Ucraina și UE pentru tranzitul gazelor după 2019
Vești proaste despre gazele din Marea Neagră: ce se va întâmpla în 10 ani
Important: ce se întâmplă cu facturile la gaz
Rusia devine un jucător global în producția de gaz natural lichefiat (GNL)

Загрузка...