Valută

Intrăm și mai adânc în datorii: Cât a împrumutat România în luna august

82
Pentru luna august, Ministerul Finanțelor Publice a planificat împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 3,995 miliarde de lei.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Din suma totală de aproape patru miliarde de lei, 200 de milioane de lei vor fi atrase printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount și 3,3 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligațiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Comparativ cu luna anterioară, împrumuturile programate de Ministerul Finanțelor Publice în august sunt mai mici cu 215 milioane de lei, respectiv cu 5,1%. Sumele vor fi destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat, informează stirileprotv.ro

MFP a avut în program, conform prospectelor de emisiune, în data de 8 august, o licitație pentru certificate de trezorerie cu discount, în valoare de 200 de milioane de lei, pe o perioadă de 364 de zile.

Data scadenței este 10 august 2020, iar valoarea nominală individuală a unui certificat de trezorerie cu discount este de 5000 de lei.

Finanțele anunță, de asemenea, și șase emisiuni de obligațiuni de tip benchmark. Valoarea totală a lor este de 3,3 miliarde de lei. Acestea vor fi urmate de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15 procente din valoarea inițială a emisiunii de obligațiuni – 495 de milioane de lei în total.

Vor fi patru emisiuni de 400, 500 și 600 de milioane de lei.

Menționăm că, în luna iulie, Ministerul Finanţelor Publice a planificat împrumuturi de la băncile comerciale de 4,21 miliarde de lei.

82
Tagurile:
împrumut, statul
Tematic
Românii se împrumută cu dobânzi uriaşe ca să aibă ce pune pe masă de Crăciun
Teodorovici propune românilor să împrumute guvernul PSD
Ministerul Finanțelor împrumută bani – sumă uriașă
Teodorovici rupe tăcerea: motivul pentru care se împrumută România

Загрузка...