UE limitează importurile de oțel

Muncitori din Sri Lanka, aduși în România pentru a face față crizei forței de muncă

124
Un combinat de îngrășăminte chimice din România a fost nevoit să aducă muncitori din Sri Lanka din cauza lipsei forței de muncă locală.

BUCUREȘTI, 6 aug – Sputnik. În timp ce românii continuă să-și caute un loc de muncă în statele europene, oamenii de afaceri din România importă forța de muncă din Asia. Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodar a fost nevoit să aducă 30 muncitori din Sri Lanka din cauza deficitului de forță de muncă în România, a declarat pentru portalul News.ro Ernesto Sudati, proprietarul întreprinderii.

“Ne confruntăm cu un exod al personalului care ne limitează dezvoltarea. Noi putem să avem o producție dublă față de momentul prezent și să vindem dublu însă nu putem decide creșterea producției din cauza lipsei de personal. Toată lumea se așteaptă să vorbim despre prețul gazelor care ne limitează creșterea însă, pentru noi, adevărata piedică este criza forței de muncă”, afirmă omul de afaceri.

Compania produce zilnic aproximativ 1500 tone de îngrășăminte, iar cererea de pe piață i-ar permite o creștere a producției, însă marea piedică o reprezintă lipsa forței de muncă.

“Iar când vorbim de criza de personal, ne referim la personal calificat – strungari, sudori electricieni, etc. Din cauza crizei de personal calificat, am fost nevoiți să luăm în considerare importul de forță de muncă și am făcut toate demersurile în acest sens. Deja, primii 30 de muncitori din Sri Lanka pe care îi vom angaja și specializa au venit, astfel încât să putem crește producția combinatului”, a declarat Sudati.

124
Tagurile:
Forța de muncă, România, Sri Lanka
Tematic
Ministerul Agriculturii ascunde adevărul? Cât pământ au străinii în România
Investitorii străini revin pe piața financiară din Rusia – ministrul rus al Finanțelor
Ministerul Muncii vrea să aducă zeci de mii de muncitori străini în România
Atenție, diaspora! Boris Johnson îi liniștește pe străinii din Marea Britanie
Partidul lui Zelenskyi vrea să permită străinilor să cumpere terenurile agricole

Загрузка...