Ministrul Energeticii al Rusii, Alexandr Novak

Rusia este gata de negocieri cu Ucraina și UE pentru tranzitul gazelor după 2019

170
(reînnoit 17:53 30.08.2019)
Rusia este gata de negocieri trilaterale cu Ucraina și UE în problema tranzitului gazelor rusești prin teritoriul ucrainean după 2019.

BUCUREȘTI, 30 aug – Sputnik. Rusia est gata să participe la negocierile trilaterale cu Ucraina și Comisia Europeană în problema gazelor în prima jumătate a lunii septembrie, data exactă urmând să fie stabilită în viitorul apropiat, a declarat jurnaliștilor ministrul Energeticii al Rusii, Alexandr Novak.

Angela Merkel și Vladimir Putin
Пресс-служба Президента РФ

„Nu am avut, deocamdată, niciun contact (cu noul ministru al Ucrainei n.r.). În ceea ce privește data, avem o invitație din partea vicepreședintelui Comisiei Europen, domnul Šefčovič. Ar putea fi vorba de 16 sau o altă dată. Vom discuta. Cred că vom coordona acest lucru în viitorul apropiat”, a spus Novak.

“Suntem gata să ne întâlnim în prima jumătate a lui septmbrie. Pur și simplu, avem deja un grafic: Congresul Mondial Energetic din Abu Dhabi și alte evenimente. Trebuie să alegem o perioadă car ar conveni tuturor”, a adăugat ministrul rus.

Anterior, RIA Novosti a anunțat, cu referință la surse din Comisia Europeană, că Rusiei și Ucrainei li s-a propus mutarea datei, de pe 16 pe 22 septembrie, a întrevederii trilaterale în problema continuării tranzitului gazului rusesc în UE prin Ucraina după 2019.

170
Tagurile:
Uniunea Europeană, gaz, tranzitare, Rusia, Ucraina
Tematic
Ucraina și Moldova visează la gaz rusesc din România
Vești proaste: se scumpesc gazele pentru populație
Putin și Merkel au discutat despre tranzitul gazului prin Ucraina

Загрузка...